Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Thursday, December 17, 2009

Not Ready to make nice///>>



Forgive, sounds good
Forget, I’m not sure I could
They say time heals everything
But I’m still waiting

I’m through with doubt
There’s nothing left for me to figure out
I’ve paid a price
And I’ll keep paying

I’m not ready to make nice
I’m not ready to back down
I’m still mad as hell and
I don’t have time to go round and round and round
It’s too late to make it right
I probably wouldn’t if I could
‘Cause I’m mad as hell
Can’t bring myself to do what it is you think I should

I know you said
Can’t you just get over it
It turned my whole world around
And I kind of like it

I made my bed and I sleep like a baby
With no regrets and I don’t mind sayin’
It’s a sad sad story when a mother will teach her
Daughter that she ought to hate a perfect stranger
And how in the world can the words that I said
Send somebody so over the edge
That they’d write me a letter
Sayin’ that I better shut up and sing
Or my life will be over

I’m not ready to make nice
I’m not ready to back down
I’m still mad as hell and
I don’t have time to go round and round and round
It’s too late to make it right
I probably wouldn’t if I could
‘Cause I’m mad as hell
Can’t bring myself to do what it is you think I should

I’m not ready to make nice
I’m not ready to back down
I’m still mad as hell and
I don’t have time to go round and round and round
It’s too late to make it right
I probably wouldn’t if I could
‘Cause I’m mad as hell
Can’t bring myself to do what it is you think I should

Forgive, sounds good
Forget, I’m not sure I could
They say time heals everything
But I’m still waiting



>>My feeling rite now totally like tis song.. maybe i can forgive but i'm not sure if i can forget..

Masa sembahyang tak leh cakap!!

Pada suatu hari jumaat yang hening, Amat ke masjid untuk menunaikan sembahyang jumaat dengan menaiki bas.


Mak Amat telah memberikan rm1 untuk tambang bas pergi dan balik memandangkan perjalanan ke masjid itu 10 km jauhnya.

Amat pun membayar tambang bas yg bernilai 50 sen dengan sekeping rm1 kepada konduktor yang hensem itu lalu konduktor tu pun memulangkan baki wangnya dengan duit syiling 50 sen sekeping.Amat pun ambil duit tu dan simpan di dalam kocek baju melayunya.

Sesampainya di masjid, Amat pun mengambil tempat di saf kedua memandangkan saf pertama sudah pun penuh. Ketika itu khutbah sedang dibacakan. Setelah habis khutbah jumaat, pak imam pun mengimamkan solat Jumaat itu.

Semasa para jemaaah rukuk termasuklah Amat,tiba-tiba duit 50 sen nya jatuh dan tergolek betul-betul jatuh di bawah telapak tangan orang disebelah kirinya. Amat merasa risau bila memikirkan terpaksa berjalan kaki balik ke rumah di panas-panas terik tu.

Jadi, Amat pon berbisik kepada orang disebelah kirinya...

Amat: "jangan ambik duit aku tu,aku nak buat tambang balik nanti.." ..

lalu orang di sebelah kiri itupun menjawab...."Alah,setakat 50 sen aku x heran la,tader sape nak ambik duit kau tu.."

lalu orang disebelah kanan Amat pula yang terkejut kerana Amat bercakap di dalam sembahyang lalu berkata.." eh, korang nie..dalam sembahyang mana boleh bercakap"..

selepas itu,ada seorang yang lain pula bersuara..." yang kau bercakap tu aper "....

sahlah..sembahyang mereka telah terbatal hanya kerana 50 sen.

MORALNYA : jangan bercakap dalam sembahyang..lupakan hal2 dunia bila mengadap Allah Yang Maha Esa..


*Credit to kacakness (lawakjenaka.com)

Wednesday, December 16, 2009

Friends to remembered..

Just suddenly remembering a lot of people who had been drop by in my campus life.. some of them just being a guest.. and some of them being the main role in part of my life..


