Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Thursday, September 30, 2010

EPF dah naik 22%???


Hari ni dramaQueen sangat marah. Setelah lama tak berblog, hari ni dramaQueen berblog balik. Melancarkan serangan 'Saya taknak buat kerja' kepada orang-orang tertentu di opis ni. Oh.. sangat sakit hati tau.

Tau kenapa?? Sebab bila dramaQueen check balance akaun pagi tadi.. dramaQueen termenung sendirian kat depan pc. Tau kenapa? Sebab dramaQueen punye salary terlalu banyak yang berkurangan. Rasanya kalau tolak EPF 11% je.. tapi kenapa sampai 22%?? Dahla gaji dramaQueen ciput je.. tolak lg 22%.. tak ke kena heart attack??

Oh ya. Bukan dramaQueen saja kena. Orang lain pun sama jugak. DramaQueen pun tanya la orang yang buat payroll tu. Tahu tak apa jawapan dia?? Oh itu i tolak bonus raya bulan lepas tu.

Kalau dia nak tolak, tolak la sekali masa bulan lepas. Kenapa bulan ni nak tolak sekaligus terus. Mau pengsan dramaQueen dan officemates dibuatnya. Dasar ##$%^&*!!! Dahla maca-macam yang nak kiteorang bayar. Bil tu, bil ni. Duit rumah, utilities, kereta, motor dsb.. Memang rasa nak mencarut sekarang ni.

Esok semua-semua bos baru akan balik dari outstation. Akan dramaQueen komplen kepada bos-bos. Oh ya. Bos da promise nak naikkan gaji. Where? where? Tak ada peningkatan langsung pun. Boss, u kata asalkan staff happy u pun tak berkira sangat.. Tapi sekarang I sangat tak happy!!

Sekian.

Dari staff yang tak puas hati.

Monday, August 16, 2010

Kirim salam 'ASSALAMMUALAIKUM'

Dah 24 setengah tahun DramaQueen hidup, semalam baru tau.
Ni pun sebab Mak yang bagitau.
Selama ni bila kita nak sampaikan salam pada orang, mesti akan keluar ayat seperti ini.

'Nanti kirim salam pada si polan si polan tu yer..'
Tu ayat lazim la kan.
Yang selalu digunakan seumur hidup ni.

Tiba-tiba semalam, masa DramaQueen nak salam mak nak balik umah sewa, mak pun cakap,
'Kak, nanti kirim salam Assalammualaikum Mak pada Umu ye..'
*By the way, Umu is DramaQueen younger sister yang study at UPM Serdang.
Have to singgah dulu hantar kicap, kurma, biskut, tempe dan segala macam keperluan makanan untuk si Umu tu dulu before balik umah sewa.*
DramaQueen tak la rasa weird or pelik sebenarnya bila mak sebut macam tu(sebab DramaQueen ni memang blur-blur sikit.. orang cakap apa pun macam masuk telinga kanan, keluar telinga kiri je.)
And then Mak cakap lagi..
'Ada ustaz ni pesan, kalau nak kirim salam, perlulah disertakan dengan Assalammualaikum sekali.. jikalau tak, tak boleh jawab salam.. samalah macam kita nak kirim duit pada orang tapi duit tu kita tak bagi.. Macammana naksampai?..'
Berceramah mak kejap pada anak dara dia nih.

Bila DramaQueen fikir balik, logik jugakla kata ustaz tu.
'Si Polan, si polan tu kirim salam.' Salam apa yang dikirim? 
Salam sejahtera? Salam tak sejahtera? Salam peluk cium? Encik Salam bin Salim?

So, ayat yang DramaQueen sampaikan pada si Umu berbunyi macam ni..
'Umu, mak kirim salam.. Assalammualaikum..'

My LIFE is sooooooo COMICAL - part 1 -

'Mas, ur life is so COMICAL la...' one of my officemate said that to me after hearing my life story. Dengan ketawa terbahak-bahak sampai nak berguling-guling kat atas lantai ofis.

