Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Thursday, December 17, 2009

Not Ready to make nice///>>



Forgive, sounds good
Forget, I’m not sure I could
They say time heals everything
But I’m still waiting

I’m through with doubt
There’s nothing left for me to figure out
I’ve paid a price
And I’ll keep paying

I’m not ready to make nice
I’m not ready to back down
I’m still mad as hell and
I don’t have time to go round and round and round
It’s too late to make it right
I probably wouldn’t if I could
‘Cause I’m mad as hell
Can’t bring myself to do what it is you think I should

I know you said
Can’t you just get over it
It turned my whole world around
And I kind of like it

I made my bed and I sleep like a baby
With no regrets and I don’t mind sayin’
It’s a sad sad story when a mother will teach her
Daughter that she ought to hate a perfect stranger
And how in the world can the words that I said
Send somebody so over the edge
That they’d write me a letter
Sayin’ that I better shut up and sing
Or my life will be over

I’m not ready to make nice
I’m not ready to back down
I’m still mad as hell and
I don’t have time to go round and round and round
It’s too late to make it right
I probably wouldn’t if I could
‘Cause I’m mad as hell
Can’t bring myself to do what it is you think I should

I’m not ready to make nice
I’m not ready to back down
I’m still mad as hell and
I don’t have time to go round and round and round
It’s too late to make it right
I probably wouldn’t if I could
‘Cause I’m mad as hell
Can’t bring myself to do what it is you think I should

Forgive, sounds good
Forget, I’m not sure I could
They say time heals everything
But I’m still waiting



>>My feeling rite now totally like tis song.. maybe i can forgive but i'm not sure if i can forget..

Masa sembahyang tak leh cakap!!

Pada suatu hari jumaat yang hening, Amat ke masjid untuk menunaikan sembahyang jumaat dengan menaiki bas.


Mak Amat telah memberikan rm1 untuk tambang bas pergi dan balik memandangkan perjalanan ke masjid itu 10 km jauhnya.

Amat pun membayar tambang bas yg bernilai 50 sen dengan sekeping rm1 kepada konduktor yang hensem itu lalu konduktor tu pun memulangkan baki wangnya dengan duit syiling 50 sen sekeping.Amat pun ambil duit tu dan simpan di dalam kocek baju melayunya.

Sesampainya di masjid, Amat pun mengambil tempat di saf kedua memandangkan saf pertama sudah pun penuh. Ketika itu khutbah sedang dibacakan. Setelah habis khutbah jumaat, pak imam pun mengimamkan solat Jumaat itu.

Semasa para jemaaah rukuk termasuklah Amat,tiba-tiba duit 50 sen nya jatuh dan tergolek betul-betul jatuh di bawah telapak tangan orang disebelah kirinya. Amat merasa risau bila memikirkan terpaksa berjalan kaki balik ke rumah di panas-panas terik tu.

Jadi, Amat pon berbisik kepada orang disebelah kirinya...

Amat: "jangan ambik duit aku tu,aku nak buat tambang balik nanti.." ..

lalu orang di sebelah kiri itupun menjawab...."Alah,setakat 50 sen aku x heran la,tader sape nak ambik duit kau tu.."

lalu orang disebelah kanan Amat pula yang terkejut kerana Amat bercakap di dalam sembahyang lalu berkata.." eh, korang nie..dalam sembahyang mana boleh bercakap"..

selepas itu,ada seorang yang lain pula bersuara..." yang kau bercakap tu aper "....

sahlah..sembahyang mereka telah terbatal hanya kerana 50 sen.

MORALNYA : jangan bercakap dalam sembahyang..lupakan hal2 dunia bila mengadap Allah Yang Maha Esa..


*Credit to kacakness (lawakjenaka.com)

Wednesday, December 16, 2009

Friends to remembered..

Just suddenly remembering a lot of people who had been drop by in my campus life.. some of them just being a guest.. and some of them being the main role in part of my life..


Samad – Dunno y suddenly remembering him.. Maybe becoz he once had been one of my frenz? (Err.. now still fren I think..). Seseorg yg agak menjengkelkan kdg kala.. and sometimes being nice (belanja mkn, lukis my potret – err.. kat mn agaknye aku letak eyh potret tu?). Suka ikut kepala sendiri.. semua cadangan dia betul & bagus.. dia seorg yg amat berdedikasi..tp.. agak memilih sikit sape yg dia nk tolong.. huhu..

Iwan – Actually one of my closest guy fren.. I dun remember since when.. maybe 1st or 2nd term.. very nice and good fren.. sumtimes also being picky who he want to fren.. For the beginning of the campus life, always hanging out with him but suddenly he became busy with his PALAPES, programs and projects.. so we juz dun talk much..

D-ja – Actually one of my closest fren.. we know each other since 1st term.. coz we r neigbours but not really close.. juz hi n hello, how r u.. but then became close in 4th or 5th term.. coz we became rumates.. a beautiful n confident gurl (erm.. sumtimes overconfident n sumtimes not confident at all).. Very strict in dieting (she only eat biscuits for breakfast & dinner, n juz a meal of bihun soup for lunch.. but once or twice a week she will eat nasi&lauk n also pizza.. her feveret all time!) Love dancing, very caring n sumtimes egoistic& ‘mulut laser’.

