Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Tuesday, December 11, 2012

Stick Together

Hope they will #sticktogether until thy r grown up
Innocent face without knowing anything.. 
May Allah bless all of you..

With love, Auntie Maz & Uncle Edy

Friday, November 23, 2012

Confuse Rakaat ke-berapa??

Hampir semua orang pernah melalui ni kot. Tengah-tengah solat tetiba terfikir, "Eh, ni rakaat 2 ke 3 eh?" dalam hati je la. Kalau tersebut suara lain pulak dah jadinya. Selalu terkonfius. Tak taula terlalu khusyuk ataupun berkhayal ntah ke mana. Apa-apa pun, siapa yang rasa confuse dan tak yakin ni bolehla guna pendekatan di bawah ni..

Source : FB

Silakan Share :)

Wednesday, November 21, 2012

Suspect Denggi...

Semalam dah ke klinik but then doctor tak cakap apa-apa. Check temperature pun tak. Just pegang dahi je. Maybe dia rasa tak panas kot sebab pagi tu i dah telan panadol. Then dia sibuk tanya pasal my cough sebab last month i datang sebab my cough teruk.Then, dia bagi ubat je, padahal i nak demam kot. Nasib baik company bayar, kalau tak bengang jugakla dengan doktor macam ni.

Nasib baik kat ofis elok je walaupun badan rasa seram sejuk sikit. Sampai habis kerja memang tak ada apa-apa happens la. Sampaila kat rumah badan rasa seram sejuk sangat-sangat. Kepala pun sakit sangat-sangat. Melayan anak-anak buah jap tapi seriously tak ada mood. Suruh diorang jangan kacau auntie diorang ni. Nak tido tapi diorang asyik memekak je. Last-last hantar diorang kat kedai mother in law. Bapak diorang ada, nasib baik. Umi dorang? Entahla.. seminggu dah tak balik.. por those kids..

Then, husband balik kerja. Dia bising sebab layankan sangat budak-budak tu. Dah tau badan tak sihat pun kesian lagi kat orang lain. Terus dia ajak balik rumah, rehat. Husband belikan air badak and 100 plus. Suruh minum bagi demam kebah. Tapi demam makin panas. Sejam sekali terjaga dari tidur. Badan sakit-sakit. Husband dah risau dah sebab badan panas sangat. Kalau letak telur pun telur boleh masak kot.. (ok, lame joke..kekeke). Ajak ke klinik tapi i degil tak nak. Husband suruh amik MC untuk esok tapi i degil nak pergi kerja sebab kerja berlambak kat ofis.

Pagi tu demam dah kebah sikit. Husband paksa i ambik MC juga sebab tak yakin i boleh drive pergi kerja. Last-last i mengalah. Ikut je la cakap husband tu. i kan isteri mithali.. kekeke. Nak tak nak i kena pergi klinik jugakla sebab nak ambik MC. Tapi i macam serik nak pergi klinik ni. Macam sambil lewa je doc klinik. Pentingkan keuntungan dari kesihatan pesakit, so i ajak husband hantar i ke Hospital Banting je. I risau juga tak dapat MC sebab badan i macam tak berapa panas dah.

Sampai-sampai hospital Alhamdulillah tak ramai orang. I terus masuk bilik doc. Nurse tu check i then doc tu tanya-tanya sikit terus dia suruh i masuk bilik no 9, kena masuk air dalam badan. Suspect denggi but doc kata tunggu blood result untuk confirmation. Seriously ni 1st time i masuk air dalam badan. Selama ni tak pernah pun. Mauk air 1 bottle je, tak sampai sejam air i dah habis. Padahal orang sebelah i tu dah lama masuk pun tak habis lagi. Kelajuan drip i laju kot.

 Sakit jugakla masuk jarum tu

Lepas dapat blood test, jumpa doc balik, Alhamdulillah doc kata demam biasa cuma panas terlampau, tu yang masuk air tu. Doc kata i punya heartbeat pun laju sangat, blood pressure tak normal tu pun sebab dia suspect denggi tu. Then i dapat MC sehari and ubat.