COMICAL sangat ker my LIFE nii??

Bukan DramaQueen sengaja pun nak buat-buat lawak cambest tu. Cuma itulah kejadian yang berlaku dalam hidup DramaQueen. But that story quite interestingla. Sampai sekarang kalau DramaQueen teringat pun mesti tergelak sendiri.

This story happen around 2007. At that time DramaQueen still seorang siswi di UUM.
Pada hari kejadian, siswa siswi kokurikulum (Koku) Seni dan beberapa Koku lain ada talk and show di Dewan Tan Sri Othman (DTSO).
Everyone was wearing their Koku uniform. For siswi was a baju kurung batik and siswa kemeja batik.
As to easy for recognize, each kokurikulum were different in batik colours and DramaQueen wearing a yellow batik printed baju kurung(with UUM logo) as a siswi from Koku Seni Lakon.
DramaQueen nak highlight disini..
Disebabkan baju tu baju siap yang UUM tempah khas, so baju kurung DramaQueen tu tanpa poket.
(Mak DramaQueen buat baju kurung normally ada poket-senang letak barang penting)
Lepas je persembahan Koku, DramaQueen pun ke wash room.
OMO!! Ramai gile orang. Kena beratur hokey!! Dahla ada dua je toilet dalam tuh.
Sampai je giliran DramaQueen, DramaQueen pun masukla.
Oh, terbawa handphone pulak. Masa tu handphone murah jer.
(Sekarang pun masih handphone murah.. seyes!!)

Dah blur mana la nak letak phone ni.
Tapi sebab dah tak tahan sangat, handphone tu DramaQueen riba.
Tapi, DramaQueen ni pelupa. DramaQueen terus je bangun selepas habis melepaskan hajat.
Apalagi jatuhla phone kesayangan DramaQueen tu ke dalam lubang tandas.
Oh ya, tandas tu tandas cangkung and saliran dia terus memanjang ke bawah.
Memang tak boleh nak capai.
DramaQueen ni pulak dah blur, dengan muka nak menangis, sebab dah tak tahu nak buat apa, DramaQueen boleh pulak pergi flush toilet tu..
Apalagi, memang bye bye la kepada handphone kesayanganku..

Keluar toilet jer semua pandang DramaQueen dengan muka pelik.
Iyela, muka nak menangis kot.

DramaQueen peduli hape masa tu, yang penting DramaQueen nak cari bestfriend DramaQueen je time tu iaitu Cik Rady yang kebetulan Koku Seni Lukis.
Nasib baik Cik Rady ada kat belakang Dewan, sedang mempamerkan oil painting dia.
Jumpa-jumpa je Cik Rady nih, tersekat-sekat lidah ni nak berbicara.
Yang tak tersekat airmata la.. laju je mengalir macam mata air.
Cik Rady ni tak tau nak gelak ke nak tumpang sedih.
Tengok muka DramaQueen yang leleh jer.. dia pun tak sampai hati kot nak gelak.

Bila balik bilik pulak, DramaQueen dengan confidentnya nak cerita dengan rumates DramaQueen ni pasal cerita malang tadi tu. Buka-buka pintu jer..
'Korang.. tadikan.. handphone aku kan...'
Secara tiba-tiba air mata ni meleleh-leleh bercampur dengan gelak tawa DramaQueen sendiri.
Yela. Bila pikir balik sengal betulla DramaQueen ni sampai handphone jatuh kat lubang toilet.
Pastu siap flush lagi.

Rumates DramaQueen memandang dengan muka pelik.
(rumates DramaQueen?? Wow!! Hensemnyer ~ hehe..)
'Weh, ko ni sihat tak? Ko nangis ke ketawa??' soalan Cik D-ja menyebabkan DramaQueen lagi rasa tergelak sampai berguling-guling atas lantai. (Ni.. tipu jer.. mana sampai guling-guling)
DramaQueen pun ceritala dengan diorang. Cik Tata je yang tumpang bersedih.
Cik D-ja dengan Cik Yoh dah gelak sampai menangis dah.
Memang lawak cambest!! (Dorang katala..)
Bukan nak kesian, digelaknya lagi kita ni.