Is – Also one of my closest guy fren.. till we’ve been fight for some reason in last term.. Start close with him when we both joining the ‘Kem Perpaduan’ in 2nd term.. A brilliant, smart and nice guy.. but a lil bit pamper.. and I’ve been a lil bit hardwork when fren with him.. Coz he always ask me to accompany him study in library.. even though we r in different course.

Mat – Also know him when we both joining ‘Kem Perpaduan’. A very caring guy.. we’ve been a classmates in IT class but never talk to each other until joining the camp.. (I always sit behind him.. so I recognize him..) . A guy who love to sharing his love experience.. (Every nite he sms to accompany me study) but we r not close anymore after he get new junior gf..

Aka – A junior with weird slang.. haha.. coz he’s been growing up in UK, so he not really good in BM.. Became close when he join our project club in last term.. A responsible and committed person. Still looking for hot gurls to be his gf.. Always hanging up with him till 12 or 1 am in cafĂ©.. Like to force me to accompany him study with sms-ing him till dawn.. n I hv been accompany him to shopping.. and he is so picky in shopping!!

Taufiq – Also get close to him in last term.. same with Aka.. Have a crush in him at beginning.. (haha.. juz like his personality.. and that was when I still single..).. A very good listener and good in giving opinion.. Very good fren.. Always called him and Aka gigolo.. a dekan student and a hot guy.. He always being my counselor.. but do not disturbing him when he was in study mode.. or he will get mad..

Gee – Ni bukan lagu SNSD Gee but we called her Gee.. Once had been my good fren.. but she ‘s been hurt my feeling n fight with my good frens.. so we didn’t close anymore.. I do not hate her.. juz a lil bit angry coz she want to break the frenship.. What type of fren who wants to break a frenship? She also the one who made I getting B for Strategic Management.. (coz that nite I want to study but she kept disturbing me with her ‘sad story’.. and that really made me mad and not in a good mood for study..)

Ramai lg nak citer nih.. tp ta muat lak.. huhu.. post lenkali je la.. k. chiao!!

http://emo.huhiho.com
Si Kecik Mo, sudah! tak mau main lagi! Meh balik cepat!!

Wednesday, December 9, 2009

Missing a ‘Hug’

Once I say I love u I think u would be gone, oh baby..
Coz’ we r to young too love so I can say later on.. hold u in my arms..
But I will be waiting for u..
To say that u wanna be with me too..
I live in my love forever and ever.. howuooo..

Whenever u look in my eyes..
There r so many smiles and tears..
 make up my mind.. to make it come true..
Nobody can stop me to say.. I love u...




Tu antara lirik yg terkandung dalam lagu feveret kiteorg..’Hug’.. ni versi English.. the original version is in Korean.. Lagu ni mmg byk kenangan kepada kami berenam.. (Me, Farah, Feruz, Rady, Quzwa & Naz).. Kire lagu ni mmg trademark kiteorg la.. A ‘Hug’ to be remembered..

Mase nak balik dari umah Farah tu la.. tetiba jer aku dok nyanyi dlam kete.. pastu semua pun teringat lagu yg kteorg nyanyi tu dulu.. Terasa syahdu lak.. walaupun time tu mcm seronok jer teringat kisah lama.. tp still sedey nak berpisah dengan diorang.. Banyak kenangan yg kami lalui bersama.. Kisah suka duka kami di kampus.. sepanjang persahabatan kami.. Walaupun cuma beberapa tahun tapi diharap agar ikatan persahabatan kami ni akan terus berkekalan sehingga ke next generation.. Hopefully. Wallahualam.


Dinner@Tony Roma’s

Malam tu dlm pukul 8mlm, we all da bersiap2 nak g dinner with family Farah.. huhu.. Mula2 tu mase Farah bgtau nk dinner with her family, ingtkan nk dinner tempat2 biase jer.. tapi pastu Farah cakap kat Tony Roma’s (seb bek bukan bulu roma.. huhu..).. erm.. pernah dengar.. tp tak pernah jejak lg kat restaurant tu.. so we all kan kampong… so agak excited gakla..


Rupa2nya kteorg g Tony Roma’s kat The Curve.. punyala sesak jalan kat situ.. nak masuk cr parking pun bukan men payah.. tp at last ada gak kat parking bawah.. Disebabkan staff Tony Roma’s asyik call jer tnya bile nak sampai.. so we all pn rushing la g nek atas.. yela takot gak dorg da bg table kteorg kt customer lain wlupun Farah da booking awal2.. Yela.. Malam minggu kan.. mane la tak ramai org..

Sampai2 lega gak la.. meja ada lagi.. for 11 person.. huhu.. kami berlima & family farah termasuk farah 6.. so 11 la.. duduk jer, ada sorg waiter comel pakai topi krismas pun dtg bw menu.. Buka2 jer.. tergamam gak la kteorg.. yela.. manela kteorg tau mkn mknn mahal2 nih..