Alhamdulillah jugakla i tergerak hati untuk ke hospital kerajaan. Banyak benda yang dah berubah. Yela, dah bertahun kot i tak ke hospital kerajaan semenjak kerja ni. Servis pun dah tip top dah. Bayar pun RM1 je. Lepas ni tak de makna la nak ke klinik private lagi. Better gi ke hospital kerajaan.

P/S : Alhamdulillah.. demam dah kebah sikit.. :)

Monday, November 12, 2012

Istanbul Aku Datang??


#Istanbul Aku Datang



**Edited**
Already watch the movie yesterday
but not met my level of expectation
Well.. most of the movies always like this..
So then, will review later..

Nyte all.. :P

Wednesday, November 7, 2012

Bahtera Nabi Nuh A.S / Noah Ark - What can we learn??

Source : FB

Thursday, October 25, 2012

Girls, Are You Wearing Your Heels Right??

Credits to Z'NG for the tutorial!

Tuesday, October 23, 2012

Shibuya Town

Welcome..

 
 109 Years of Shibuya

 Waiting for Him..


 Need to call Him..

 Okey..tekan tekan tak dapat..
Sebab guna syiling MYR bukan Yen..:P


Ok. See ya then!! Bubbye!!

P/S : This is not real Shibuya Town..

Monday, October 22, 2012

Review#2: Wedding Card

Inilah rupa depan wedding card i hari tu..
I order from here
Simple je.. 
Part cartoon tu pula my best friend yang lukiskan..
She is really an art lover!!
 The original picture from her..
cute isn't?

Sunday, October 21, 2012

Paddle Boat at Tasik Putrajaya

Idea menaip takde for this few months, i just can send my message thru this few pictures + few words je..
Dunno why but suddenly became so speechless.. OMO!!

Yeah..paddle boat kat Tasik Putrajaya murah je. RM20.00 for two people for two hours (if not mistaken).
Banyak lagi aktiviti lain macam Boat Cruise, Dondang Sayang, Water Ball and KMX.. but we try this Paddle Boat. Lets Go!!

 Yeay!! Dah sampai!! Hello Putrajaya!

 Husband cakap muka i macam scared gila.. iye ke??

 Him...

Her...

 They...

 Can you spotte the Masjid? SubhanAllah!!

 Hebaq kunun..

 Menung pulop doh..

After we paddling.. 2 hours.. we already hugry tahap giant!! so we went to eat at the food court..
bawah jambatan tu jer.. Many various type of food to choose la.. 
and then we choose.. Nasi Arab!!

 I choose Mandy Lamb Rice.. eh ye ke nasi Mandy?
 Err.. tak sure but i pasti memang lamb lah.. (feveret kot)
I got a really big plate... memang tak habis makan sorang eventhough i lapar tahap giant..

And my husband choose lauk 1/4 chicken..
Masak apa i tak tau..
Pun pinggan besar jugak..
Harga berbaloi ah.. Kalau tak silap tak sampai RM50.00 for two..
Sorry, not remember the details.. :P

Wednesday, October 3, 2012

Work Overload..

Salam all..

Dah lama kan i tak hupdate blog? I think a few month jugakla. Poor my blog, tuan dia sendiri tak ada masa nak update blog.. so bersawang sana sini la gamaknya.

As i mention in my previous entry, i just moving to another company, try to develop my skill here. And Alhamdulillah, currently all going well and i am just satisfied with my current job.Nothing much , nothing less but it completed my life. Its not a fun job for certain people when u hv to facing the computer all day long but     i think i can hv the fun.

It is not difficult job but not easy also. Can be easy sometime and can be so difficult. And currently, after almost two month, i'm in my comfort zone. Alhamdulillah. After all the 'kuli' work, now i can felt this is the real job.

