Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Wednesday, May 23, 2012

Rumah sewa : Perangai Tak Senonoh

Entah kenapa, tetiba tergerak hati untuk tulis entri ni. Mungkin disebabkan kes yang berlaku baru-baru ni.
Tak tau di mana silapnya sampai mereka bertindak sedemikian, sedih tau sebab masa they all masuk rumah hari tu, i dah pesan, if had any problems, inform. Ini tak, lari je macam tu. Dengan kunci rumah dia bawa, and dengan i punya box-box baju pun dikaut. Nasib baik i perasan and Alhamdulillah she returned the boxes and the keys. Kalau tak i rasa i report polis tau!

Memang geram sungguh dengan perangai penyewa macam ni. Kalau nak keluar pun, please la inform. Macammana kamu masuk rumah tu, macam tu juga lah kamu keluar. Kita ni sesama Islam, sebangsa. Kalau rasa tak comfortable dengan rumah ke or penghuni rumah ke, boleh bincang baik-baik. Ini tak, masuk pun dah kita bagi muka untuk bayar half je dulu sebab faham condition dia yang baru lepas belajar. Tapi bukan dia nak bagi muka kat kita, lagi dipijak and ditenyeh2 lagi muka kita tu.

Lepas tu bila kita tanya kenapa pindah, 1001 alasan bagi. Last minute decision la, famili dah ambikla. Balik kampung la. Tapi tula, Allah nak tunjuk kebenaran tu. Dua hari lepas dia tinggalkan rumah macam tu je, dia boleh tersalah no sms dengan i. She thought that i ni one of her current senior housemate. Tula, kan dah termalu sendiri. Terang-terang Allah tunjukkan pada i how she lied and harap dia jadikan benda ni sebagai pedoman lah.

Bukan sahaja pada orang yang berkenaan, namun peringatan pada myself and other people too. :)

1 comment:

  1. Yang saneness paling dasar kompensasi ini memanaskan mengungkapkan dari sunbathe pedas , kotoran , penyebabnya juga bisa front atmosfer nyaman dan lebih .

    ReplyDelete

Sweet? Sour? Bitter? Spill in here. Thank you!