Naz : Weh, korg nak order ape?
Me : Entahla.. err.. Farah.. ape ye yg sdp kt cni?
Farah : Biasanya I mkn yg ni (sambil tunjuk Rib Steak).. sedapla.. and then ada side dishes.. (Farah pun menerangkan tentang side dishes utk Rib Steak)
Me : Ooo.. (Aku yg kurang paham sebenarnya hanya mengangguk.)
Naz : Farah cakap aper?
Me : Farah cakap ni sedap.. siap ada side dishes lagi.. boleh pilih2.. (Kemudian aku pandang ke arah Feruz n Quzwa) Weh, korg order ape?
Quzwa : Kteorg order ayam kot.. (Aku cume mengangguk)
Me : Rady, ko order ape? (Time ni Farah baru abes menerangkan ttg sesuatu kpd Rady)
Rady : Order Seafood ni kot.. macam sedap jer.. Farah.. nnt u tlg orderkn utk I yer?
Farah : Maz, u nak mkn aper?
Me : Entah.. I tatau.. Erm.. Farah, Lamb steak ni sedap tak? (Aku sebenarnya mmg da tertarik dgn lamb steak tu dr awal lg..huhu)
Farah : I tak sure la sbb I tak pernah rase.. tp klu u nak u order je la.. (Aku masih pandang menu tu sambil tgk harga..)
Naz : Weh, kite ke yg kene bayar? (separuh berbisik Naz tanya, takot Farah dengar)
Aku, Quz and Feruz terus berpandangan.. Masing2 terdiam.
Feruz : Tatau.. takpela aku ambik paling murah..

Waiter comel td pun datang balik ke table kteorg nak amik order..

Naz : I want tis one.. Rib Steak..
Waiter comel : Side dishes?
Naz : Err.. yg dlm gmbr ni ape?
Waiter comel : Owh tu big potato..
Naz : Sama mcm ni je la..
Waiter comel : sama macam gambr? (Naz pun hanya mengangguk sbb sbnrnya dia tatau nak order ape..)


Waiter comel pergi kearah Quzwa and Feruz lak. Aku tak dengar lak dorg order ape sbb time tu Naz tgh sebuk2 tnya aku sape yg byr utk dinner ni.. huhu..

Naz : Weyh, kite key g kena byr? (da byk kali minah ni tnya.. tp still order yg mahal2 gak..)
Me : Ntah.. aku pun tatau.. tak kot.. or ye kot..
Naz : Hrmm.. eyh, ko da order belom?
Me : Belom lg..
Naz : Aaa.. bang.. dia ni belum order (adeke pggl waiter comel tu abg?)
Me : Biarla.. jap g pas dorg order aku orderla.. (sambil tu waiter comel tu hnya angguk2 pandang kiteorg.. Abis jer order bdk berdua tu.. waiter comel tu pun datang..)

Waiter comel : Yes miss, ur order..

Me : I want lamb steak.. drink.. strawberry lemon.. (dgn confidentnya aku ckp..)
Waiter comel : Medium or ……… (aku tak dengar waiter tu ckp ape yg last.. cume dgr medium jer..)
Naz : Baik ko amik medium jer.. ko bukannye abis mkn byk2.. (tiba2 menyampuk)
Me : Ermm.. mediumla.. (wlupun time tu aku sebenarnya pikir nak mtk small jerk)
Farah : Eyh, wait2 ape dia td? Medium or what? (Farah pn tiba2 menyampuk)
Waiter comel : Medium or well done
Farah : Taknak medium.. bagi well done.. (aku time tu da terpinga2.. owh.. well done ke aku ingatkan portion.. rupenye type cook.. wat malu jerk.. haha..seb bek Farah dgr.. klu tak mau aku mkn kambing separuh masak.. euuuuwwww..)

Tuesday, December 8, 2009

A Christmast Carol and Rasa Thai

Pagi-pagi lagi kteorg da bgun and bersiap2 mandi.. Yela.. 5 org tu beb.. kena gilir2 mandi. Da la masing2 mandi bukan main lama lagi.. Sementara yg sorg tu mandi.. orang lain dok gilir2 menggosok baju..

Dalam pukul 9.30, kiteorg breakfast dulu kat umah Farah. Farah's mum dah sediakan nasi lemak.. huhu.. mmg sedap.. Dalam pukul 10.30 pagi, kiteorg pun bertolak dari rumah Farah menuju ke 1Utama.. Cadangnya nak menonton movie.. Sepanjang dalam perjalanan.. macam2 cerita yg terlintas dalam kepala kiteorg.. terutamanya Naz si kaki wayang yg beriya2 nak menonton Jalang..(sebab citer lain sume dia da tengok..)

Last2.. Farah pun pilih a Cristmast Carol.. adil utk tontonan umum.. huhu..


Erm.. still ok utk tontonan.. cume tak mencapai kepuasan aku & x menepati jangkaan. Coz i thought tis movie suppose to be funny.. but it became scary... Adela funny skit.. tp xbyk.. still consider ok sbb pengajarannya ~ Jgn jd Hj Bakhil ~ jgn dok kejar harta dunia semata2 tanpa menghiraukan org sekeliling terutama family yg rapat dgn kita..

