Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Friday, September 9, 2011

Moon Cake Festival!! Apa agaknya rasa mooncake ni? Macam Kuih Raya tak??

Assalammualaikum semua..
Masih dalam mood raya kah? dQ tak sempat pun nak update suasana raya sangat sebab actually dQ tak beraya sakan pun. Gambar raya pun tak banyak. Yelah, macam mana nak ada mood raya kalau 1st day raya kami seisi famili *'geger' dengan condition nenek yang suddenly je jatuh sakit. Haru Biru semua sanak keluarga di buatnya. Ya Allah, sangat menakutkan suasana tu. Sekarang ni dQ taknak cerita dulu pasal condition nenek, tapi nak cerita pasal Moon Cake Festival yang sekarang ni sedang berlangsung.

Actually dQ tak pasti date sebenar Moon Cake festive ni tapi petang semalam my luvly Manager give dQ one box of Tai Thong Moon Cake. dQ confused jugak, halal ke Tai Thong Moon Cake ni? Kalau perati outside box memang was was lah. Tapi bila buka dalam baru nampak logo halal tu. Lagipun eventhough manager dQ tu chinese, tapi dia akan cari makanan halal untuk muslim2 yang ada di ofis. Yang sesetengah Muslim pulak langsung tak kisah pun pasal halal haram. Semua dia tibai.. Pelik dunia ni kan?
Nila rupa outside box Moon Cake nih
Jeng jeng jeng.. bila tgk dalam ada logo halal.. Yeay!! Bolehlah rasa..:)
Ada 4 jenis Moon Cake dalam box ni.. putih, hitam, coklat dan choco..
1. Putih - Snowy White Lotus Sesame with Custard
2. Hitam - Charcoal Infused Mocha Milk Tea
3. Coklat - Jade Custard
4. Choco - Savoury White Lotus with Shrimp Sambal

Pergh.. semua mcm perisa exotic je..
Ni yang buat dQ taktau nak makan yang mana nih..
Ermm.. choose yg inilahh..
*
*
*
*
*
*

Charcoal Infused Mocha Milk Tea yang colour hitam ni!!
Looking so sexy and sangat menggoda nafsu makan dQ oke!!

Nila rupa isi dalam Charcoal Infused Mocha Milk Tea tu..

Rasa Moon Cake ni??
Yang Hitam ni rasa dia tak manis.. ada rasa exotic Mocha.. pahit pahit sikit gitu..
Oh.. sangat different dengan last time dQ rasa..
Sangat manis sampai tak termakan.. tak tau perisa apa..
so, dQ prefer makan yang macam ni yang kurang manis..
Elok untuk kesihatan...:)

Oh, yang putih tu juga sangat menggoda!! Wait for me oke!!
P/S : Oh ya! * Geger tu bahasa jawa yang mana kalau translate ke Melayu jadi Tangisan/ Huru hara

No comments:

Post a Comment

Sweet? Sour? Bitter? Spill in here. Thank you!