Samad – Dunno y suddenly remembering him.. Maybe becoz he once had been one of my frenz? (Err.. now still fren I think..). Seseorg yg agak menjengkelkan kdg kala.. and sometimes being nice (belanja mkn, lukis my potret – err.. kat mn agaknye aku letak eyh potret tu?). Suka ikut kepala sendiri.. semua cadangan dia betul & bagus.. dia seorg yg amat berdedikasi..tp.. agak memilih sikit sape yg dia nk tolong.. huhu..

Iwan – Actually one of my closest guy fren.. I dun remember since when.. maybe 1st or 2nd term.. very nice and good fren.. sumtimes also being picky who he want to fren.. For the beginning of the campus life, always hanging out with him but suddenly he became busy with his PALAPES, programs and projects.. so we juz dun talk much..

D-ja – Actually one of my closest fren.. we know each other since 1st term.. coz we r neigbours but not really close.. juz hi n hello, how r u.. but then became close in 4th or 5th term.. coz we became rumates.. a beautiful n confident gurl (erm.. sumtimes overconfident n sumtimes not confident at all).. Very strict in dieting (she only eat biscuits for breakfast & dinner, n juz a meal of bihun soup for lunch.. but once or twice a week she will eat nasi&lauk n also pizza.. her feveret all time!) Love dancing, very caring n sumtimes egoistic& ‘mulut laser’.

Is – Also one of my closest guy fren.. till we’ve been fight for some reason in last term.. Start close with him when we both joining the ‘Kem Perpaduan’ in 2nd term.. A brilliant, smart and nice guy.. but a lil bit pamper.. and I’ve been a lil bit hardwork when fren with him.. Coz he always ask me to accompany him study in library.. even though we r in different course.

Mat – Also know him when we both joining ‘Kem Perpaduan’. A very caring guy.. we’ve been a classmates in IT class but never talk to each other until joining the camp.. (I always sit behind him.. so I recognize him..) . A guy who love to sharing his love experience.. (Every nite he sms to accompany me study) but we r not close anymore after he get new junior gf..

Aka – A junior with weird slang.. haha.. coz he’s been growing up in UK, so he not really good in BM.. Became close when he join our project club in last term.. A responsible and committed person. Still looking for hot gurls to be his gf.. Always hanging up with him till 12 or 1 am in cafĂ©.. Like to force me to accompany him study with sms-ing him till dawn.. n I hv been accompany him to shopping.. and he is so picky in shopping!!

Taufiq – Also get close to him in last term.. same with Aka.. Have a crush in him at beginning.. (haha.. juz like his personality.. and that was when I still single..).. A very good listener and good in giving opinion.. Very good fren.. Always called him and Aka gigolo.. a dekan student and a hot guy.. He always being my counselor.. but do not disturbing him when he was in study mode.. or he will get mad..

Gee – Ni bukan lagu SNSD Gee but we called her Gee.. Once had been my good fren.. but she ‘s been hurt my feeling n fight with my good frens.. so we didn’t close anymore.. I do not hate her.. juz a lil bit angry coz she want to break the frenship.. What type of fren who wants to break a frenship? She also the one who made I getting B for Strategic Management.. (coz that nite I want to study but she kept disturbing me with her ‘sad story’.. and that really made me mad and not in a good mood for study..)

Ramai lg nak citer nih.. tp ta muat lak.. huhu.. post lenkali je la.. k. chiao!!

http://emo.huhiho.com
Si Kecik Mo, sudah! tak mau main lagi! Meh balik cepat!!

Wednesday, December 9, 2009

Missing a ‘Hug’

Once I say I love u I think u would be gone, oh baby..
Coz’ we r to young too love so I can say later on.. hold u in my arms..
But I will be waiting for u..
To say that u wanna be with me too..
I live in my love forever and ever.. howuooo..

Whenever u look in my eyes..
There r so many smiles and tears..
 make up my mind.. to make it come true..
Nobody can stop me to say.. I love u...