Lepas tgk muvee, kteorg pn berjalan2 la kat 1Utama tu.. Cadangnya nak cr hadiah for Fairos's Wed tp tade yg berkenan lak.. (Err.. patutke aku cr hadiah yg aku berkenan? or yg pengantin berkenan??) Quzwa lak mencari high heel.. Actually i was looking for the same thing also.. Yala.. i only wore my sport shoes & forgot to bring any sandal.. or high heel.. It will loooking weird rite if i wore bj kurung wth sport shoes?? Tp malangnya xjumpa yg berkenan pun.. sumenya not affordable to me..

Da penat berjalan2.. Farah pun ajak la g lunch (sdgkn time 2 da kol 4 ptg..) We all lunch kat Rasa Thai Subang Parade. Harga ok, mknn pn best.. dia serve nasi goreng tu byk gle smpai tak terabis aku mkn.. separuh je yg muat masuk dlm perut aku yg slim nih.. huhu.. Yg xdisangka, si cerewet psl mknn, Quzwa boleh abeskan satu pinggan nasi goreng yg sama amount ngan aku! Fuh.. hebat tol Quzwa skrg..


     Aku, Naz, Farah, Rady & Quz sdg menjamu selera

Tetiba lapar lak. Jom makan! Selamat Menjamu Selera!

Monday, December 7, 2009

Seri Kembangan - Banting - Klang - Batu Tiga - Bukit Jelutong

Last friday, 4/12/09, as i promised with my frenz, i pun bergerak dari Seri Kembangan - Banting - Klang - Batu Tiga. Dari Seri Kembangan ke Banting menunggang motosikal manakala dari Banting ke Klang menaiki bas dan dari Klang ke Batu Tiga menaiki KTM.
http://emo.huhiho.com
Si Kecik Mo pulak sibuk merajuk sebab aku terpaksa tinggalkan dia kat rumah. Sorry Kecik, tak leh menyibuk kat tempat orang..

Agak jauh jugala perjalanan. Seri Kembangan - Banting sahaja lebih kurang 1 jam 15 minit, Banting - Klang pula dalam 50 minit dan Klang - Batu Tiga dalam 25 minit. Actually the timing i'm not so sure, juz agak2 sahaja. Kira-kira hampir 3 jam jugala sampai ke Batu Tiga. Sampai di Stesen KTM Batu Tiga, Naz belum sampai lagi, time tu dalam pukul 8.45, so i pun terpaksa tunggu dia datang before Farah can pick up both of us.

Tunggu punya tunggu.. dalam pukul 10.30 tu Naz baru sampai.. Phew.. lega rasenya.. Penantian itu satu penyeksaan..

Tak lama lepas tu Farah pun sampai bersama2 Rady, Quz and Feruz.. We all then makan kat Ani Sup Utara dan tak disangka2 si Quzwa yg plg cerewet dan memilih makanan telah mtk nasi tambah!! Huh! Terkezut aku jap.. And En. Waiter yg comel tu plak telah memerli kiteorg bile dia menhantar nasi tambah dengan ayat... " Sape yg kebulur sgt nih???" Seb baik ko comel en. waiter, klu tak tentu dah kena kutuk ngan kiteorg.. huhu..

Feruz lak wat gile dia dgn kecek Klate ngan sorg lg mamat waiter.. da la mamat tu sepatah haram tatau dia ckp ape.. last2 terpaksa aku translatekn kat mamat tuh.. huhu.. pastu siap kem salam lak tuh ngan mamat yg buat air.. Feruz.. feruz..

Tyme nak bayar lak.. sekali lagi bermasalah dgn cik abg cashier.. (eyh.. baru aku perasan.. nape sume pekerja dia laki jer nih??). Cik abg cashier tu pulak muke masam jer.. tamau senyum.. pastu macam mamai.. asik salah kire jer.. da ngantuk sgt ker cik abg? haha.. Sori eyh..

Da settle sume bill, we all pun balik umah Farah kat Bukit Jelutong. Kirenye my 1st time la jejak kaki kat umah Farah ni.. and 2nd time for Naz.. Balik2, da ngantok+letih.. terus jer tdo pas mandi.. Erm.. borak2 jap ngan dorg dulu.. pastu... ZZZZzzzzz... Gud Nyte...





Monday, November 23, 2009

Monday Blues


Hari ni Isnin. Macam biasa. Isnin yang sangat membosankan. Kena tegur dgn Rudy ( Rudy ni MIS kat cni..).. Rudy pesan jgn sesuka hati guna internet. Elakkan music streaming and video. Maksudnyer.. tak bolehla haku nak buka youtube.. or dramacrazy.net lagi.. or facebook.. or forum.. huhu.. sedey.. da la broadband da kena block.. lg sedey.. cane ni eyh?

Hrm.. tapela.. nak buat camne.. ni bukan company haku yg punyer.. nanti la.. aku bayar bil broadband tu.. tapi aku kena g umah sewa lame nak amik bil dulu.. sat g payah nak bayar.. cane eyh? aku nak g bile? asik bz jer.. tade mase la mau g klang.. huhu.. mtk ex housemate tlg postkn agk2nye boleh x?

Aku bukan tade keje skang ni.. ada.. tp aku malas la.. hari isnin mcm ni terasa lemah je badan.. Nak kate xcukup tido.. tak jugak.. cukup je tido aku mlm td.. hrmm.. teringat lak aku kisah pg td.. nak tergelak ada.. rase tension pn ada..

