Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Monday, August 16, 2010

My LIFE is sooooooo COMICAL - part 1 -

'Mas, ur life is so COMICAL la...' one of my officemate said that to me after hearing my life story. Dengan ketawa terbahak-bahak sampai nak berguling-guling kat atas lantai ofis.

COMICAL sangat ker my LIFE nii??

Bukan DramaQueen sengaja pun nak buat-buat lawak cambest tu. Cuma itulah kejadian yang berlaku dalam hidup DramaQueen. But that story quite interestingla. Sampai sekarang kalau DramaQueen teringat pun mesti tergelak sendiri.

This story happen around 2007. At that time DramaQueen still seorang siswi di UUM.
Pada hari kejadian, siswa siswi kokurikulum (Koku) Seni dan beberapa Koku lain ada talk and show di Dewan Tan Sri Othman (DTSO).
Everyone was wearing their Koku uniform. For siswi was a baju kurung batik and siswa kemeja batik.
As to easy for recognize, each kokurikulum were different in batik colours and DramaQueen wearing a yellow batik printed baju kurung(with UUM logo) as a siswi from Koku Seni Lakon.
DramaQueen nak highlight disini..
Disebabkan baju tu baju siap yang UUM tempah khas, so baju kurung DramaQueen tu tanpa poket.
(Mak DramaQueen buat baju kurung normally ada poket-senang letak barang penting)
Lepas je persembahan Koku, DramaQueen pun ke wash room.
OMO!! Ramai gile orang. Kena beratur hokey!! Dahla ada dua je toilet dalam tuh.
Sampai je giliran DramaQueen, DramaQueen pun masukla.
Oh, terbawa handphone pulak. Masa tu handphone murah jer.
(Sekarang pun masih handphone murah.. seyes!!)

Dah blur mana la nak letak phone ni.
Tapi sebab dah tak tahan sangat, handphone tu DramaQueen riba.
Tapi, DramaQueen ni pelupa. DramaQueen terus je bangun selepas habis melepaskan hajat.
Apalagi jatuhla phone kesayangan DramaQueen tu ke dalam lubang tandas.
Oh ya, tandas tu tandas cangkung and saliran dia terus memanjang ke bawah.
Memang tak boleh nak capai.
DramaQueen ni pulak dah blur, dengan muka nak menangis, sebab dah tak tahu nak buat apa, DramaQueen boleh pulak pergi flush toilet tu..
Apalagi, memang bye bye la kepada handphone kesayanganku..

Keluar toilet jer semua pandang DramaQueen dengan muka pelik.
Iyela, muka nak menangis kot.

DramaQueen peduli hape masa tu, yang penting DramaQueen nak cari bestfriend DramaQueen je time tu iaitu Cik Rady yang kebetulan Koku Seni Lukis.
Nasib baik Cik Rady ada kat belakang Dewan, sedang mempamerkan oil painting dia.
Jumpa-jumpa je Cik Rady nih, tersekat-sekat lidah ni nak berbicara.
Yang tak tersekat airmata la.. laju je mengalir macam mata air.
Cik Rady ni tak tau nak gelak ke nak tumpang sedih.
Tengok muka DramaQueen yang leleh jer.. dia pun tak sampai hati kot nak gelak.

Bila balik bilik pulak, DramaQueen dengan confidentnya nak cerita dengan rumates DramaQueen ni pasal cerita malang tadi tu. Buka-buka pintu jer..
'Korang.. tadikan.. handphone aku kan...'
Secara tiba-tiba air mata ni meleleh-leleh bercampur dengan gelak tawa DramaQueen sendiri.
Yela. Bila pikir balik sengal betulla DramaQueen ni sampai handphone jatuh kat lubang toilet.
Pastu siap flush lagi.

Rumates DramaQueen memandang dengan muka pelik.
(rumates DramaQueen?? Wow!! Hensemnyer ~ hehe..)
'Weh, ko ni sihat tak? Ko nangis ke ketawa??' soalan Cik D-ja menyebabkan DramaQueen lagi rasa tergelak sampai berguling-guling atas lantai. (Ni.. tipu jer.. mana sampai guling-guling)
DramaQueen pun ceritala dengan diorang. Cik Tata je yang tumpang bersedih.
Cik D-ja dengan Cik Yoh dah gelak sampai menangis dah.
Memang lawak cambest!! (Dorang katala..)
Bukan nak kesian, digelaknya lagi kita ni.

2 comments:

Sweet? Sour? Bitter? Spill in here. Thank you!