Then, the challenge has come. One of my colleague on leave due to deliver without passing her work to me or others. We currently in bad situation as the load of work already increasing. The other colleagues starting to stress out as they had to do other people job. Then another one challenge came as suddenly our manage fall in sick due to her pregnancy, i have to take over her current job and try as much as i can even though these few days i'm also already had flu and cough.

The work too much overload and i'm nearly cant handle it. But i hv to be strong. I hv to show them my capability, my power, my strength.. so they know they didnt pick up the wrong person...

Sunday, August 5, 2012

Jobless & Interview

Last month i have been decided to resign from the current job immediately. With 24 hours notice, i email the letter to the HR Manager. It was a sudden decision but i do not regret it. It just that i felt guilty towards the ex-colleagues especially the clerk there who had to carry out all the work load by herself.



But i think it should be a good experience on her rather than she spend her time in fb-ing & chatting. A least she could gain something from this work load handling. Hope so.

So, after the sudden decision, i am a jobless and decide to seeking job in my hometown area. Since my husband also working out his business there, i think it will be more convenient for me to working in our residential area rather than travel 1 hour 30mins everyday to get to my working place. But sadly its not easy as am i resign.

To seeking for a suit job with my qualification and previous salary in a rural area not easy as it seems. Even though, my hometown nearby the KLIA, Industrial Zone, but it still... really difficult... so i decide to decrease my expectation salary to much lower numbers. And it still hard to find some suit job and some of the employers starting to gave me unreasonable pay. Less than half of my previous salary!! Can u believe that!! Its not that i'm not gratitude with the offer but i still have my own responsibilities like my car and also my PTPTN loan. It just not enough.

Maybe its seems that i'm kind a bit desperate who seeking for a job, that why they start to gave me the unreasonable pay. And i kept thinking, is it because of i'm changing of my status (single to married), so people are difficult to hire me. Because before this, i've heard rumors that most company are keen to hire single person  (especially female) as they have less responsibilities towards family.

So, after having some discussion with my husband, i'll try to seeking job further than this area. Anywhere i got the job, we will be move in there and he also will build his business there. So, this will be help me to gave the best answer when the interviewers ask me...'Do you have any problem with distance? Wouldn't it a little bit far for you to travel from there to here?'. Yes such as that questions. I thinks its compulsory in every interview that i have been.

Many interview i have been attend. The outcome was good but i still didnt get a call that said, " You are HIRE!". No. Not yet. From KL, USJ, Shah Alam, Bangi, Cheras, Puchong... i attend the interview and try as much as i can to answer all of the questions. And still no reply. I already worried and felt down. My confident level also decrease. But, still i apply and apply and try my best to attend all the interview that i've been invited.

Until the 1st day of August, when i'm on my way to my last interview on that week. I got a call from a Japanese company, offer me the position and need me to start immediately by the next day (2nd August). I was like.. really? is they really offer me the job? Because i think the interview not going smooth as i expected. There are some questions that lack of answer and not even precise. But, since they want immediate answer from me, so i just confirmly agree by phone and still decide to go to my last interview since i already there.

As i walking out to the floor from the lift, i was a lillte bit shock because i didn't see any office but what i see is a few of papers write on it 'Zalora' (You know, the biggest apparels online store in Malaysia). The left door is a store full with thousand boxes of shoes while the other door write on it 'Zalora Interview'. I was thinking that...'Am i lost again?' but the address was correct. So i ask one of the delivery boy with a trolly that full of shoes boxes. And after he check with me the address was correct, he ask the company name. Then, i just found out that the company that i want to interview is have same parent company with Zalora. Now, i understand why the Zalora is same address with this company.

The interview ended well, so i drive to home and get another call from a company in USJ that also want to hire me. And this time, i get confuse, which one should i go? The Japanese one? Or in the USJ? Both located far from my home. Salary also not much different. So, guys... which one do you think i choose??

Thursday, August 2, 2012

Kisah Klasik 2 : Main Masak-masak

Zaman i dulu bukan perempuan je main masak-masak. Lelaki pun sama. Kiranya dulu Jr Masterchef dah wujud dulu dah. Eh, apa kes kalau masak-masak yang permainan tu. Tak mainla yang permainan or guna play doh tu. Tak boleh nak rasa. Lagipun zaman tu mana mampu. Permainan semua mahal. Kalaula mak bapak ko belikan ko anak patung kat pasar malam tu pun dah kire bertuah tau.

