Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Tuesday, February 9, 2010

Gossip Girl.. X0X0.. vs Gossip Guy XIXI

Aku bukanla peminat kipas-susah-mati series Gossip Girl ni .. tapi bolehla nak tengok dikala malam bulan mengambang dan aku tak jadi wolfwoman.. (maknanya dikala aku free la..)


Tapi aku bukan nak citer pasal series tu.. Eh, betulke pompuan jer yang suke bergosip? Ada tak agak-agaknya Gossip Guy XIXI? Kalau tengok lelaki-lelaki dok kumpul ramai-ramai tu dorang gossip ape ye?

Adakah dorang bergosip macam pompuan gak? Pasal fesyen, lelaki hensem, shoping, artis dan sebagainya? Err.. ada kot pompuan gossip pasal bola gak..(pasal pemain bola yang hensem dan perkasa la.. huhu..)

Ataupun lelaki ni gossip pasal kete, moto, bola, sport, awek cun sahaja?

Apa bezanya isi kandungan Gossip Girl dengan Gossip Guy? Ataupun sebenarnya sama saje dua dua ni? Gossip tetap gossip. Tak ada beza girlz or guyz..

Kalau ikut pendapat aku yang tak ada experience nih.. Isi kandungan setiap penggosip adalah berbeza mengikut pattern. Antara guyz and girlz pulak, pattern dorang lebih kurang jer. Cuma beza dalam gender jer.. Meh kite tengok korang tergolong dalam pattern yang mana..

1. Fashionita (Girl) & Masculine (Guy)
- Pattern yang ni jenis suka bergossip tentang kebendaan, trend terkini, fashion fashion semasa, latest design, latest gadget, hygiene, semua diorang borakkan. Camne nak jaga badan, diet, pemakanan.. Make up, rambut .. Masing-masing taknak mengalah nak jadi yang paling trendy and up-to-date!

2. Playgirl / Playboy
- Yang ni korang tau la kot. Bergossip tentang girl/boy yang paling latest korang terkam. And then gossip tentang next target. Siap plan lagi macammana nak tackle girl/boy tuh.. tips-tips percintaan dan sebagainya..

3. Nerd & Geek
- Yang ni boleh masuk dua-dua. Sama je. Gossip pasal soalan exam, budak paling pandai/bodoh, buku paling best, IQ test..

4. Sport
- Ni pun pattern same bagi both girl and guy. Kalau minat bola tu, bola je la manjang. Chelsea la, MU la, Arsenal la.. Lepas tu gossip training, gaya pemakanan.. macam-macamlah!

5. Gamers
- Yang ni pulak untuk kaki kaki games.. Dota la, Ragnarok la.. tah ape lagi games online tu pun aku tak tau. Sibuk gossip pencapaian masing-masing..Macam-macam yang online games pun banyak sekarang ni.. Setakat streetfighter aku tau la.. Zuma ker..Choclatier, Diner Dash.. haha.. tu aku terer la..

6. Motor/Cars
- Ni gossip semestinya tentang moto and kereta yang paling latest, paling mahal dan paling hebat.. Pasal accessories moto/kereta lagi. Tu belum part awek-awek motor/ kereta or mamat/mamat motor/kereta... pasti tak habis-habis gossip..

Sebenarnya banyak lagi kot. Kalau kategori korang tak ada kat senarai ni. Nanti korang kategorikan sendiri yer...

Tapi kan kebiasaannya, ramai kot yang terkategori sebagai SEMUA DIATAS yang suka gossip pasal semua benda terutama pasal orang lain.. erti kate sebenar adalah mengumpat.. haha..

Jom kite jenguk Vid lagu Gossip Girl ni by Rainbow (Korean Girl Group)





P/S : Agak-agak aku ni kategori SEMUA DIATAS jugak ker??

4 comments:

  1. sy mmg suka gk gg.. ;p

    xoxo,
    zella...

    ReplyDelete
  2. Zella, Gossip and Girl adalah 2G yg xleyh nak dipisahkan.. hehe..

    ReplyDelete
  3. huhu...rasenyer gossip guy xde la. sebab tuh xde series die. :p

    ReplyDelete
  4. haha.. tak de eyh?
    ke belum ader?
    bolehla nnt buat versi Malaysia.. Gossip Guy.. XIXI..
    ahakz..

    ReplyDelete

Sweet? Sour? Bitter? Spill in here. Thank you!