Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Friday, February 19, 2010

The 69th Entry!! 'The World's Greatest Driving Road!!'

Jom tengok apa yang telah mereka ciptakan di gurun ...




Apa ni?? Macam ular kan?? Ni la Jebel Hafeet Mountain Road..

Jebel Hafeet Mountain Road ni terletak di Emiriah Arab Bersatu (UEA) yang merupakan jalan memandu kereta terbesar di dunia. Panjangnya 7.3 kilometer dengan jarak ketinggian mendaki hampir 4,000 kaki, termasuk 60 selekoh (wiki 21 jer) dan 3 lane.

Dah try google tapi tak jumpa lak history Road nih..
 








Credit to Incik Goodle and YahooGroups!!

P/S : Tak sangka kat gurun pun ada jalan sehebat nih.. 

2 comments:

Sweet? Sour? Bitter? Spill in here. Thank you!