Selalu dulu kalau nak main masak-masak akan ada orang yang jadi bapa, emak dan anak-anak. Kalau jadi bapa, kerjanya pergi keje lepastu balik keje rehat-rehat kat rumah. Kalau jadi anak-anak kejenya main-main jela. Tak pun besar sikit pergi sekolah. Paling tak best bila jadi mak sebab kena kemas rumah, jaga anak, masak dsb. Memang tak bestla kalau undi kena jadi mak. Semua kerja kena buat.

Tapi part paling best, bila part masak.. yela, dah nama pun masak-masak mestilah masak best. Tapi i think makan lagi best. Hehe.. Tau tak feveret menu we all dulu untuk masak-masak? Kebanyakkannya benda yang boleh dibakar or rebus. Tapi ada juga yang makan fresh-fresh pun boleh. Antara menunya;

1. Ubi kayu
2. Ubi keledek
3. Keladi keledek
4. Jambu air
5. Belimbing
6. Sengkuang
7. Timun
8. Ikan kembung - kidnap dari dapur
9. Tempe - pun kidnap jugak
10. Kelapa sawit - makanan paling spesel.. wahaha..

Kelapa sawit?? Biar betul?? Yup. kelapa sawit bakar. Biasanya bakar sekali dengan ubi kayu or keladi or keledek. Perhh.. rasa lemak berkrim macam tu. Tryla. Ada beran??

Thursday, July 12, 2012

Review #1 : Engagement 13032011 Part 2

Oke. Sambung dari entri sebelum ni.

5. Baju Tunang
Baju i ni simple je. Kira baju kurung moden la. Kain colour cream and lace clour purple. I hantar kat jiran i untuk jahit. Harga jahit dalam RM65 to RM75 tak silap i.

Sori Incik Husband i crop gambar u. I nak bagi readers jelas je dengan baju i.. kekeke..

6. Tudung / Make up
I nak pakai tudung lain actually but adik i kata tak berapa suitable dengan muka i yang bam bam ni, so i pakaila selendang pakistan kaler cream ni. Mak andam i yang tolong lilit. I pon pening tengok dia lilit.
Make up pulak actually by my cousin. Hehe. Dia la yang jadi mak andam i. Nak tau lebih lanjut tentang service yang dia bagi, or gambar-gambar collection make up, boleh la tengok blog dia di sini or facebook dia di sini.


7. Bunga tangan
I beli sejambak artificial roses yang memang ada dua tone warna. Gelap and soft. Pastu kemaskan guna reben. Siap :P




7. Photographer
I tak ada OP. I mintak adik-adik i je jadi OP since i nak cut cost. Haha. Semua benda i cut cost kan. Yela, lagipun engagement ni pun agak tergesa-gesa juga, so main bedal apa yang ada la.

8. Gambar
Nanti i buat entri lain untuk gambar-gambar sahaja oke? Peace.


Wednesday, July 11, 2012

Review #1 : Engagement 13032011 Part 1

I know.. you all will like... WHATTT?? Dah setahun baru nak review about engagement? Yup. I memang sengaja. Sebab abang i advice tak elok sebarkan gambar-gambar engagement kita sebelum sah. Terutama gambar yang ada gambar kita dengan tunang kita.Takut ada orang dengki. I hormat nasihat abang i tu and i follow. Yela. Bukan i rugi apa-apa pun kan?

So, since both of us dah official as husband + wife, bolehla i show off majlis engagement i yang tak seberapa tu. Kiranya i simpan gambar-gambar ni dah 1 Tahun  and almost 4 month. Kekeke.

Majlis ni berlangsung seminggu sebelum Majlis Bertandang kakak-kakak ipar i. So malam tu family i ada buat kenduri rewang (kira nak jemput orang kampung datang rewanglah), jadi sekalikan je la dengan i punya engagement. Senang, tak payah family i nak buat majlis banyak kali.