Tu antara lirik yg terkandung dalam lagu feveret kiteorg..’Hug’.. ni versi English.. the original version is in Korean.. Lagu ni mmg byk kenangan kepada kami berenam.. (Me, Farah, Feruz, Rady, Quzwa & Naz).. Kire lagu ni mmg trademark kiteorg la.. A ‘Hug’ to be remembered..

Mase nak balik dari umah Farah tu la.. tetiba jer aku dok nyanyi dlam kete.. pastu semua pun teringat lagu yg kteorg nyanyi tu dulu.. Terasa syahdu lak.. walaupun time tu mcm seronok jer teringat kisah lama.. tp still sedey nak berpisah dengan diorang.. Banyak kenangan yg kami lalui bersama.. Kisah suka duka kami di kampus.. sepanjang persahabatan kami.. Walaupun cuma beberapa tahun tapi diharap agar ikatan persahabatan kami ni akan terus berkekalan sehingga ke next generation.. Hopefully. Wallahualam.


Dinner@Tony Roma’s

Malam tu dlm pukul 8mlm, we all da bersiap2 nak g dinner with family Farah.. huhu.. Mula2 tu mase Farah bgtau nk dinner with her family, ingtkan nk dinner tempat2 biase jer.. tapi pastu Farah cakap kat Tony Roma’s (seb bek bukan bulu roma.. huhu..).. erm.. pernah dengar.. tp tak pernah jejak lg kat restaurant tu.. so we all kan kampong… so agak excited gakla..


Rupa2nya kteorg g Tony Roma’s kat The Curve.. punyala sesak jalan kat situ.. nak masuk cr parking pun bukan men payah.. tp at last ada gak kat parking bawah.. Disebabkan staff Tony Roma’s asyik call jer tnya bile nak sampai.. so we all pn rushing la g nek atas.. yela takot gak dorg da bg table kteorg kt customer lain wlupun Farah da booking awal2.. Yela.. Malam minggu kan.. mane la tak ramai org..

Sampai2 lega gak la.. meja ada lagi.. for 11 person.. huhu.. kami berlima & family farah termasuk farah 6.. so 11 la.. duduk jer, ada sorg waiter comel pakai topi krismas pun dtg bw menu.. Buka2 jer.. tergamam gak la kteorg.. yela.. manela kteorg tau mkn mknn mahal2 nih..

Naz : Weh, korg nak order ape?
Me : Entahla.. err.. Farah.. ape ye yg sdp kt cni?
Farah : Biasanya I mkn yg ni (sambil tunjuk Rib Steak).. sedapla.. and then ada side dishes.. (Farah pun menerangkan tentang side dishes utk Rib Steak)
Me : Ooo.. (Aku yg kurang paham sebenarnya hanya mengangguk.)
Naz : Farah cakap aper?
Me : Farah cakap ni sedap.. siap ada side dishes lagi.. boleh pilih2.. (Kemudian aku pandang ke arah Feruz n Quzwa) Weh, korg order ape?
Quzwa : Kteorg order ayam kot.. (Aku cume mengangguk)
Me : Rady, ko order ape? (Time ni Farah baru abes menerangkan ttg sesuatu kpd Rady)
Rady : Order Seafood ni kot.. macam sedap jer.. Farah.. nnt u tlg orderkn utk I yer?
Farah : Maz, u nak mkn aper?
Me : Entah.. I tatau.. Erm.. Farah, Lamb steak ni sedap tak? (Aku sebenarnya mmg da tertarik dgn lamb steak tu dr awal lg..huhu)
Farah : I tak sure la sbb I tak pernah rase.. tp klu u nak u order je la.. (Aku masih pandang menu tu sambil tgk harga..)
Naz : Weh, kite ke yg kene bayar? (separuh berbisik Naz tanya, takot Farah dengar)
Aku, Quz and Feruz terus berpandangan.. Masing2 terdiam.
Feruz : Tatau.. takpela aku ambik paling murah..