Tuesday, August 3, 2010

HURU HARA.. haru biru.. hura hura.. haru haru.. hara kiri.. HARA KARA??

Tajuk yang jauh melencong dari isi post..
Menunjukkan kegilaan dan kepelikan si penulisnya..
SENGET suda.. oh.. teringat pula Ayam Penyet Cyberjaya..
Melilau suda DramaQueen senget ni sampai ke Korea..
Baliklah ke pangkal jalan di Malaysia.. (ape menda DramaQueen merepek nih??)

CAMWHORING??

haha.. takla..
kalau DramaQueen nak CamWhoring mesti nak comel-comel..
sweet-sweet..
yang ni siap tak ada rupe pun ada..
haha.. ni semua keje niece DramaQueen yang Chomel la ni..

QIESYA!!
si cilik ni la yg amik gmbr DramaQueen..
ajaran bapak dia la tuh..

BABY (gelaran Qiesya pada diri sendiri)  baru bangun tido nih..

CHOMEL kan??
kan??
Hehe..

Tuesday, July 27, 2010

MBA ? Part time or Full time??

pixa di kala konvo last year

Mungkin sekarang DramaQueen patut consider MBA pulak?
Kawan-kawan mostly further study Master.. Tapi they all semua buat full time..
Memang DramaQueen bercadang nak sambung Master.. tapi bercadang untuk buat part time jerk..
DramaQueen ada buat survey jugak..

1) Duration : Full time MBA normally takes time 1 and 1/2 year..Part time MBA pulak 2 years ke 3 years..

2) Yuran : Yuran untuk part time pun lebih mahal 2 or 3k dari yuran full time..

3) Schedule : Class for full time normally siang hari but part time either night class and also weekend

DramaQueen dah rujuk-rujuk dah university tempatan yang berkenaan..
Setakat ni pilihan DramaQueen either UPM Serdang (sebab dekat dengan rumah) or UUM KL Campus (sebab class weekend jer)
Tapi DramaQueen still ada lagi satu pilihan.. ni kira cita-cita DramaQueen la..
DramaQueen belajar bahasa korea and then ambik full time MBA kat Korea..
Either apply scholarship or buat education loan..
Sebenarnya tak perlu belajar bahasa Korea pun tak apa..
Untuk international full time kelas will be in English..
Tapi ni untuk memudahkan communication jer..

Kenapa Korea?
Haha.. i have my own personal reason..

DramaQueen akan consider dari segi kewangan dan sebagainya..
So kalau tak dapat nak further kat Korea, kat dalam negara pun ok jer..
Hehe..

Cadang-cadang next year.. InsyaAllah kalau ada rezeki..
Doakanlah yer??

Monday, July 19, 2010

Microsoft Access ~ anyone expert in this?? HELP PLEASE!!

Pandang kanan.. pandang kiri..
Okay!! Line clear!!
Opps!! Kat atas ada CCTV pulak..
Aiyark..

Ngeh.. Ngeh..
Sori boss.. buka blog kejap..
lama tak update le boss..
Ngah pening buek database ni..
Huhu..sape tau Microsoft Access?? DramaQueen failed la Access ni..
Memang totally Zero..tak pernah belajar langsung!!



Suddenly kena buat pulak database using Microsoft Access ni..
Sape tau?? Kalau tau bantu-bantulah DramaQueen di sini..
Madam besar (wife big boss) ada bagi example..

Tapi..

Example yang dah finished.. manela DramaQueen tau..
tengok-tengok dah siap..
Huhu.. Tolong basic untuk create or edit form pun jadila..

PLEASE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tuesday, July 13, 2010

Rumah Sewa #1 : Case of the Desperate Housewife


Tragedi Pencarian Roomate.

Mungkin sangat sesuai sangat dengan tragedi yang berlaku pada dQ baru-baru ini.

