Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Friday, December 9, 2011

Rezeki dari ALLAH

Alhamdulillah. Hari ni masih lagi bernyawa. Allah masih lagi beri peluang pada hamba-Nya ini untuk meneruskan kehidupan di Bumi Allah ini.

Previous entry kan i ada cerita tentang my new job and workplace kan? Alhamdulillahla, lepas je resign on 30 November, terus i dapat start keje on 1st December. Walaupun last salary tu kena tolak 3hari sebab Emergency Leave, but syukur masih ada rezeki untuk i menampung hidup ni. Yela, planning nak kahwin next year, tapi kalau dah tak bekerja, macam mana pulak nak kumpul duit kahwin kan?

Actually, start i keje di sini, rezeki semakin murah. Job offer pun tetiba je mencurah-curah. Padahal before nak resign tu, bagai nak gila i cari keje. Mana taknya notice resign tu i bagi 1 month.. then i extend 1 month lagi sebab my superior (previous) nak bercuti pula. So, dia minta jasa baik i ni untuk extend. Dan i dengan baik hatinya pun setuju untuk extend lagi sebulan. Tapi, nak dapat offer job bukan main susah lagi.

But suddenly, when i start je keje kat sini, banyak pula company call i for interview. Actually i dah rasa comfortable here, so i reject dengan cara baik la. I pun bukan suka sangat lompat-lompat keje. Kalau boleh biarlah bertahun-tahun kerja baru i tukar. So, i akan berusaha yang terbaik demi masa depan i di new company ni.

Oh, ya. Di sini, i ada my own workstation. Tak adalah i share dengan orang lain macam dulu. Next time i update gambar my workstation pula ye?

Thank you for reading my mumbling!!

:)



No comments:

Post a Comment

Sweet? Sour? Bitter? Spill in here. Thank you!