Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Saturday, September 24, 2011

Takoyaki.. Nyummy!!

Jika menurut Incik Wiki Wiki, takoyaki ataupun secara literalnya sotong goreng ataupun grill merupakan sejenis makanan Jepun. Makanan popular yang berbentuk bola ataupun bulat ini juga dikenali sebagai Dumpling Jepun.

Makanan ni merupakan kegemaran dQ sejak diperkenalkan pada dQ pada tahun 2007 oleh kawan baik dQ, Feruz (haha.. dia memang banyak perkenalkan perkara menarik pada dQ). Sejak hari tu memang kalau ke MidValley ataupun Jusco Bukit Tinggi, mesti dQ akan belilah.

 Tengok plastik di depan dQ tu!! Ada 3 bungkus dQ beli! Tamak kan?? Haha..

 Ah..juicy takoyaki.. Ni yang rasa nak ke JJ Bukit Tinggi petang ni!

 Sibuk makan sambil tengok phone.. oh, dQ memang sangat multitasking!! haha..

 Inilah rupa bekas tako kalau beli di JJ Bukit Tinggi! Sesiapa nak beli, boleh cari di groundfloor, depan supermarket, sebelah La Boheme...

 Ni pula dQ and girls makan takoyaki di Mines

 Pehh.. meleleh air liur tengok Cik Naz ni makan ... wuuu..

Ni yang kena cepat-cepat balik banting ni. Nak ajak Incik 'Orang Sebelah' gi cari takoyaki... uhuhu..
Jumpa lagi!!

2 comments:

  1. kalau kat midvalley plak..kat area mana?mcm sdp..tak penah rasa lagi :)

    ReplyDelete
  2. Try la rasa. Kalau kat Mid Valley, depan Jusco, ground floor. Betul2 depan bakery kalau tak silap..

    ReplyDelete

Sweet? Sour? Bitter? Spill in here. Thank you!