Memang maaf sangat untuk entri ni. Mungkin ada yang akan terasa. Mungkin orang yang berkenaan akan baca. Maaf sangat-sangat. Cuma nak berpesan kepada rakan-rakan yang ingin mencari roomate or housemate, selidiki dahulu orang yang berkenaan. Jangan macam dQ, tengok-tengok, rupa-rupanya 'kakak'. Kusangkakan sejenis rupanya jenis yang kedua.

Faham ke apa yang dQ bebelkan tu??

Baiklah. dQ panjangkan cerita. Tragedi ni bermula dengan pencarian roomate bagi housemate dQ. Dia ni duduk bilik utama, jadi tak berapa mampu nak bayar seorang dengan keadaan ekonomi yang kurang memberangsangkan. Memandangkan bilik utama, besar, jadi apa salahnya cari seorang dua roomate lagi untuk berkongsi.

Memandangkan dQ senior dalam rumah ni, so dQ tolonglah iklankan pencarian roomate ni. Hari-hari ada orang call, tanya macam-macam, nak tengok rumahlah. dQ layanlah dengan elok. Kalau diorang tanya, dQ jawab. Kalau nak tengok rumah, dQ tunjukkan jalan. Kadangkala tu sampai dQ datang pick up sendiri.

Sampailah ada seorang ni. Nama dia Lin (bukan nama sebenar). Mula-mula dia email. Then dia minta dQ add dia ym pulak. Dia kata dia ni hodoh, tak cantik.. takut dQ and housemate lain tak boleh terima dia pulak. dQ tak pulak iklankan kat situ 'Hanya mencari orang yang CANTIK PARAS RUPA' Ada ke? Rasa tak ada pulak. Confuse dQ.

Sampaila hari dia nak tengok rumah. Masa tu housemate dQ yang lain tak balik lagi. dQ pun baru je sampai rumah. dQ pick up dia kat KFC, then dia follow dQ sampai rumah with kereta dia. Masa tu dQ tak nampak rupa dia tapi dari susuk badan, dia ni kategori 'besar' jugalah orangnya. Tapi ada dQ kisah? Takpun.. setiap orang kan rupa berbeza.

Sampailah rumah sewa dQ ni. Masa dQ buka pintu rumah, dia pun turun kereta. Pakai baju kurung, bertudung. Manis je. Tapi... eh?? Kenapa rupa dia semacam je? Tak.. bukan sebab buruk ataupun hodoh.. tapi.. dQ tak sampai hati nak tanya. Takut dia terasa hati pulak. Yela, memang ada sesetengah wanita yang dilahirkan rupa macam tu. dQ pun ada juga, cuma tak sebanyak dia la.

dQ jemputlah dia masuk, tapi tak tau kenapa dQ tak tutup pintu. dQ buka pintu luas-luas. Actually dQ ni paranoid orangnya, selalu memang tutup pintu rumah but then that time dQ start rasa was-was dengan si Lin ni. Bila dia start bercakap, dengar suara dia pun membuatkan dQ rasa semacam. Tapi dQ still buat macam biasa la. Nak tanya serba salah. dQ ni tak suka kecikkan hati orang.

Lepas dah tunjuk bilik dengan dia, dQ pun borak-borak dengan Lin kat ruang tamu bawah. Dia asyik tanya boleh ke housemate dQ terima keadaan dia ni? dQ cuma beritau dia yang dQ akan inform housemate dQ dan tu bergantung pada keputusan dia la. Tetiba dia buat confession dengan dQ. Dia tu sebenarnya LELAKI.... Whattttt????? Dalam hati je la dQ menjerit. Depan dia dQ buat-buat cool.

Perghh.. gila terkejut nyah.. pakai tudung and baju kurung bagai. Patutla dia berkumis lain sikit. dQ ingatkan memang ada certain perempuan yang macam tu, tu yang tak sampai hati tanya tu. Patutlah suara dia pun semacam je. Ala-ala tersekat kat kerongkong tapi husky husky gitu. Rupa-rupanya LELAKI. Bila dah tau status dia yang sebenarnya, dQ pun cakaplah elok-elok dengan dia.

