Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Friday, June 29, 2012

The Cutest Cat! !

Tadaa.. Chomel kan??? Cakaplah comel..hehehe..

Monday, June 25, 2012

DIY: Cupcake Handkerchief for souvenir

Good afternoon all,

Hari ni ada mood nak write sumthing for this blog.. so, i pun buatla entri DIY ni.
Memilih souvenir for guests yang datang agak memeningkan kepala jugakla nak bagi apa kan.
Macam-macam dalam kepala otak i.

Mula-mula nak buat roses handkerchief la, ice cream la.. last-last i choose cupcakes ni. Kenapa? Sebab senang je. Even yang tolong i buat bebudak bawah umur 12 tahun.. No need glue, needle or barang-barang lain. Dua benda sahaja;

 1) Bekas cupcakes - i beli yang agak kecil dalam 100pcs dalam RM8 ++ kalau tak silap i.
and
2) handkerchief or saputangan.

Bolehla pilih nak jenis saputangan macam mana. Tebal, nipis, kosong, kotak-kotak, corak.. macam-macam ada. Nak lagi jimat beli lah borong dari Mydin.

Pada mulanya i buat sample dulu. Kot-kot la tak jadi kan. Buat-buat jadila macam ni..


Comel tak?

Lepas tu apa lagi.. i suruhla my cousins yang comel-comel semua untuk help me buat semua ni. Lebih kurang 600pcs jugakla yang kena buat. Jenuhla kalau i nak buat alone kan? Terpaksala kerah tenaga buruh kanak-kanak ni. Lagipun bukan i paksa tau, diorang yang offer diri. I suruh anak gadis yang remaja tolong buat tapi kanak-kanak yang rajin.. so layankan sajelah. Asal cupcakes i siap. Hehe..

Okey. Cara-cara membuat cupcakes ni senang je.

1. Ambil sapu tangan tu. Lipat dua bucu ke bucu jadi bentuk segitiga.
2. Kemudian lipat lagi dua or tiga kali dari tapak ke bucu atas (berdasarkan ketinggian bekas cupcakes)
3. Gulungkan dari kiri ke kanan or either way dan biarkan bucu diatas menjadi seperti gunung.
4. Susunkan ke dalam bekas cupcakes.
5. Kemaskan.

Dah siap!!

Senang je kan? Bolehla try ye nanti..

Oh ya, tak faham? Sila tengok gambar di bawah ye. Sori sangat-sangat tak ada gambar step by step.


Harap-harap gambar ni boleh bagi hint to you all la ye :)


Friday, June 15, 2012

Tittle PUAN

Alhamdulillah, pada 01 Jun 2012 dengan sahnya saya bergelar Puan. Banyak peristiwa yg happen before and after the wedding, namun akhirnya semua telah selesai dengan baiknya. Alhamdulillah..





Gambar-gambar berikut ketika majlis akad nikah. Baju nikah kami hijau? Yes. He's the one choose the colour. Walaupun pada mulanya i sangat tak menyetujui warna ni, tapi apakan daya.. setuju sajalah.. Gambar lain? Soon.. wait okeh!!






Tuesday, June 12, 2012

Alhamdulillah.. 010612

Alhamdulillah.. Dengan.izin dari-Nya, sekarng tanggungjawab i semakin berat. Ya Allah, permudahkanlah segala urusan kami Ya Allah..