Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Wednesday, October 28, 2009

My work as MT...


Wahaha.. http://emo.huhiho.com(kejamnya Si Kecik Mo ni gelak)..Mesti ramai tertanya tanya.. Apa itu MT? or EMTY??? haha.. itulah gelaran yang selalu dijolokkan kepada batch aku..

OK. MT ni stand for Management Trainee.. atau dalam bahasa melayunye.. pelatih pengurusan... Aku MT kat mana? hehe.. adalah di sebuah industri yang sangat pesat membangun, and company yang boleh dikatakan multinasional la jugak.. that begin with J****.. korang sume tau kot.. malas nak reveal.. reveal sendiri la eyh..

Q : Apa dia tugas-tugas MT??

A : Tugas dia sama jerk macam tugas leader or supervisor.. cuma MT ni tiap-tiap bulan kena g class.. pastu kena buat assignment.. pastu selalu jadi kambing hitam.. (eyh.. ade ker?? hehe..)
Sebenarnya memang banyak benda yang dipelajari masa jadi MT ni.. based on departmentla..

The Story

Aku dulu sempatlah merasa dua department yang memang tough.. memerlukan banyak fokus dan kesabaran.. Siapa yang survive memang kira hebat lah!! Meh kita pakat ramai-ramai tabik spring!!

1st department aku adalah Daily&Dairy (bahagian F&B).. Kalau cakap pasal makanan jerk mesti best!! hehe.. time ni la banyak skill yang aku belajar.. dealing & negotiate with people, handling food, receiving and ordering.. memang busy, banyak kerja & tired.. but i still can smile at the end of my work!! : ) My leader is the besh and all the staff under the department also the besh!!

2nd department pula bukannya tak best.. tapi bukan jiwa aku.. (ceh.. bunga2 jiwang..uwekks!!).. which is Ladies Apparels.. orang kata pompuan suka dengan apparels ni..(Termasukla aku la.. aku kan shopaholic..) Tapi shopping dengan kerja kat ladies department ni dua benda yang sangat berbeza.. Mula-mula memang excited.. teruja.. Macam thrilled sikit pun ada.. (Mana tah datang thrill tah aku pun tak tau..) tapi dah lama-lama.. u feel bored, not challenge, u starting losing ur skill... so pastu dah tak ada semangat dah.. tu lah yang happen kat aku..

Tapi.. apa pun aku dah pun selamat dari kerja-kerja tu semua... setelah berkhidmat 9 bln bersama-sama J*****. Cheh.. kalau ibu mengandung mesti dah kuar baby sorang.. aku kuar apa eyh? hehe.. keluar peluh &keringat.. bersama daki-daki hitam.. (euuwwww) tapi oklah sebab yg tak ternilai adalah experience, ilmu dan emosi yang aku dapat semasa di sana..

TQ for all.. Will be missing u JUSCO..(eyh.. kantoi lak!! hehe)

Aku with SSM Team pada Majlis Makan Malam Jusco sebelum buat persembahan

Aku with teman-teman batch buat aktiviti di kelas training
(tak sangka ni kelas terakhir aku..)

No comments:

Post a Comment

Sweet? Sour? Bitter? Spill in here. Thank you!