1. Tema
Purple Cream. Sebab husband i suka sangat purple walaupun i tak suka. So i ikutkan je la dia punya taste tu.

credit to Google.
Konon ala-ala macam ni la kan.

2. Makanan Tetamu
Biasalah kalau orang kampung macam i ni of coz sedara mara dan juga jiran tetangga yang datang    merewang untuk masak memasak. Lagi-lagi kalau majlis bajet macam i ni. Dapat save banyak duit dari nak tempah katering tu. So, makanan memang i tak payah risau coz my mum akan settlekan semuanya.

3. Pelamin Mini
Pelamin ni memang i spoil sikit. Disebabkan i sibuk, tak dapat cuti awal dan sibuk juga uruskan hal majlis abang-abang i, so pelamin i hanya dapat difikirkan dan dibuat on the spot pada hari yang sama jam 11 pagi. Majlis nak berlangsung pukul 2 oke! Gila kelam kabut tak i ni . Dengan menyiapkan hantaran lagi, memang semua i buat seorang sebab orang lain include adik-adik i and makcik makcik i sebuk dengan majlis bertandang untuk next week tu.Malah, bila i merungut, mak i salahkan i balik sebab gatal nak buat majlis sekali. Sabar jela. Mak, anak mak ni nak cut cost.. that why la nak buat majlis sekali. Tengok pelamin i ni.. sob sob.. memang simple sangat. Nak letak bunga pun tak sempat sebab mak andam dah sampai and i tak mandi lagi!!

See.. sangat simple kan. Sebab i tak jumpa lansir purple mak i, i pun kidnap je la kaler gold. Balun je lah kan. Nasib baik ada butterfly tu. Dapatla i tepek dua tiga ekor. Tapi da jatuh da dua ekor, tinggalla seekor. Sob.. sob..

4. Hantaran
Semua pun i yang buat. Ok. Fine mak i ada tolong. I tak cukup kretif nak buat sorang-sorang. Poning den nanti. Luckily my officemate that time sedekahkan kat i bekas gabus hantaran kahwin adik dia dulu, so i recycle sajelah. Senang sikit kerja i. Tak yah nak cari and beli baru. So i just tambah sikit accessories je lah. Settle. 

Hantaran dari pihak i ialah 11. 
1. Sirih junjung (tak junjung pun tapi cucuk je)
2. Kain pelikat (mak i yang lipat buat ala-ala baju kemeja)
3.Tuala (I bergabung dengan mak i untuk buat bunga tapi mostly mak i buat. haha)
4. Bunga rampai (i kerahkan tenaga adik i untuk petik bunga and daun pandan serta ricih-ricih menjadi bunga rampai. tradisional gitu.)
5. Buah-buahan
6. Gula-gula lollipop
7. Sejadah yang mak i jahit menjadi bentuk bantal
8. Coklat bola yang i tabur je
9. Coklat duit pun i tabur je sebab tak ada idea. (Konon nak buat kotak treasure tapi tak ada masa so tabur je la labu..)
10. Kain pasang untuk persalinan (Kiteorang buat baju nikah)
11. Kek yang tempah je pun.
Kain lapik hantaran tu i guna yang abang i punya dulu. Senang sikit matching sebab kaler krim.


Penat pulak i menaip ni. Nanti i sambung Part 2 eh, nanti bosan pulak baca panjang lebar.. kekeke..

Putrajaya Mosque


From my point of view.. #SubhanAllah

Thursday, July 5, 2012

SEXY, FREE & SINGLE!!

Yeah.. memang sexy, free & single. OK. I know, not me.. so, please put your hands up if you think you are sexy, free and single. Yang dah get married tu tak payah nak join angkat tangan ye. Sila ingat pasangan kat sebelah tu.

So, apa yang sexy, free and single ni if this is not about me? Ah-ha.. dont you know, dont you know? Ala.. tak kpop la u all macam ni... Opps, dah terbocor pulak.. the-he..

