Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Thursday, January 26, 2012

THE OH!SEM TAGLINE CONTEST [END 20 FEB 2012]

Bismillahhirrahmanirrahim..

Semoga dengan ini, dapat dimurahkanlah rezeki hambaMu ini. Kalau ada rezeki Alhamdulillah, kalau tak ada pun mungkin belum masanya.

Kenapa i duk story pasal rezeki ni ye? HA.. Sebab i join satu contest OH!SEM ni. Tajuk contest ni seperti di atas. >> THE OH!SEM TAGLINE CONTEST.



Nak tau lebih lanjut? Berikut merupakan segala butiran mengenai contest. Scroll down pleasee!! :)

*PENGANJUR*
Kedai KIZ (sila klik untuk ke laman web kedai)

*SYARAT-SYARAT PENYERTAAN*
Penyertaan terbahagi kepada dua, iaitu Blogger & Facebook. Terpulang kepada anda samaada nak join dari facebook ataupun blog.

DUE DATE : 20 FEB 2012 

Penyertaan melalui blog
1. Follow belog Kedai Kiz
2. Like Facebook Kedai Kiz *link ada kat sidebar*
3. Buat satu entri di blog anda tentang contest ni
4. Dalam entri tersebut, sertakan tagline yang anda cipta untuk Kedai Kiz
5. Komen entri contest ni beserta nama & url entri.

Penyertaan Melalui Facebook
1. Like page facebook Kedai Kiz ( link ada kat sidebar )
2. Buat satu status bersama tagline untuk Kedai Kiz
3. Pastikan anda Tag "FB kedai Kiz" dalam status tersebut
4. Share Entri Contest ni di facebook page masing-masing
5. Komen di FB page Kedai Kiz beserta nama FB masing-masing

Syarat-syarat Tagline
a. Mestilah sesuai dengan blog kiz
( eg : Cantik dan bergaya, Senang Hati )
b. Mestilah tidak melebihi 60 patah perkataan
c. Mestilah Berbahasa Melayu
d. Tagline mesti original idea

Memandangkan medium blog ni boleh meleret sikit, so i prefer entri by blog.
So, my tagline for the contest will be........

"SEKALI KIZ, TERUS TERGODA!"

Haha. simple kan tagline ni? Idea ni i dapat from my 1st impression terjah Kedai Kiz ni. Totally tergoda!! Mula-mula macam rasa tak kena je dengan tagline ni. Tapi bila tukar punya tukar dan tukar.. tagline tu TERjadi skema pulak. So, i change back to my 1st ayat la. Pelik still rasa pelik jugak but inilah luahan ikhlas dari hati oke. Betul2 1st impression. Tak tipu. Malam ni kan malam jumaat.(ada kena mengena ke?)

Dan hadiahnya?? Perghh.. memang sangat OH!SEM juga. Ada 23 hadiah daripada 7 penaja. Meh rebut reramai. Nak tau lebih lanjut hadiah yang Super Junior Gorgeous tu? Sila klik sini ye.

Then, after what i done all those things, let me check senarai dulu oke.

1. Follow belog Kedai Kiz - Done *Follower ke 265* - aiseh lagi 3 angka plat kete i
2. Like Facebook Kedai Kiz *link ada kat sidebar* - Done
4. Dalam entri tersebut, sertakan tagline yang anda cipta untuk Kedai Kiz - Done
5. Komen entri contest ni beserta nama & url entri. - Done *after publish this*

Oh ya, sesiapa yang nak join pun amatlah di alu-alukan. Silakan lah ye. Mana tau rezeki anda pula kan?


P/S: Terima kasih kepada penganjur kerana sudi jemput untuk join contest ni.:)

2 comments:

Sweet? Sour? Bitter? Spill in here. Thank you!