Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Friday, October 30, 2009

Mission Impossible..

Jam 1323. Satu hari pada 6 tahun lepas.
Dua orang pengintip sedang menjalankan misi di sebuah sekolah. Dengan berhati-hati, mereka berjalan perlahan-lahan daripada ground floor ke 1st floor menuju ke sebuah destinasi, sebuah kelas terpilih.
SpyA menoleh ke kiri kanan memastikan line clear. SpyB yang kecil molek terus menyelinapkan dirinya ke dalam kelas kemudian diikuti oleh A.
Kedua-dua mereka menuju ke arah belakang di mana tersusun melintang 6 buah meja. A menyeluk ke dalam laci salah sebuah meja. Begitu juga B yang menyeluk kedalam laci sebuah meja lain.

' Ish.. bukan meja ni.. yang mana ye?' rungut A yang tersilap sasaran.

'Hehe.. aku jumpa the right desk.. but there nothing..' ujar B pula kecewa.

'it's okay.. at least u found the right target..' ujar A smbil memerhati meja-meja lain. Tiba-tiba A mengetuk sebuah meja.

'I think this is the right one..' ujar A sambil memasukkan tangannya kedalam laci meja. Satu demi persatu kertas dikeluarkan dari meja tersebut sehinggalah A tersentuh sesuatu.

'I found it!!' hampir terjerit A kerana kesukaan.

'ssshh.. nnt org syakla!' marah B.

'Ops.. sorry.. but i found tis..' A mengeluarkan sesuatu dari meja tersebut. Tercengang B seketika.

'I want it!I want it!' hampir sahaja B menangis kerana terlalu teruja.

'We will share it..' ujar A tersengih gembira.

Dan kemudian, kedua-dua pengintip itu pun keluar perlahan-lahan, berjalan seperti biasa sambil memegang 'sesuatu' yg dicari-cari.

http://emo.huhiho.com
Si Kecik Mo ni sampai meleleh kuar air liur pulak. Taula excited!! Lap sikit air liur basi tu! Wat malu jer..

Hehe.. nak tau ke apa benda sesuatu tu? 'sesuatu' = 12 keping gambar lelaki pujaan mereka...

Peace!!

Wednesday, October 28, 2009

My work as MT...


Wahaha.. http://emo.huhiho.com(kejamnya Si Kecik Mo ni gelak)..Mesti ramai tertanya tanya.. Apa itu MT? or EMTY??? haha.. itulah gelaran yang selalu dijolokkan kepada batch aku..

OK. MT ni stand for Management Trainee.. atau dalam bahasa melayunye.. pelatih pengurusan... Aku MT kat mana? hehe.. adalah di sebuah industri yang sangat pesat membangun, and company yang boleh dikatakan multinasional la jugak.. that begin with J****.. korang sume tau kot.. malas nak reveal.. reveal sendiri la eyh..

Q : Apa dia tugas-tugas MT??

A : Tugas dia sama jerk macam tugas leader or supervisor.. cuma MT ni tiap-tiap bulan kena g class.. pastu kena buat assignment.. pastu selalu jadi kambing hitam.. (eyh.. ade ker?? hehe..)
Sebenarnya memang banyak benda yang dipelajari masa jadi MT ni.. based on departmentla..

The Story

Aku dulu sempatlah merasa dua department yang memang tough.. memerlukan banyak fokus dan kesabaran.. Siapa yang survive memang kira hebat lah!! Meh kita pakat ramai-ramai tabik spring!!

1st department aku adalah Daily&Dairy (bahagian F&B).. Kalau cakap pasal makanan jerk mesti best!! hehe.. time ni la banyak skill yang aku belajar.. dealing & negotiate with people, handling food, receiving and ordering.. memang busy, banyak kerja & tired.. but i still can smile at the end of my work!! : ) My leader is the besh and all the staff under the department also the besh!!

2nd department pula bukannya tak best.. tapi bukan jiwa aku.. (ceh.. bunga2 jiwang..uwekks!!).. which is Ladies Apparels.. orang kata pompuan suka dengan apparels ni..(Termasukla aku la.. aku kan shopaholic..) Tapi shopping dengan kerja kat ladies department ni dua benda yang sangat berbeza.. Mula-mula memang excited.. teruja.. Macam thrilled sikit pun ada.. (Mana tah datang thrill tah aku pun tak tau..) tapi dah lama-lama.. u feel bored, not challenge, u starting losing ur skill... so pastu dah tak ada semangat dah.. tu lah yang happen kat aku..

Tapi.. apa pun aku dah pun selamat dari kerja-kerja tu semua... setelah berkhidmat 9 bln bersama-sama J*****. Cheh.. kalau ibu mengandung mesti dah kuar baby sorang.. aku kuar apa eyh? hehe.. keluar peluh &keringat.. bersama daki-daki hitam.. (euuwwww) tapi oklah sebab yg tak ternilai adalah experience, ilmu dan emosi yang aku dapat semasa di sana..

TQ for all.. Will be missing u JUSCO..(eyh.. kantoi lak!! hehe)

Aku with SSM Team pada Majlis Makan Malam Jusco sebelum buat persembahan

Aku with teman-teman batch buat aktiviti di kelas training
(tak sangka ni kelas terakhir aku..)