So, kpop yang sexy, free & single tu mestilah SUPER JUNIOR!! They comeback with 6th album!! Yuhuuu!! This time with 10 people as Kangin also made a comeback. Double Yuhuuu!!! Sape yang tak minat kpop tu or anti SJ tu mahap ye. Sila la layankan je MV SEXY, FREE & SINGLE di bawah ni.. :P


Note : I'm so in love with their hairstyle!! Luv, luv, luv..

Friday, June 29, 2012

The Cutest Cat! !

Tadaa.. Chomel kan??? Cakaplah comel..hehehe..

Monday, June 25, 2012

DIY: Cupcake Handkerchief for souvenir

Good afternoon all,

Hari ni ada mood nak write sumthing for this blog.. so, i pun buatla entri DIY ni.
Memilih souvenir for guests yang datang agak memeningkan kepala jugakla nak bagi apa kan.
Macam-macam dalam kepala otak i.

Mula-mula nak buat roses handkerchief la, ice cream la.. last-last i choose cupcakes ni. Kenapa? Sebab senang je. Even yang tolong i buat bebudak bawah umur 12 tahun.. No need glue, needle or barang-barang lain. Dua benda sahaja;

 1) Bekas cupcakes - i beli yang agak kecil dalam 100pcs dalam RM8 ++ kalau tak silap i.
and
2) handkerchief or saputangan.

Bolehla pilih nak jenis saputangan macam mana. Tebal, nipis, kosong, kotak-kotak, corak.. macam-macam ada. Nak lagi jimat beli lah borong dari Mydin.

Pada mulanya i buat sample dulu. Kot-kot la tak jadi kan. Buat-buat jadila macam ni..


Comel tak?

Lepas tu apa lagi.. i suruhla my cousins yang comel-comel semua untuk help me buat semua ni. Lebih kurang 600pcs jugakla yang kena buat. Jenuhla kalau i nak buat alone kan? Terpaksala kerah tenaga buruh kanak-kanak ni. Lagipun bukan i paksa tau, diorang yang offer diri. I suruh anak gadis yang remaja tolong buat tapi kanak-kanak yang rajin.. so layankan sajelah. Asal cupcakes i siap. Hehe..

Okey. Cara-cara membuat cupcakes ni senang je.

1. Ambil sapu tangan tu. Lipat dua bucu ke bucu jadi bentuk segitiga.
2. Kemudian lipat lagi dua or tiga kali dari tapak ke bucu atas (berdasarkan ketinggian bekas cupcakes)
3. Gulungkan dari kiri ke kanan or either way dan biarkan bucu diatas menjadi seperti gunung.
4. Susunkan ke dalam bekas cupcakes.
5. Kemaskan.

Dah siap!!

Senang je kan? Bolehla try ye nanti..

Oh ya, tak faham? Sila tengok gambar di bawah ye. Sori sangat-sangat tak ada gambar step by step.


Harap-harap gambar ni boleh bagi hint to you all la ye :)


Friday, June 15, 2012

Tittle PUAN

Alhamdulillah, pada 01 Jun 2012 dengan sahnya saya bergelar Puan. Banyak peristiwa yg happen before and after the wedding, namun akhirnya semua telah selesai dengan baiknya. Alhamdulillah..





Gambar-gambar berikut ketika majlis akad nikah. Baju nikah kami hijau? Yes. He's the one choose the colour. Walaupun pada mulanya i sangat tak menyetujui warna ni, tapi apakan daya.. setuju sajalah.. Gambar lain? Soon.. wait okeh!!






Tuesday, June 12, 2012

Alhamdulillah.. 010612

Alhamdulillah.. Dengan.izin dari-Nya, sekarng tanggungjawab i semakin berat. Ya Allah, permudahkanlah segala urusan kami Ya Allah..