'Lin.. memandangkan awak memang sebenarnya lelaki, saya tak rasa awak boleh duduk kat sini. Ini rumah perempuan sahaja..'
'Tapi.. Lin memang naluri wanita. Pergi kerja ke mana mana pun Lin memang pakai macam ni!!'
'Tapi Lin.. awak tetap lelaki.. still bukan mahram.. tak kirala awak pakai macam mana pun!!'
'Tolonglah.. dah 20 rumah Lin pergi.. semua reject Lin.. Awak tolonglah bagitau housemate awak tu. Suruh dia tengok saya dulu. Kot-kot dia setuju ke. Awak ambil gambar saya ye? Tunjuk kat dia..' Dia paksa dQ ambil gambar dia pulak.
dQ pun ikutkan je la. Supaya dia cepat-cepat berambus dari rumah. Bukan apa, seram wehh!!
'Awak.. jangan lupa ye tunjuk gambar saya tu pada dia.. saya tunggu tau!!' dQ cuma mengangguk. Kalau dQ tunjuk, sah-sahlah housemate dQ tu taknak. Gila apa nak berkongsi bilik dengan lelaki?? Hello.. kami semua ni wanita sejati ok!!

dQ taknak la tunjuk gambar dia untuk tatapan umum pulak. Tak baik. Cukuplah dengan apa yang berlaku. Cukuplah jadi pengajaran untuk dQ and housemates. Lepas ni agak-agak nak minta diorang tunjuk IC sebagai proof kot. Yela.. takut pisang berbuah dua kali...

Patutla desperate housewife sesangat. Rupa-rupanya dah kena rejek 20 rumah yang lain. Maaflah Cik (Encik), kami tak boleh nak terima. Bukan mahram tetap bukan mahram. Harap-harap Cik/Encik akan dapatlah bilik yang sepatutnya.

Sekian, terima kasih. (ceh, macam surat pulak)

Friday, June 25, 2010

Aku rindukan dia...

Emo pulak DramaQueen ni. Kerja banyak tapi curi tulang buka blog pulak. Taula lama tak update.
Dah tu buat tajuk macam kisah sedih gila.. sedangkan bukan kritikal sangat pun..
Tapi.. sape la yang DramaQueen rindukan tu eh??
x
x
x
x


Sape budak chomel lagi kiut miut nih??
Ni la Qiesya..~ bukan Kieysha Cole eh ~
Si chomel ni anak kazen DramaQueen
Tapi currently duduk dengan uncle and auntie dramaQueen kat kampung
Parent si chomel ni pulak sibuk di Kuala Lumpur sane..
x
x
x
x


Ni mase si Qiesya baby lagi
Dalam 2 ke 3 bulan kot
Dari kecik lagi mummy and daddy Qiesya tinggalkan Qiesya dengan atuk nenek dia..
Kesian dia..
Nasib baik tak banyak meragam si kecik ni..
x
x
x
x


Kami seiras tak???
Hehehe..
Like auntie like niece..

Tapi si Qiesya ni bukan main nakal lagi sekarang..
Dulu kalau tak suka pakai baju tu boleh terima lagila..
Tapi sekarang ni dah pandai buka pintu kereta..
Pantang unlock ke lock ke dia mesti nak try buka..
Sampai nenek dia terkejut hari tu sebab tiba-tiba pintu kereta terbuka!
Nasib baik tak jatuh si kecik tu!
Hish.. Qiesya! Jangan nakal nakal!!
Auntie DramaQueen kangen bangat sama kamu!!!

Thursday, June 17, 2010

Adakah aku tergolong dalam golongan yang tidak tahu bersyukur??

Maaflah. Cik DramaQueen agak sibuk lately. Tu yang bersawang sudah blog ni.
Abang sulung DramaQueen engaged on 29 May and then followed by DramaQueen third bro two weeks later.
Tu yang sibuk bagai nak rak tu. Belum kira lagi buat preparation untuk training ke Germany. Memang cukup busy.
Oh. Itu semua DramaQueen akan update later okeh?