Waiter comel td pun datang balik ke table kteorg nak amik order..

Naz : I want tis one.. Rib Steak..
Waiter comel : Side dishes?
Naz : Err.. yg dlm gmbr ni ape?
Waiter comel : Owh tu big potato..
Naz : Sama mcm ni je la..
Waiter comel : sama macam gambr? (Naz pun hanya mengangguk sbb sbnrnya dia tatau nak order ape..)


Waiter comel pergi kearah Quzwa and Feruz lak. Aku tak dengar lak dorg order ape sbb time tu Naz tgh sebuk2 tnya aku sape yg byr utk dinner ni.. huhu..

Naz : Weyh, kite key g kena byr? (da byk kali minah ni tnya.. tp still order yg mahal2 gak..)
Me : Ntah.. aku pun tatau.. tak kot.. or ye kot..
Naz : Hrmm.. eyh, ko da order belom?
Me : Belom lg..
Naz : Aaa.. bang.. dia ni belum order (adeke pggl waiter comel tu abg?)
Me : Biarla.. jap g pas dorg order aku orderla.. (sambil tu waiter comel tu hnya angguk2 pandang kiteorg.. Abis jer order bdk berdua tu.. waiter comel tu pun datang..)

Waiter comel : Yes miss, ur order..

Me : I want lamb steak.. drink.. strawberry lemon.. (dgn confidentnya aku ckp..)
Waiter comel : Medium or ……… (aku tak dengar waiter tu ckp ape yg last.. cume dgr medium jer..)
Naz : Baik ko amik medium jer.. ko bukannye abis mkn byk2.. (tiba2 menyampuk)
Me : Ermm.. mediumla.. (wlupun time tu aku sebenarnya pikir nak mtk small jerk)
Farah : Eyh, wait2 ape dia td? Medium or what? (Farah pn tiba2 menyampuk)
Waiter comel : Medium or well done
Farah : Taknak medium.. bagi well done.. (aku time tu da terpinga2.. owh.. well done ke aku ingatkan portion.. rupenye type cook.. wat malu jerk.. haha..seb bek Farah dgr.. klu tak mau aku mkn kambing separuh masak.. euuuuwwww..)

Tuesday, December 8, 2009

A Christmast Carol and Rasa Thai

Pagi-pagi lagi kteorg da bgun and bersiap2 mandi.. Yela.. 5 org tu beb.. kena gilir2 mandi. Da la masing2 mandi bukan main lama lagi.. Sementara yg sorg tu mandi.. orang lain dok gilir2 menggosok baju..

Dalam pukul 9.30, kiteorg breakfast dulu kat umah Farah. Farah's mum dah sediakan nasi lemak.. huhu.. mmg sedap.. Dalam pukul 10.30 pagi, kiteorg pun bertolak dari rumah Farah menuju ke 1Utama.. Cadangnya nak menonton movie.. Sepanjang dalam perjalanan.. macam2 cerita yg terlintas dalam kepala kiteorg.. terutamanya Naz si kaki wayang yg beriya2 nak menonton Jalang..(sebab citer lain sume dia da tengok..)

Last2.. Farah pun pilih a Cristmast Carol.. adil utk tontonan umum.. huhu..


Erm.. still ok utk tontonan.. cume tak mencapai kepuasan aku & x menepati jangkaan. Coz i thought tis movie suppose to be funny.. but it became scary... Adela funny skit.. tp xbyk.. still consider ok sbb pengajarannya ~ Jgn jd Hj Bakhil ~ jgn dok kejar harta dunia semata2 tanpa menghiraukan org sekeliling terutama family yg rapat dgn kita..

Lepas tgk muvee, kteorg pn berjalan2 la kat 1Utama tu.. Cadangnya nak cr hadiah for Fairos's Wed tp tade yg berkenan lak.. (Err.. patutke aku cr hadiah yg aku berkenan? or yg pengantin berkenan??) Quzwa lak mencari high heel.. Actually i was looking for the same thing also.. Yala.. i only wore my sport shoes & forgot to bring any sandal.. or high heel.. It will loooking weird rite if i wore bj kurung wth sport shoes?? Tp malangnya xjumpa yg berkenan pun.. sumenya not affordable to me..