Alkisahnya bukanla salah sape2.. takkan la aku nk menyalahkan tuan umah aku lak wlupun aku nmpk dia da nk gerak keluar lg membuatkn aku kelam kabut.. aku jugak yg cuai.. tah cane tah leh lupe benda sepenting itu.. mungkin sbb kedudukan topi keledar tu agak tersorok yg memyebabkan aku tak perasan.. (hrm.. mgkin gak..)..

Ataupun pesanan mak aku semalam yg suh aku keluar seawal 6.30 pg, risau2 kot2 ada sumthing happen.. hrm.. mmg mulut masin betulla mak aku tu.. tula kata2 ibu kan satu doa.. lenkali Siti Maziah Saroni.. sila dengar kata2 ibu anda...

Akibatnya.. tak pasal2 aku terpaksa patah balik umah amik helmet. Da la aku da lewat giler.. huhu.. tapela. asalkan aku selamat kn?(walaupun pg td plg laju aku bw motor dlm sejarah.. 100km/j.. tobat tamau bw laju2 lg..)


Friday, November 20, 2009

beLATEd BuFFday t0 M33..

10hb November.. bermulalah satu sejarah..

Pada tarikh tersebutlah seorang puteri telah dilahirkan.. (bukan puteri kayangan or anak-anak raja tuh.. tapi puteri sulung kepada En. Saroni & Pn. Siti Zainon..).. That Royal Highness was ME.. (tetiba teringat lagu ME by Super Junior M lak..)

Dan pada tarikh ni.. pada tahun ni.. setelah 24 tahun berlalu..(wah.. aku dah tua!!) daripada seorg bayi yg comel.. melalui fasa pembesaran sebagai kanak-kanak yang nakal&degil... remaja yang asyik memberontak.. kepada sekarang ni.. fasa ke arah kewanitaan.. (haha.. kewanitaan la sangat aku nih!! Jalan pun macam gengster.. )

Dan pada hari yang bertuah tu ramai la kawan-kawan aku yang terlupa my buffday tu.. huhu.. sedey tau!! Even adik aku tu pun lupa!! huhu.. nasib baikla 'orang sebelah' aku tak lupa.. kalau tak, memang aku sepak-sepak jugak sampai ke Melaka.. (Jangan tanya kenapa mesti Melaka !! )

Tapi kesedihan aku tu terubat la gak bila ada member-member GREAT aku ni celebrate my belated buffday & becoming birthday boy ~ Wewez.. sambut kat McD Alamnda jerk.. kek pun kek 1 slices jerk.. huhu.. kire ok la tu.. at least dorang ingat..




aku and wewez ngah niup lilin tuh..
http://emo.huhiho.com Si Kecik Mo ni pantang tengok benda manis memang habis la dia melantak!!
Hehe.. anyway sape-sape yang wish buffday to me eventhough a lil bit late still considering ok la.. dari yang tak hingat lagsung tu... (Huh!! I tak nak wish jugak buffday kat sape-sape yang lupa buffday I!!)

And tak lupa juga.. to my beloved mum.. THANK YOU SOOO MUCH WITH LOOOVE... sebab melahirkan aku pada tarikh bertuah tu..

Wednesday, November 18, 2009

PenAt!!! SanGaT!!!

Hari ni hari Rabu. 18 November 2009.
Suppose aku masuk keje macam biasela.. pukul 7.. tapi disebabkan supervisor aku on holiday + aku ada meeting with GREAT 6 kol 6 nanti, so aku pun gerak kol 8, bersama-sama rumate tersayang aku, Nana..

Sehari suntuk aku berada di opis menyiapkan kerja-kerja yang supervisorku tinggalkan. Pada mulanya aku cuma perlu settlekan PM's report  and NSW forecast, (PM = Project Manager and NSW = New South Wales) tiba-tiba pulak supervisor aku sempat pulak nak email suh aku wat PIR utk ABB & INFIGEN.. aish.. terus aku jadi malas nak wat keje.. (PIR = Post Implemention Review, ABB & INFIGEN pulak one of company in Australia)

Aku juz siapkan PM's report sebab report tu nak kena hantar pada my big boss nun di Aussie sane.. n then aku g lunch (x lunch pun benonye.. beli kueh jer..). Balik dari lunch jer, kononnya nk uat PIR.. tapi tatau kenapa malas betul.. last-last aku pun buka youtube n tengok video super junior.. si K lak dok jelezz ngan aku sbb dia takley tengok.. haha..

Smpaila kol 5 aku duk buka youtube n dramacrazy.net menonton drama Untouchable.. haha.. tak senonoh tol aku ni.. kol 5 jer aku pun chiao la and lepak sat kat library sementara nak tunggu meeting kol 6..

Kol 6 jerk.. terus gerak ke meeting boardroom cyberview untuk meeting dengan GREAT 6. Sebab aku ni S/U.. keje aku mendengar dan menulis.. adakala aku mencelah la.. sbb dorg ni byk sgt idea smpai tatau nk buat mane satu.. smpai aku sndiri pening ape benda la budak2 ni nak buat..