Wednesday, May 23, 2012

Rumah sewa : Perangai Tak Senonoh

Entah kenapa, tetiba tergerak hati untuk tulis entri ni. Mungkin disebabkan kes yang berlaku baru-baru ni.
Tak tau di mana silapnya sampai mereka bertindak sedemikian, sedih tau sebab masa they all masuk rumah hari tu, i dah pesan, if had any problems, inform. Ini tak, lari je macam tu. Dengan kunci rumah dia bawa, and dengan i punya box-box baju pun dikaut. Nasib baik i perasan and Alhamdulillah she returned the boxes and the keys. Kalau tak i rasa i report polis tau!

Memang geram sungguh dengan perangai penyewa macam ni. Kalau nak keluar pun, please la inform. Macammana kamu masuk rumah tu, macam tu juga lah kamu keluar. Kita ni sesama Islam, sebangsa. Kalau rasa tak comfortable dengan rumah ke or penghuni rumah ke, boleh bincang baik-baik. Ini tak, masuk pun dah kita bagi muka untuk bayar half je dulu sebab faham condition dia yang baru lepas belajar. Tapi bukan dia nak bagi muka kat kita, lagi dipijak and ditenyeh2 lagi muka kita tu.

Lepas tu bila kita tanya kenapa pindah, 1001 alasan bagi. Last minute decision la, famili dah ambikla. Balik kampung la. Tapi tula, Allah nak tunjuk kebenaran tu. Dua hari lepas dia tinggalkan rumah macam tu je, dia boleh tersalah no sms dengan i. She thought that i ni one of her current senior housemate. Tula, kan dah termalu sendiri. Terang-terang Allah tunjukkan pada i how she lied and harap dia jadikan benda ni sebagai pedoman lah.

Bukan sahaja pada orang yang berkenaan, namun peringatan pada myself and other people too. :)

Less than 2 weeks

so many things happen and we hope that we still strong to face all this difficulties. Please, doakan semua berjalan lancar. Doa anda semua are needed!! Thank you so much! Love - Jyah & Edy

Wednesday, May 9, 2012

#Teaser 3

Another teaser.. DIY sampul wedding card..



Macam mana?
Ala.. senang je ni.. nanti i stori k.. next entri...

See ya!

Tuesday, April 24, 2012

#Bebel & #Reren

Kali ni i nak perkenalkan dua kucing I yang chomel!! Actually i ada banyak kucing tapi yang dua ni yang paling rapat and manja dengan family i.



Actually #Bebel ni nama sebenarnya Bell. Diambil sempena belang di badannya.
Tapi bila dah lama kelamaan, jadi la #Bebel. No wonder la #Bebel ni kuat mengiau. 
Bising sungguh dia ni. Memang padan dengan nama dia. Kekeke.. 
Tapi ada satu yang I tak suka tentang Bebel ni. Kalau lepas makan, kena keluarkan dia ke luar rumah soonest possible. Nak tau kenapa? Dalam masa 5 minit nanti, dia pasti membuang. Tak senonoh dia ni. Sebab tu my mum selalu marah kalau si Bebel ni masuk rumah. Suka tinggalkan jejak!!



Ni pula Ren. Pun sekarang kami semua panggil #Reren sempena warna Oren.
#Reren ni kesian. Sejak lahir tak berapa sihat. Mata ada masalah. I syak maybe dia rabun.
And then perut dia pun ada problem. Dulu langsung taknak makan. Minum susu pun susah.
Kurus tapi perut macam buncit. We all suspect perut dia kembung, tu yang dia tak lalu makan.
So, kalau I and my sisters balik, we all akan urut perut dia supaya angin tu keluar. 
Sampai hari tu tercirit #Reren ni. Poor him kan?
Tapi Alhamdulillah. Sekarang dah ok. Cuma mata je la yang mungkin rabun.

Apa-apa pun i love both of them. Dulu i ada #Tomi. But after he injured his leg. He left. 
Orang kata, kalau kucing nak mati, dia akan pergi jauh. I think so la sebab sampai sekarang I tak jumpa dia. I miss him badly. T_T


Friday, April 20, 2012

#Teaser 2


Another Teaser..
Thanks to dear lovely Miss Photographer - Dektien yang perasan kiut itu. Muahaha..
Lup lup u tho muach la!!

