Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Friday, May 3, 2013

Emosi ketika Hamil

Seriously i cannot control my emotions during this pregnancy. Almost everyday kot..Sikit-sikit menangis. Kena tegur dgn Manager pun leleh. Kena marah apatah lagi. Husband gurau-gurau pun boleh terasa hati. Yang paling rasa tak boleh blah dgn emosi sendiri ni ialah jealous bila anak buah menyendeng and gedik2 dgn husband. Cukup jealous! Pantang sungguh sekarang ni kalau nampak budak2 tu menyendeng2 kat husband. Kalau dulu xheran pun tapi skrg mmg xleh. Nampak je pemandangan sebegitu, terus bagi jelingan tajam kat husband and budak2 tu. Haha.. taula diorang yang Auntie diorang ni tak suka.

Orang kata jangan menangis teruk time pregnant. Kesian kat baby. Yes i knew it. But then, as i stated above, i could not control it! It was naturally happen. Bukan tak pernah nak control, tapi tak mampu. Even my manager and colleague inform that i am different from myself before this.

Dulu mana ada emo-emo. Emo kat rumah dgn husband normal la. Tapi skrg melarat smpai ke ofis! Sampai siap bagitau manager nak berenti keje lagi! But then, nasib baik my manager ni memahami. Dia tahan jugakla kerenah staff dia sorg ni. Datang lambat, lupa nak billed invoice, buat quotation berterabur.. paling worst semalam bila lupa ada tender nak kena submit! Seriously rasa kesian sungguh dgn company sendiri. Cuba jugakla buat apa yang mampu.. sampai big boss balik dari London pun geleng kepala tgk i yang asyik buat mistake je.

Alhamdulillah, dah berkurangan skit emo-emo ni. Still ada tapi dah tak sekerap 3-4 minggu lepas. Harap-harap baby tak emo mcm mama dia sudah.. kekeke..