Owh yea.. fyi, kiteorg buat meeting ni untuk project charity..(actually paksa charity - as wewez said..) tu  yang jadi banyak idea tu.. masing-masing banyak sangat idea.. aku pun da naik pening.. sampai berbalah-balah pendapat.. hrmm.. lantak kamu sume la.. asalkan dapat keputusan sepakat cukup ler.. (tp rasenye tak kot.. owh tidak!! aku tamau poll poll n vote vote lagi..)

Da dismiss meeting pun dorang still bincang pasal charity tu lg.. aku ni lak kena tunggu si K.. sebab dia le nk kena menganto aku balik coz nana still kena wat keje kat opis dia.. Lepas maghrib tu, dorang pun ajak g makan.. aku pun ikut jerla.. yela.. ikut driver.. B4 tu amik nana dulu kat opis dia.. pastu kiteorang makan kat The Walk..

Aku yang sedang kelaparan ni berjaya mengabiskan hidangan sebiji burger daging n french fries.. yerla.. lapar giler..
haha.. pastu aku pun ambik keputusan untuk temankan nana wat keje kat opis dier.. yela.. takot-takot sumthing happen.. da la jalan balik umah tu sunyi.. uish.. bahaye anak dara balik sengsorang memalam cam nih!!

tula yang aku tersangkut kat rania nih.. huhu.. sekarang ni da ngantuk+letih.. tak larat da ni.. tp xpe.. demi nana aku gagahi jua.. huhu..

http://emo.huhiho.com Berani betul Si Kecik Mo ni tido sebelum aku!!

Monday, November 16, 2009

Hate MYSELF???

Ya.. Once upon a time.. I had tis feeling..
Feeling of hating myself..
Y?
Bec0z i'm lack of confident..
I'm bad in talking with people..
I always afraid for something..
And i hv sumone who always interrupt in my way..

But then..
i realize everyone had their weaknesses..
so i try to lovin myself.. motivating myself to became stronger..
cos i'm really a sensitive and emotional person..
i always blamin' n be blame for sumthin' i even didnt do..
i tried to didnt cried in front of people..
event its d most hardest thing.. i still try to smile and laugh all d way..
even though in very sad or though or scary situation, i pretend to be calm, cool..
but inside me nobody knows how do i feel..

Sumtimes i feel myself now is not d real me..
i always doing sumthin' tat i hate.. tat i dont like..
but hv to do tat thing..
I felt like i live for other people.. not for myself..

But tis is wat people call life rite??
LIFE is a DRAMA.. we r the actor .. sumtimes we r d director but sumtimes we've been direct by other people too..

http://emo.huhiho.com

Thursday, November 12, 2009

Mulut JAHAT???


oK. Topik hari ni. MULUT JAHAT or BAD MOUTH.. eyh.. tapi bad mouth tu macam mulut bau busuk jerk..Kalau camtu buat MULUT JAHAT jerla.. macam kejam sket.. HAHAHAHA.. (dengan gelak kejam)..






Aku tatawu nape.. sejak akhir-akhir ni.. semenjak aku kerja disatu tempat tu.. dan apabila aku mula bertukar department.. bermulala era MULUT JAHAT aku.. mak aku pernah cakap, persekitaran boleh merubah personaliti seseorang.. tapi aku buat tak reti jer.. sekarang.. kena kat batang hidung sendiri..
Kononnya aku ni dah kuat iman sangatlah.. dah kebal sangatlah.. tapi alih-alih.. bertukar menjadi MULUT JAHAT...

Apa yg aku klasifikasikan (betul ker aku eja ni? confuse lak..) sebagai MULUT JAHAT??

Kalau menurut pahaman aku..(ni bukan ajaran sesat tau..) MULUT JAHAT
membawa maksud orang yang mulutnyer tade insurans.. suka cakap men lepas jerk..
kire cam mulut laserla.. memang kadang-kadang betul apa yang dia cakap..
tapi tak penah pikir perasaan orang lain.. kire suke menyakitkan hati orang la..

Aku sedar sebenarnya dari kecik lagi aku memang ada possibility untuk jadi MULUT JAHAT ni.. tapi aku control la.. kononnya nak jaga imej la.. haha.. tapi last-last.. skang ni tak leh control dah nampaknyer..

Semakin hari aku rasa aku ni bertambah jahat lak.. eyh.. bukan..mulut aku jerk.. Biar MULUT JAHAT.. asal HATI maintain BAIK..

Macammana aku leh jadi MJ ni?? ( ceh.. bukan Michael Jackson erh.. tapi MULUT JAHAT..)

Aku rasa sumernyer bermula ditempat keje lama aku..
Mula-mula aku maintain ok jerk.. tapi start aku tukar department tu la..
Semuanya pun berubah.. semua gara-gara ex-staff aku yg PAALINNG BBAAIKK tuu..
memang baik sangat sampai tak ada seorang leader pun sanggup terima dia.. last-last diorang campak kat department aku..
Mula-mula.. aku ajar dia dengan penuh kasih sayang.. pastu kesabaran..
dah lama-lama.. jadi penuh keberangan!!
Start tu la aku mula maki hamun.. semua benda keluar.. nasib ko la labu..


Start dari situ la aku mula bersifat lebih kejam.. (tapi takde la sampai pukul-pukul tau!!) serang guna mulut jela.. huhu.. kan orang kata lidah yang tajam tu lebih menghiris daripada pedang..