Tuesday, April 17, 2012

B2B : Bridesmaid

Okey. Kali ni nak story about bridesmaid pulak. Kalau ikut i punya 'angan-angan Mat Jenin', i nak 7 orang bridesmaid. Haha.. gila tak gila impian i tu, Kate Middleton opps.. suppose Catherine Elizabeth, Duchess of Cambridge pun kalah tau. Haha.. tu just angan-angan je, mana pulak i nak tempek tujuh-tujuh bridesmaid tu nanti. Lepas tu nanti pening pulak Incik Tunang nak cari bestman tujuh orang juga. So, i pun revised la angan-angan i tu supaya memadai dengan siapa yang ada.

I dah risik-risik dah calon-calon bridesmaid i.

First.. of cozla my sister Atiq. She the best candidate kot.. if la i tak ada orang lain nak hire kan.. haha.. so, she will be the back up if emergency case. Dia ni camwhore sikit. Haha. (Hopefully she'll not read this..)

 Haha.. see?? Sampai others think that she'll the one who getting engaged and not me.. :(

Second.. my bestie Yoh. I personally ask her to be my Andam on that day. So, i think she will be fitted to be my bestest bridesmaid everr.. She already agree to take leave on both my solemnization and reception. Oh, Yoh.. i love u so much la!!

 She love make up!!

Third.. also my bestie Aida. I didnt ask her directly yet. Just a few of hint to her but not sure she'll understand or not. Anyway, if she could, that would be demn good.

 Best moment with her in one of our bestie's wedding

Fourth.. my ex-rumates Dijot. Actually did not ask her yet since she personally hv some personal problem. Maybe after her problem settled, i will directly invited her if she interested, if not maybe i just hire her as my second photog..

 Taking a photo in her creative way..:)

Ada lagi few of my bestie yang dalam timbang tara i untuk invite to be my bridesmaid. Kalau they all tak dapat jadi bridesmaid i pun takpe. Sorang pun dah cukup. Kalau tak pun i kidnap je my cousins jadi bridesmaid i. Haha..

Okay. Cakap pasal cousins, i baru terpikir. If i only had one bridesmaid, why not i'm adding children bridesmaid? That would be fantastic! But, when i'm thinking back... whose child can be my children bridesmaid?

First... Qisya, my cousin's daugther. Comel dia ni. Gila geram dengan dia. She loves make up and wedding so much! Masa i engaged pun dia yang sibuk temankan i dalam bilik. Sedondon lagi kaler baju..

She is also a camwhore!! Pantang nampak camera!! Senyum sokmo la dia..

Second.. Alia, my little cousin.. Alia ni kecik sikit dari Qisya, and tak berapa suka orang, so maybe a lillte bit difficult kalau nak pujuk dia jadi bridesmaid i. Lagipun dia tak macam Qisya yang ramah tamah dengan semua orang. Alia ni 'reserve' sikit. Kalau tak kenal, dia takkan nak ikut orang tu.

Alia yang tak suka dengan orang tak dikenali..

Third.. i rasa nak amik boys la.. so i choose Aiman!! Aiman ni abang Alia. Snagatlah hyperactive. Tak reti duduk dia!! Suka cari gaduh dengan orang pun ye jugak. More into bad boy or player type kot. Haha.. itu yang what can i see la.

The hyper Aiman version Tak Tahu..:P

Fourth.. still boys lagi.. kali ni Aiman's cousin (also mine..hehe..), Adam. Adam actually sebaya dengan Aiman tapi more shy and cool type. If grown up, maybe will be a gentleman type. Sopan dan pemalu. Ahaks..

Susah nak ambil gambar Adam ni sebab dia pemalu.. huhu..

I was thinking maybe if i had one adult bridesmaid, and 2 children bridesmaid, that would be more than enuff. But before that, still hv to get permission from their parents.