Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Sunday, September 18, 2011

Thermometer Card : Penyukat suhu express

Salam semua!

Selamat Hari MALAYSIA buat Malaysia tercinta!! Err.. dQ not too late kan wish for that??
So, how urs holiday? Happening? Fun? Mesti ramai kan yang pergi ke konsert Suara Kami tu? Watching LIVE kat tv nampak happening and crowded gile. dQ dapat ticket.. but sadly tak dapat pergi. Ada weddings and open houses to attend. But it fine, dQ pun tak berapa gemar tempat yang too crowded.. so, no hard feeling, no emotions. Oh, lainlah kalau Super Junior datang and dQ tak dapat nak pergi konsert dia, sure dQ akan emo +++ punyelah. Haha.. that what happening when dQ missed Super Show 2 & 3 kat Malaysia. Stress and emo giler..

Terkeluar dari tajuk pulak. Kalau buat karangan ni sure dQ dapat D. Mana taknya, tajuk tulis lain, baca-baca pendahuluan je langsung tak ada kaitan dengan tajuk. Macammana? Dahla ayat pasar, mixed lagi english malay, belum kira part ejaan lagi tuh. Entah-entah fail. Adoyai karangan apelah yang dQ buat ni kan?

Nak bercerita tentang tajuk entri kali ni : Thermometer Card. Bendanya comel je.

 Kecik je. Tak sampai sejenkal pun

Function as the name as thermometer la. Untuk sukat suhu badan. Tapi card ni cuma ada 3 suhu je. 36, 37 & 38°C sahaja. Cuma lekatkan atas dahi selama 15 saat. Then, tengok suhu berapa.

 Nampaknya suhu badan dQ 36°C. Kira normal la ni. Kalau dah 38°C tu yang kira demam tuh.  

Lepas ni kalau agak-agak rasa panas bolehla guna card ni. Card ni reuseable tau. Nak simpan dalam purse pun tak ada masalah. Card ni manufactured by Taiwan HiPoint Corporation. Tak tau la pulak dQ card ni ada jual ke tak sebab dQ dapat free je. Ehehe..


No comments:

Post a Comment

Sweet? Sour? Bitter? Spill in here. Thank you!