Sekarang nak mengomel pasal bersyukur.
Betul ke DramaQueen ni tak tau bersyukur dengan kurniaan Tuhan?
Mungkin jugak sebab few days ni DramaQueen asyik bebel yang DramaQueen dah chubby.
Tapi ditentang habis-habisan oleh Colleagues DramaQueen.
They all kata DramaQueen ni kecik, kurus dan tak chubby langsung..

Memangla bila DramaQueen timbang berat badan, maintain jugak kat dua angka tu.
Ramai jugak kengkawan lama bila jumpa DramaQueen cakap DramaQueen dah mengecut.
Ala.. zaman dulu memang DramaQueen chubby sikit. Lagi-lagi tang pipi.
Macam kuih pau. DramaQueen adik beradik pompuan semua memang pipi pau.

Dulu DramaQueen ada cerita sedih.
Masa 2nd sem dulu lepas je raya suddenly berat DramaQueen menginjak ke angka 60.
Disebabkan terlalu mendadak ramai la yang mengata bukan-bukan.
Dengan tinggi DramaQueen yang cuma 157cm ni.. memang nampak bulat la kan??
Sejak hari tu DramaQueen telah berikrar untuk mencapai berat badan ideal supaya tiada lagi kata-kata yang kurang menyenangkan.

Tapi akhirnya DramaQueen berjaya juga mencapai dua angka ni.
Tapi sejak hari tu i'm kinda obsess to berat badan. Kalau boleh memang nak turunkan lagi.
Walaupun dah digelar flat dan tiang oleh kawan-kawan masa last sem dulu.. but at least i still had curved ok..
Tapi DramaQueen still kuat makan.. cuma selalu tak habis je.. hehe..

DramaQueen bukan tak bersyukur dengan rupa sekarang ni cuma dah jadi obsess dengan berat badan.
Walaupun hakikatnya DramaQueen ni berat tulang - bukan berat tulang pemalas tu tapi maybe tulang yang berat, bukan lemak apatah lagi otot.
Yela. DramaQueen dah malas nak bersenam. Cuma tau tarik selimut dan hug bolster jer. Hehe..

Wednesday, June 2, 2010

DramaQueen yang dah tak pandai nak berdrama

Lama betul dramaQueen tak berdrama.
Dah tak pandai dah pun.. sekarang semua skill adalah innocent dan jujur.. (iye ke?)
Kalau macam ni dah tak boleh jadi dramaQueen lagilah.
Kena tukar nama ke?? Huhu ... taknak..
Walaupun terpaksa berebut dengan Farsha Sandle sekalipun tak kisahla..
dramaQueen tetap dramaQueen..

Ingat lagi..dulu dari zaman sekolah dramaQueen suka drama-drama ni
Lagi-lagi tengok drama.. lagi dramaQueen suka..
Tapi dramaQueen tak minat sangat drama yang panjang panjang..
Lagi-lagi yang carut karut macam telenovela and sinetron.. sangat bosan dan tak logik..
Macam sinetron Bawang Merah Bawang Putih, tengok mula-mula je..
lepas tu dramaQueen dah start bosan sebab cerita dia yang melilau tah kemana-mana..




korang ingat telenovela ni tak?? dramaQueen ingat tajuk jerk.. ehehe..

DramaQueen minat drama yang pendek-pendek jer. Setakat drama korea 20 episod tu okay lagi la.
Tapi paling best drama Jepunla. Cuma 10 or 11 episod jer..
Satu malam tengok terus abis.. ehehe..

Drama korea yang dramaQueen tonton kat 8TV sekarang ni..

