Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Thursday, March 4, 2010

Bosan..tiada kerja..dan cerita di sebalik tabir office dan aktiviti GREAT6

asal meja aku bersepah benor tuh??

Seperti tajuk di atas.

Hari yang bosan.
Tak ada kerja.
Biasa orang seronok kalau tak ada kerja..memang aku seronok jugak.. Tapi tu lah.. lama-lama seronok tu bertukar menjadi bosan..

Dua hari lepas dapat email dari big boss.



Apa pendapat korang?
Rasa-rasa aku gembira or sedih??
Aku actually agak gembira jugakla..
Haha.. memang masa mula-mula supervisor aku tanya pon aku cakap tak sure (maksud sebenar adalah tak nak ye.. pastu bagi alasan pulak nak sambung belaja..)

Tapi actually memang nak sambung pun cuma mencari timing yang sesuai..
Cadang-cadang nak wat part time je. Tapi tu la.. kena cari kerja dulu.. huhu..
Tapi macam payah je nak cari before hujung bulan ni..
Macammana eyh?? Kalau tak terpaksala aku jadi sambung blaja full time..

Hari ni pulak macam biasa aku anta report kat supervisor aku.
Pastu dia tanya, bukan ke awak ada cuti sakit hari tu? Kenapa tak tulis?
Amboi.. pandai-pandai je dia kata aku tak tulis..
Lenkali sila baca betul-betul ye..
Aku memang dah tulis dah..
Pastu dia tokok tambah lagi..
Bukan ke last week u ada cuti sehari?
Eh, cuti apa pulak?
Cuti Maulud Nabi adela..

Bulan lepas aku baik tau..
Sehari je aku cuti..(actually aku datang kerja untuk 2 jam pastu balik..hoho..)
Bulan ni… erm… tak sure lagi.. (1hb je da amik half day.. haha.. pasni tatau la pulak..)

6hb ni ada charity program..
Kami bawa anak-anak yatim/miskin Taman Baiduri,Dengkil gi Zoo Negara.
Aku konpius sebenarnya..
Siapa yang nak pergi Zoo Negara sebenarnya?
Anak-anak yatim/miskin ni or budak-budak GREAT6 ni yang da boleh jadi mak bapak budak?

Wewez bukan main excited lagi nak pergi zoo walaupun dia dah pergi before this.. Taula dia ni paling muda tapi janganla mengalahkan bebudak tu pulak..
Lepas tu malam tadi pulak konon janji nak hantar barang charity tu pukul 1pagi..
Beriya aku dengan Nana tunggu.. rupa-rupanya dia dah tidur dah..
Aku tau aku dah masuk tidur da awal-awal.
Itupun nasib baik pukul 12 tu aku sms dia confirm ke nak datang..

Last-last dia jawab..
Sorila Maz.. aku tertidur.. esok je la ye?
Maknanya hari ni la tu.. tapi hari ni after office hour aku keluar kot..
Nana pun sama.. nak jumpa adik dia..
So aku pesan kat Wewez bawa barang-barang tu siap-siap dalam kereta..
Lunch time or after lunch Nana akan ambik..

Tapi siapa yang nak packing barang-barang tu??
Nana nih.. suka je offer diri sendiri..
Nanti last-last aku yang kena buat..
Tapi Jumaat pun aku tak ada.. aku nak hantar kawan aku yang akan fly ke Manchester..
So sape pulak la yang nak packing and amik bebarang tuh?
Aku tak ada kereta.. Motor adela..
Haiyo..

Aku tryla packing Jumaat petang tu..
Naz janji nak amik aku lepas maghrib and terus gerak ke KLIA..
Sempat kot pukul 5 sampai pukul 7 untuk aku packing barang-barang..
Nanti pagi Sabtu tu suruh Sheraz or Wewez je untuk pick up aku kat umah..
Huhu..


No comments:

Post a Comment

Sweet? Sour? Bitter? Spill in here. Thank you!