Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Tuesday, July 27, 2010

MBA ? Part time or Full time??

pixa di kala konvo last year

Mungkin sekarang DramaQueen patut consider MBA pulak?
Kawan-kawan mostly further study Master.. Tapi they all semua buat full time..
Memang DramaQueen bercadang nak sambung Master.. tapi bercadang untuk buat part time jerk..
DramaQueen ada buat survey jugak..

1) Duration : Full time MBA normally takes time 1 and 1/2 year..Part time MBA pulak 2 years ke 3 years..

2) Yuran : Yuran untuk part time pun lebih mahal 2 or 3k dari yuran full time..

3) Schedule : Class for full time normally siang hari but part time either night class and also weekend

DramaQueen dah rujuk-rujuk dah university tempatan yang berkenaan..
Setakat ni pilihan DramaQueen either UPM Serdang (sebab dekat dengan rumah) or UUM KL Campus (sebab class weekend jer)
Tapi DramaQueen still ada lagi satu pilihan.. ni kira cita-cita DramaQueen la..
DramaQueen belajar bahasa korea and then ambik full time MBA kat Korea..
Either apply scholarship or buat education loan..
Sebenarnya tak perlu belajar bahasa Korea pun tak apa..
Untuk international full time kelas will be in English..
Tapi ni untuk memudahkan communication jer..

Kenapa Korea?
Haha.. i have my own personal reason..

DramaQueen akan consider dari segi kewangan dan sebagainya..
So kalau tak dapat nak further kat Korea, kat dalam negara pun ok jer..
Hehe..

Cadang-cadang next year.. InsyaAllah kalau ada rezeki..
Doakanlah yer??

2 comments:

  1. ade clasmate instead of die smbung master,tibe2 die bwat acca.mau join?hu3

    ReplyDelete
  2. Acca?
    Huhu.. tak minat la..
    hehe..

    ReplyDelete

Sweet? Sour? Bitter? Spill in here. Thank you!