Drama Jepun feveret dramaQueen all times - Gokusen 1, 11, 111 & The Movie

Drama Jepun paling sedih dramaQueen tengok
Berjuta kali tengok berjuta kali nangis
One litre Tears

Memangla kat kampus dulu dramaQueen join koku lakonan.
Tapi ada drama beberapa orang kenalan dramaQueen ni lebih hebat dari teater yang dramaQueen pentaskan..
Drama apa? Mestila drama life mereka sendiri yang mereka pentaskan depan dramaQueen and kawan-kawan..
Bukan real life.. semua hanya kepura-puraan nak menyelamatkan diri sendiri dan menyalahkan orang lain..
Sungguh dramaQueen benci drama seperti itu..
Sungguh tidak professional hokey!!

Malam yang sepi

Malam yang sepi pi pi..
Pak Mat jual kopi..
Kopinya enak nak nak..
Pak Mat jual anak..
Anaknya hilang lang lang..
Pak Mat jual gelang..
Gelangnya patah tah tah..
Pak Mat jual getah..

Ingat lagi tak lagu diatas ni?
Tak tahu sape yang reka..
Tapi masa kecik-kecik dulu selalu main sip sip tom tom dengan kawan kawan guna lagu tu..
Tapi sekarang dah tua dah.. dah tak ingat sangat dah..
Hehe.. so missed the childhood days..

Tuesday, June 1, 2010

SUPER JUNIOR COMEBACK!! ~4TH ALBUM~

Beberapa hari lepas lappy dramaQueen rosak ~ baru je betulkan dengan pertolongan 'orang sebelah'. Hehe..
Nasib baik ok balik. 'Orang sebelah' cakap dramaQueen guna lappy ni ganas sangat. Tu yang cepat rosak.
Hehe.. sorry..dramaQueen try sopan santun eh dengan lappy ni... alala.. sayang lappy.. *usap-usap* PRAPP!!~OPPS! terjatuh! sorry!!*

Nasib baik sempat sambut.. karang payah nak menjawab dengan 'orang sebelah'. Nanti dia bebel-bebel pastu tak bagi dramaQueen guna lappy ni kan susah. Tapi dramaQueen bukan nak bebel pasal lappy and 'orang sebelah'.. dramaQueen nak promote group idol feveret dramaQueen iaitu SUPER JUNIOR yang baru lahirkan baby baru yang ke-4. Baby gegurl or boboy tu dramaQueen tak pasti la pulak. Yang pasti nama baby dorang tu 4jib.Konsep baby dorang ni SJFunky (african rythm).



Kalau baby ke-3 femes dengan lagu Sorry Sorry and arrogant dance, untuk baby ke-4 ni diorang pertaruhkan lagu Miinah (Beauty) or Bonamana dimana highlight dance adalah skating dance. Dan kalau baby ke-3 more into gentle man image, baby ke-4 ni pulak more into wild-man image! Sangat sexy weh diorang ni. Coreographer diorang pun banyak hip dance yang sangat-sangat sexy sampai dramaQueen rasa teruja sangat-sangat!!

Walaupun baby kali ni cuma ada 10 orang ahli jer namun they all still buat yang terbaik!!. Tanpa Kibum (focus to acting), Kangin (suspended because fight case) and Hankyung (lawsuit to SM) namun the rest 10 handsome flower boy Super Junior from Leeteuk, Heechul, Yesung, Shindong, Sungmin, Eunhyuk, Donghae, Siwon, Ryeowook and Kyuhyun still try their best for their E.L.F (including me ohoh~)

Wish for their best in their future carreer and dengar khabarnya album ke-4 ni dah melonjak ke no 7 world chart!! Tak caya? Meh klik sini Walaweh!! Congrats SUJU!! Love u all ~ MMMUAXXX~

Wednesday, May 19, 2010

PEMBUNUHAN KEJAM!! *18SG*

Aku baru dapat email pasal ni dari my ex-colleague.
Ingatkan apa kebenda la ~ bila dah review-review.. MasyaAllah..
Ini betul-betul kejam gila!! Patut kena hukum pancung je!!
Apa motif dia buat macam tu??

Korang mesti pelik kan apa la yang aku marahkan sangat tu..
Nak tau kenapa? Korang tengok la pixa2 dibawah ni.
Aku tak sanggup nak tengok buat kali kedua pun..











