Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Tuesday, January 21, 2014

Majlis Kesyukuran Hana Delisha

Alhamdulillah. Hana Delisha hari ni nak masuk 4 bulan. Kurang 3 hari. Kali ni nak story tentang Majlis Kesyukuran #BabyHD ni yang kami buat 8 Disember 2013.Hehe.. sebulan dah berlalu, baru nak bercerita.. apelah mama Delisha ni.

Majlis ni buat simple2 je ikut bajet yang kami ada. Yela, cikpuan baru nak start kerja and husband pula kena tanggung semua belanja. Kesian dia. Kereta cikpuan, kereta dia, van, sewa rumah, barang dapur, utilities... Alhamdulillah, dengan meniaga pasar malam cukup menampung hidup kami sekeluarga secara ala kadarnya. Memang selama cikpuan tak bekerja kami tak beli baju baru pun (kecuali raya) dan mengurangkan aktiviti makan luar walupun tak dapat mengurangkan aktiviti berjalan (wajib).

Melalut sudah. Kembali ke cerita Majlis Hana Delisha. Cikpuan dan suami buat di kampung cikpuan, rumah abah. Jadi senang sikit sebab nanti ramai orang kampung datang. Buat Marhaban je pun. Lepas tu ada makan-makan sikit untuk orang yang datang.

Sebenarnya tarikh untuk majlis ni lah yang memeningkan kepala. Mula-mula nak buat hujung November tapi keluarga belah suami ada majlis kahwin, tukarlah ke Disember. Itu pun nyaris-nyaris crash dengan tarikh tunang adik ipar. Teringat tarikh nak kahwin pun dulu macam ni. Tukar-tukar je. Adik beradik suami suruh sekalikan majlis kesyukuran dengan tunang adik ipar tapi cikpuan kesian dengan mak cikpuan sebab mak cikpuan yang beriya-iya nak buat. Yela, lagipun masa dalam pantang mak cikpuan yang jaga kan. Punyalah sayang dengan cucu ke-3 ni. Last-last cakap dengan suami, kita buat juga 8hb Disember. Kalau adik beradik suami tak sempat datang, takpela.. tak payah datang... (bunyi macam merajuk kan?) Tapi cikpuan bukan merajuk pun. Itu je tarikh yang mak cikpuan available, jadi kami ni menjemput sajalah. Kalau sempat datanglah.. kalau tak, kami tak paksa.. (masih ada nada merajuk..huhu..)

Nak cerita panjang-panjang nanti bosan pulak. Tengok je la gambar-gambar yang ada ni ye!

cikpuan, Hana Delisha dan suami

Delisha start buat muka

puaslah makcik-makcik ni menggunting rambut Delisha yang lebat

Yang ni dah mencebik tak rela rambut kena gunting..tapi tak menangis..

Selepas..
Rambut masih lebat tapi muka dah comot kena tempek dengan bedak sejuk..

Alhamdulillah. Selesai semuanya. Next nak buat aqiqah untuk Delisha pulak. Hehe..

No comments:

Post a Comment

Sweet? Sour? Bitter? Spill in here. Thank you!