Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Tuesday, April 24, 2012

#Bebel & #Reren

Kali ni i nak perkenalkan dua kucing I yang chomel!! Actually i ada banyak kucing tapi yang dua ni yang paling rapat and manja dengan family i.



Actually #Bebel ni nama sebenarnya Bell. Diambil sempena belang di badannya.
Tapi bila dah lama kelamaan, jadi la #Bebel. No wonder la #Bebel ni kuat mengiau. 
Bising sungguh dia ni. Memang padan dengan nama dia. Kekeke.. 
Tapi ada satu yang I tak suka tentang Bebel ni. Kalau lepas makan, kena keluarkan dia ke luar rumah soonest possible. Nak tau kenapa? Dalam masa 5 minit nanti, dia pasti membuang. Tak senonoh dia ni. Sebab tu my mum selalu marah kalau si Bebel ni masuk rumah. Suka tinggalkan jejak!!



Ni pula Ren. Pun sekarang kami semua panggil #Reren sempena warna Oren.
#Reren ni kesian. Sejak lahir tak berapa sihat. Mata ada masalah. I syak maybe dia rabun.
And then perut dia pun ada problem. Dulu langsung taknak makan. Minum susu pun susah.
Kurus tapi perut macam buncit. We all suspect perut dia kembung, tu yang dia tak lalu makan.
So, kalau I and my sisters balik, we all akan urut perut dia supaya angin tu keluar. 
Sampai hari tu tercirit #Reren ni. Poor him kan?
Tapi Alhamdulillah. Sekarang dah ok. Cuma mata je la yang mungkin rabun.

Apa-apa pun i love both of them. Dulu i ada #Tomi. But after he injured his leg. He left. 
Orang kata, kalau kucing nak mati, dia akan pergi jauh. I think so la sebab sampai sekarang I tak jumpa dia. I miss him badly. T_T


No comments:

Post a Comment

Sweet? Sour? Bitter? Spill in here. Thank you!