Ngeri!!! Memang gile kejam sape yang buat macam ni.

Gara-gara seekor lipas habis satu rumah disembur RIDSECT


L.I.P.A.S ~ cukup tak suka perkataan ni apatah lagi terjumpa tuan punya nama.
Tapi tengok OGGY & THE COCKROACHES tu okey pulak. Siap tergelak tahap gaban.


Sebab Oggy tu kartun je kot. Kalau real sure aku tak tengok.

Malam semalam terserempak la dengan seekor lipas ni.
Aku punyalah geli sampai berlari-lari kearah En. Ridsect.
Terus aku sembur ke arah si lipas.
Bukan lipas tu sahaja, satu rumah aku buat semburan besar-besaran.
Sampai habis satu botol ridsect tu.
Haish.. petang ni kena beli baru la jawabnya.

Teringat pulak kes kat opis ari tu.
En. Zach (bukan nama sebenar) siap berdiri atas kerusi sebab takut lipas.
Haha. Tapi terang-terang memang dia bagitau dia takut lipas.
Kelakar jugak. Muka handsome, badan sasa tapi takut lipas.
Hehe. Tak apela. Aku paham perasaan takot/geli ngan lipas ni.
Hehe..

Wednesday, May 12, 2010

MY RUMATE CALLED ME A WEIRDO???

oH ~ aDA sedikit pembetulan. My ex-rumate but still my best pal.
WEIRDO??
Kenapa Weirdo?? Pelik sangat ke aku ni?
Kalau korang tengok aku ada je mata, hidung, mulut..
Alhamdulillah.. cukup sifat.. Cun, comel dan sewaktu dengannya lah...
Perangai pun okay je.
Cikgu pun puji aku ni budak baik.
Lecturer pun tak pernah komplen ape-ape.
Kena tindakan disiplin jauh sekali.
Tapi kenapa minah sorang ni called me WEIRDO ah??
Siap published kat project website dia lagi.. lepas tu hantar kat lecturer pulak tu..
Sungguh sengal kawanku sorang ni..
Oh.. orang lain bukan main lagi ko puji melambung-lambung..
Baiklah, Cantiklah, peramahlah, bijaklah.. pastu bila turn aku ko tulis aku ni PELIK?
Siap buat karangan lagi pasal diri aku yg kononnya pelik nih..
Hampeh punya bestfren!!

Bila aku tanya, boleh pulak kawan-kawan aku kumpul reramai..
pastu berDISKUSI tentang ke-WEIRDO-an aku..

1. Not matching colour outfit
-seluar merah, baju hijau and tudung orange
(okeh, ni outfit aku turun cafe je ye.. sebab aku malas giler nak pakai baju lawa-lawa mcm nak ngurat abg cafe tu la..)

2. Amik cos Finance tapi baca buku psychology, garden & taichi??
(Err.. yang ni sebab konon-konon aku nak mereleasekan tension aku..)

3. Suka pegi shopping sorang2??
(ini pun mau jadi kes ka?? Aiyoo~ da korg lmbt sgt memilih brg~ aku ni malas nak tunggu2 org)

4. Moody semacam
(Err.. yang ni no komen.. aku memang ada time ribut taufan sket)

5. Suka dengar lagu klasik + retro ??
(Dah lagu tu besh.. mendayu-dayu je aku dengar.. okehla tu.. aku ni apa2 jenis lagu pun boleh masukla asalkan besh!!)

6. Suka beli stock makanan banyak-banyak tapi tak pernah makan??
(Aku kan jenis pantang nampak makanan, mesti beli tapi beli je la yang makan selalunya mesti orang lain.. err.. ni aku tak tau kenapa.. ehehe..)

Amboi-amboi banyak pulak korang nak komplen pasal aku.
Banyak lagi korang nak komplen??
Sudah-sudahla tu. Nanti aku buat part TWO eh.
Ye. Aku paham. Aku totally WEIRDO.. kot??

P/S : nAK tUKar nama JadI MissWEiRd0 la pas ni.. Uhuhu..