P/S : Sekarang sedang mengawal semula mulut jahat ni supaya tak menjadi semakin jahat!! Mazz!! Fighting!! (Support kat diri sendiri.. huhu..)
http://emo.huhiho.com Si Kecik Mo ni pulak bising je jerit-jerit dari tadi!

Friday, November 6, 2009

My GREAT6 great Frenz..

1hb October 2009..
Selepas beberapa hari aku memberhentikan diri daripada Jusco, aku pun mendaftarkan diri di sebuah program intern selama 6 bulan iaitu.. Graduate Attachment and Training (GREAT) Programme.. intake ke 6..

Jom.. mari berkenalan dengan my GREAT Friends in this GREAT programme!!..



Okay. Dari barisan paling belakang dari kanan adalah Liana, Faiz, Tan, Sajeev, Syazli dan Hock.
Barisan tengah lak dari kanan adalah D, Mazz(its me), Lin, Sofia, Puan Lena Ghaz, Eijat, Darren, Aizat and Aida
Dan barisan hadapan pula dari kanan are Nana, Shela, Lyza, Wewez, Wanie, Bob, Sya and lastly K.

http://emo.huhiho.comPadan muka Si Kecik Mo tak ada kawan!! Huhu..

Friday, October 30, 2009

Mission Impossible..

Jam 1323. Satu hari pada 6 tahun lepas.
Dua orang pengintip sedang menjalankan misi di sebuah sekolah. Dengan berhati-hati, mereka berjalan perlahan-lahan daripada ground floor ke 1st floor menuju ke sebuah destinasi, sebuah kelas terpilih.
SpyA menoleh ke kiri kanan memastikan line clear. SpyB yang kecil molek terus menyelinapkan dirinya ke dalam kelas kemudian diikuti oleh A.
Kedua-dua mereka menuju ke arah belakang di mana tersusun melintang 6 buah meja. A menyeluk ke dalam laci salah sebuah meja. Begitu juga B yang menyeluk kedalam laci sebuah meja lain.

' Ish.. bukan meja ni.. yang mana ye?' rungut A yang tersilap sasaran.

'Hehe.. aku jumpa the right desk.. but there nothing..' ujar B pula kecewa.

'it's okay.. at least u found the right target..' ujar A smbil memerhati meja-meja lain. Tiba-tiba A mengetuk sebuah meja.

'I think this is the right one..' ujar A sambil memasukkan tangannya kedalam laci meja. Satu demi persatu kertas dikeluarkan dari meja tersebut sehinggalah A tersentuh sesuatu.

'I found it!!' hampir terjerit A kerana kesukaan.

'ssshh.. nnt org syakla!' marah B.

'Ops.. sorry.. but i found tis..' A mengeluarkan sesuatu dari meja tersebut. Tercengang B seketika.

'I want it!I want it!' hampir sahaja B menangis kerana terlalu teruja.

'We will share it..' ujar A tersengih gembira.

Dan kemudian, kedua-dua pengintip itu pun keluar perlahan-lahan, berjalan seperti biasa sambil memegang 'sesuatu' yg dicari-cari.

http://emo.huhiho.com
Si Kecik Mo ni sampai meleleh kuar air liur pulak. Taula excited!! Lap sikit air liur basi tu! Wat malu jer..

Hehe.. nak tau ke apa benda sesuatu tu? 'sesuatu' = 12 keping gambar lelaki pujaan mereka...

Peace!!

Wednesday, October 28, 2009

My work as MT...


Wahaha.. http://emo.huhiho.com(kejamnya Si Kecik Mo ni gelak)..Mesti ramai tertanya tanya.. Apa itu MT? or EMTY??? haha.. itulah gelaran yang selalu dijolokkan kepada batch aku..

OK. MT ni stand for Management Trainee.. atau dalam bahasa melayunye.. pelatih pengurusan... Aku MT kat mana? hehe.. adalah di sebuah industri yang sangat pesat membangun, and company yang boleh dikatakan multinasional la jugak.. that begin with J****.. korang sume tau kot.. malas nak reveal.. reveal sendiri la eyh..

Q : Apa dia tugas-tugas MT??

A : Tugas dia sama jerk macam tugas leader or supervisor.. cuma MT ni tiap-tiap bulan kena g class.. pastu kena buat assignment.. pastu selalu jadi kambing hitam.. (eyh.. ade ker?? hehe..)
Sebenarnya memang banyak benda yang dipelajari masa jadi MT ni.. based on departmentla..

The Story

Aku dulu sempatlah merasa dua department yang memang tough.. memerlukan banyak fokus dan kesabaran.. Siapa yang survive memang kira hebat lah!! Meh kita pakat ramai-ramai tabik spring!!

1st department aku adalah Daily&Dairy (bahagian F&B).. Kalau cakap pasal makanan jerk mesti best!! hehe.. time ni la banyak skill yang aku belajar.. dealing & negotiate with people, handling food, receiving and ordering.. memang busy, banyak kerja & tired.. but i still can smile at the end of my work!! : ) My leader is the besh and all the staff under the department also the besh!!

