Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Monday, December 7, 2009

Seri Kembangan - Banting - Klang - Batu Tiga - Bukit Jelutong

Last friday, 4/12/09, as i promised with my frenz, i pun bergerak dari Seri Kembangan - Banting - Klang - Batu Tiga. Dari Seri Kembangan ke Banting menunggang motosikal manakala dari Banting ke Klang menaiki bas dan dari Klang ke Batu Tiga menaiki KTM.
http://emo.huhiho.com
Si Kecik Mo pulak sibuk merajuk sebab aku terpaksa tinggalkan dia kat rumah. Sorry Kecik, tak leh menyibuk kat tempat orang..

Agak jauh jugala perjalanan. Seri Kembangan - Banting sahaja lebih kurang 1 jam 15 minit, Banting - Klang pula dalam 50 minit dan Klang - Batu Tiga dalam 25 minit. Actually the timing i'm not so sure, juz agak2 sahaja. Kira-kira hampir 3 jam jugala sampai ke Batu Tiga. Sampai di Stesen KTM Batu Tiga, Naz belum sampai lagi, time tu dalam pukul 8.45, so i pun terpaksa tunggu dia datang before Farah can pick up both of us.

Tunggu punya tunggu.. dalam pukul 10.30 tu Naz baru sampai.. Phew.. lega rasenya.. Penantian itu satu penyeksaan..

Tak lama lepas tu Farah pun sampai bersama2 Rady, Quz and Feruz.. We all then makan kat Ani Sup Utara dan tak disangka2 si Quzwa yg plg cerewet dan memilih makanan telah mtk nasi tambah!! Huh! Terkezut aku jap.. And En. Waiter yg comel tu plak telah memerli kiteorg bile dia menhantar nasi tambah dengan ayat... " Sape yg kebulur sgt nih???" Seb baik ko comel en. waiter, klu tak tentu dah kena kutuk ngan kiteorg.. huhu..

Feruz lak wat gile dia dgn kecek Klate ngan sorg lg mamat waiter.. da la mamat tu sepatah haram tatau dia ckp ape.. last2 terpaksa aku translatekn kat mamat tuh.. huhu.. pastu siap kem salam lak tuh ngan mamat yg buat air.. Feruz.. feruz..

Tyme nak bayar lak.. sekali lagi bermasalah dgn cik abg cashier.. (eyh.. baru aku perasan.. nape sume pekerja dia laki jer nih??). Cik abg cashier tu pulak muke masam jer.. tamau senyum.. pastu macam mamai.. asik salah kire jer.. da ngantuk sgt ker cik abg? haha.. Sori eyh..

Da settle sume bill, we all pun balik umah Farah kat Bukit Jelutong. Kirenye my 1st time la jejak kaki kat umah Farah ni.. and 2nd time for Naz.. Balik2, da ngantok+letih.. terus jer tdo pas mandi.. Erm.. borak2 jap ngan dorg dulu.. pastu... ZZZZzzzzz... Gud Nyte...





No comments:

Post a Comment

Sweet? Sour? Bitter? Spill in here. Thank you!