Da penat berjalan2.. Farah pun ajak la g lunch (sdgkn time 2 da kol 4 ptg..) We all lunch kat Rasa Thai Subang Parade. Harga ok, mknn pn best.. dia serve nasi goreng tu byk gle smpai tak terabis aku mkn.. separuh je yg muat masuk dlm perut aku yg slim nih.. huhu.. Yg xdisangka, si cerewet psl mknn, Quzwa boleh abeskan satu pinggan nasi goreng yg sama amount ngan aku! Fuh.. hebat tol Quzwa skrg..


     Aku, Naz, Farah, Rady & Quz sdg menjamu selera

Tetiba lapar lak. Jom makan! Selamat Menjamu Selera!

Monday, December 7, 2009

Seri Kembangan - Banting - Klang - Batu Tiga - Bukit Jelutong

Last friday, 4/12/09, as i promised with my frenz, i pun bergerak dari Seri Kembangan - Banting - Klang - Batu Tiga. Dari Seri Kembangan ke Banting menunggang motosikal manakala dari Banting ke Klang menaiki bas dan dari Klang ke Batu Tiga menaiki KTM.
http://emo.huhiho.com
Si Kecik Mo pulak sibuk merajuk sebab aku terpaksa tinggalkan dia kat rumah. Sorry Kecik, tak leh menyibuk kat tempat orang..

Agak jauh jugala perjalanan. Seri Kembangan - Banting sahaja lebih kurang 1 jam 15 minit, Banting - Klang pula dalam 50 minit dan Klang - Batu Tiga dalam 25 minit. Actually the timing i'm not so sure, juz agak2 sahaja. Kira-kira hampir 3 jam jugala sampai ke Batu Tiga. Sampai di Stesen KTM Batu Tiga, Naz belum sampai lagi, time tu dalam pukul 8.45, so i pun terpaksa tunggu dia datang before Farah can pick up both of us.

Tunggu punya tunggu.. dalam pukul 10.30 tu Naz baru sampai.. Phew.. lega rasenya.. Penantian itu satu penyeksaan..

Tak lama lepas tu Farah pun sampai bersama2 Rady, Quz and Feruz.. We all then makan kat Ani Sup Utara dan tak disangka2 si Quzwa yg plg cerewet dan memilih makanan telah mtk nasi tambah!! Huh! Terkezut aku jap.. And En. Waiter yg comel tu plak telah memerli kiteorg bile dia menhantar nasi tambah dengan ayat... " Sape yg kebulur sgt nih???" Seb baik ko comel en. waiter, klu tak tentu dah kena kutuk ngan kiteorg.. huhu..

Feruz lak wat gile dia dgn kecek Klate ngan sorg lg mamat waiter.. da la mamat tu sepatah haram tatau dia ckp ape.. last2 terpaksa aku translatekn kat mamat tuh.. huhu.. pastu siap kem salam lak tuh ngan mamat yg buat air.. Feruz.. feruz..

Tyme nak bayar lak.. sekali lagi bermasalah dgn cik abg cashier.. (eyh.. baru aku perasan.. nape sume pekerja dia laki jer nih??). Cik abg cashier tu pulak muke masam jer.. tamau senyum.. pastu macam mamai.. asik salah kire jer.. da ngantuk sgt ker cik abg? haha.. Sori eyh..

Da settle sume bill, we all pun balik umah Farah kat Bukit Jelutong. Kirenye my 1st time la jejak kaki kat umah Farah ni.. and 2nd time for Naz.. Balik2, da ngantok+letih.. terus jer tdo pas mandi.. Erm.. borak2 jap ngan dorg dulu.. pastu... ZZZZzzzzz... Gud Nyte...