Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Friday, November 23, 2012

Confuse Rakaat ke-berapa??

Hampir semua orang pernah melalui ni kot. Tengah-tengah solat tetiba terfikir, "Eh, ni rakaat 2 ke 3 eh?" dalam hati je la. Kalau tersebut suara lain pulak dah jadinya. Selalu terkonfius. Tak taula terlalu khusyuk ataupun berkhayal ntah ke mana. Apa-apa pun, siapa yang rasa confuse dan tak yakin ni bolehla guna pendekatan di bawah ni..

Source : FB

Silakan Share :)

Wednesday, November 21, 2012

Suspect Denggi...

Semalam dah ke klinik but then doctor tak cakap apa-apa. Check temperature pun tak. Just pegang dahi je. Maybe dia rasa tak panas kot sebab pagi tu i dah telan panadol. Then dia sibuk tanya pasal my cough sebab last month i datang sebab my cough teruk.Then, dia bagi ubat je, padahal i nak demam kot. Nasib baik company bayar, kalau tak bengang jugakla dengan doktor macam ni.

Nasib baik kat ofis elok je walaupun badan rasa seram sejuk sikit. Sampai habis kerja memang tak ada apa-apa happens la. Sampaila kat rumah badan rasa seram sejuk sangat-sangat. Kepala pun sakit sangat-sangat. Melayan anak-anak buah jap tapi seriously tak ada mood. Suruh diorang jangan kacau auntie diorang ni. Nak tido tapi diorang asyik memekak je. Last-last hantar diorang kat kedai mother in law. Bapak diorang ada, nasib baik. Umi dorang? Entahla.. seminggu dah tak balik.. por those kids..

Then, husband balik kerja. Dia bising sebab layankan sangat budak-budak tu. Dah tau badan tak sihat pun kesian lagi kat orang lain. Terus dia ajak balik rumah, rehat. Husband belikan air badak and 100 plus. Suruh minum bagi demam kebah. Tapi demam makin panas. Sejam sekali terjaga dari tidur. Badan sakit-sakit. Husband dah risau dah sebab badan panas sangat. Kalau letak telur pun telur boleh masak kot.. (ok, lame joke..kekeke). Ajak ke klinik tapi i degil tak nak. Husband suruh amik MC untuk esok tapi i degil nak pergi kerja sebab kerja berlambak kat ofis.

Pagi tu demam dah kebah sikit. Husband paksa i ambik MC juga sebab tak yakin i boleh drive pergi kerja. Last-last i mengalah. Ikut je la cakap husband tu. i kan isteri mithali.. kekeke. Nak tak nak i kena pergi klinik jugakla sebab nak ambik MC. Tapi i macam serik nak pergi klinik ni. Macam sambil lewa je doc klinik. Pentingkan keuntungan dari kesihatan pesakit, so i ajak husband hantar i ke Hospital Banting je. I risau juga tak dapat MC sebab badan i macam tak berapa panas dah.

Sampai-sampai hospital Alhamdulillah tak ramai orang. I terus masuk bilik doc. Nurse tu check i then doc tu tanya-tanya sikit terus dia suruh i masuk bilik no 9, kena masuk air dalam badan. Suspect denggi but doc kata tunggu blood result untuk confirmation. Seriously ni 1st time i masuk air dalam badan. Selama ni tak pernah pun. Mauk air 1 bottle je, tak sampai sejam air i dah habis. Padahal orang sebelah i tu dah lama masuk pun tak habis lagi. Kelajuan drip i laju kot.

 Sakit jugakla masuk jarum tu

Lepas dapat blood test, jumpa doc balik, Alhamdulillah doc kata demam biasa cuma panas terlampau, tu yang masuk air tu. Doc kata i punya heartbeat pun laju sangat, blood pressure tak normal tu pun sebab dia suspect denggi tu. Then i dapat MC sehari and ubat.

Alhamdulillah jugakla i tergerak hati untuk ke hospital kerajaan. Banyak benda yang dah berubah. Yela, dah bertahun kot i tak ke hospital kerajaan semenjak kerja ni. Servis pun dah tip top dah. Bayar pun RM1 je. Lepas ni tak de makna la nak ke klinik private lagi. Better gi ke hospital kerajaan.

P/S : Alhamdulillah.. demam dah kebah sikit.. :)

Monday, November 12, 2012

Istanbul Aku Datang??


#Istanbul Aku Datang



**Edited**
Already watch the movie yesterday
but not met my level of expectation
Well.. most of the movies always like this..
So then, will review later..

Nyte all.. :P

Wednesday, November 7, 2012

Bahtera Nabi Nuh A.S / Noah Ark - What can we learn??

Source : FB