2nd department pula bukannya tak best.. tapi bukan jiwa aku.. (ceh.. bunga2 jiwang..uwekks!!).. which is Ladies Apparels.. orang kata pompuan suka dengan apparels ni..(Termasukla aku la.. aku kan shopaholic..) Tapi shopping dengan kerja kat ladies department ni dua benda yang sangat berbeza.. Mula-mula memang excited.. teruja.. Macam thrilled sikit pun ada.. (Mana tah datang thrill tah aku pun tak tau..) tapi dah lama-lama.. u feel bored, not challenge, u starting losing ur skill... so pastu dah tak ada semangat dah.. tu lah yang happen kat aku..

Tapi.. apa pun aku dah pun selamat dari kerja-kerja tu semua... setelah berkhidmat 9 bln bersama-sama J*****. Cheh.. kalau ibu mengandung mesti dah kuar baby sorang.. aku kuar apa eyh? hehe.. keluar peluh &keringat.. bersama daki-daki hitam.. (euuwwww) tapi oklah sebab yg tak ternilai adalah experience, ilmu dan emosi yang aku dapat semasa di sana..

TQ for all.. Will be missing u JUSCO..(eyh.. kantoi lak!! hehe)

Aku with SSM Team pada Majlis Makan Malam Jusco sebelum buat persembahan

Aku with teman-teman batch buat aktiviti di kelas training
(tak sangka ni kelas terakhir aku..)

Wednesday, September 30, 2009

Revealing ME!!





Aku bukanlah seseorang yang gemar meluahkan kata-kata melalui penulisan ataupun komunikasi..

Macam mana eyh nak bagitau? Kalau mengikut kesedaran aku sendiri, aku ni agak penyendiri orgnya..  tak banyak bercakap and tak suka masuk campur, but lebih kepada mendengar..

Tapi.. aku boleh transform daripada senyap kepada mulut murai.. depend on the personla.. normally dengan kawan-kawan rapat or ahli keluarga memang aku agak kuat berleter.. tapi org-orang  yg tak berapa ngam sangat.. biasanya mmg aku keep quite la.. tanya sepatah.. jawab sepatah.. HONESTLY aku mmg seorg yg amat pemalu!! (Eh, iye ke??)

http://emo.huhiho.com

Jadi.. bagaimana aku meluahkan perasaan?

Yela.. menulis tak, berkomunikasi pun tak.. so macammane eyh?

Sedar atau tak aku seorang yang memendam perasaan.. dari aku kecik sampai ke tahap dewasa ni.. aku jarang meluahkan 100% my truly deeply feeling to others.. even my siblings, parents or my close friends. Normally luahan perasaan tu cuma 50% to 60% and another 40% keep secret deep in my heart..

Tak taulah kenapa aku macam ni.. Mungkin sebab tu aku cepat melupakan sesuatu peristiwa.. Contohnya.. semalam aku tau aku marah dan rasa benci sangat dengan si pulan si pulan tu.. tapi hari ni aku dah tak boleh ingat atas sebab apa aku marah dia.. What a weirdo human..and tat human is ME..

Biasanya kalau aku bersedih or marah dengan someone.. cara melepaskannya adalah dengan menangis.. sometimes abang aku akan cakap.. 'ko ni gila ke cakap sorang-sorang?' like mumbling or talking to someone but nobody there.. Actually..yes, aku akui tat was the one of craziness in me.. but aku still waras.. tu cuma salah satu cara aku melepaskan or meluahkan kemarahan dan kesedihan aku.. ; dengan cara membayangkn aku bercakap dengan seseorang..

Dan cara ni lebih efektif bagi aku daripada aku meluahkan pada org lain and then orang tu akan berleter, membebel, advice and so on before i kept finishing my luahan perasaan.. ya.. tat once or twice were happen to me.. aku terpaksa jumpa kaunselor untuk membincangkn masalah aku.. and she kept potong apa yang aku cakap sebelum aku sempat habiskan.. dan akhirnya ia membuatkan aku lebih marah..

Tat y i always say this to my fren.. 'Kalau aku senyap.. tak nak bercakap dgn orang.. takde mood,.. muka masam.. kalau orang tegur aku tak layan.. tak payah sibuk-sibuk nak tanya apa-apa.. JUz let me ALONE!!.. i will be okay after that!! if you want to comfront me.. juz listen until i finish talking.. dont just simply potong cakap and bagi nasihat... juz let me finish my word.. or juz IGNORE me for second..' Tat were my advice.. kalau tak mau dengar dependla.. tapi jangan pulak ada yang terasa hati kalau kena tengking or maki hamun dengan aku..

Okay.. balik kepada cara yang lebih efektif; iaitu bercakap sorang-sorang.. bagi aku, aku rasa lebih selamat mengunakan cara ni.. sekurang-kurangnya..
  1. aku tak memalukan diri sendiri
  2. aku tak burukkan nama orang lain kepada orang lain
  3. takdela orang yang akan potong-potong cakap aku 
  4. aku boleh ceritakan sepenuhnya citer aku dengan penuh selesa dan berperasaan..
Dan automaticly lepas tu segala kemarahan aku akan release.. eh tak.. at least aku kena tidur dulu.. baru pastu aku FULLY RECOVERED..