Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Friday, February 28, 2014

Hobi : Helicopter RC

Assalammualaikum & Hi,

Tiba-tiba je incik husband ada hobi baru. Entah saat bila entah dia tersampuk dengan menatang ni pun cikpuan tak tau. Ceritanya bermula di GM Klang. Macam biasa, tiap minggu kami akan keluar bersiar-siar. Minggu tersebut kami pilih GM Klang. Bosan asyik menapak di Aeon Bukit Tinggi dan Alamanda, jadi tukar angin ke pusat borong GM Klang.

Bukan nak beli apa pun, saja jalan-jalan cuci mata. Pusing-pusing juga nak cari telekung travel tapi last minit tak jadi beli sebab penjual tu tiba-tiba kata harga lain padahal mula-mula cikpuan tanya dia sebut harga lain. Bukan nak berkira tapi harga beza ketara kot. Padahal officemate cikpuan beli telekung travel di situ pun jauh lebih murah dari harga yang mula-mula dia inform cikpuan.

Lepas tu GM Klang ni pelik sikit, dia buka pagi, tak pasti pukul berapa tapi dia tutup pukul 6ptg. Pukul 6 ptg semua kedai dah siap-siap nak tutup. Padahal pelanggan ramai lagi. Memang ni part yang tak best. Dah semua kedai tutup, kami pun bergerakla keluar, cadang nak ke Aeon Bukit Tinggi. Tiba-tiba ternampak ada satu kedai kain masih buka lagi. Bukan setakat kain, baju dan mainan pun ada.

Eh, ni dah cerita pasal GM Klang ni, bukan Heli RC, haha.

Ok. Sambung balik, jumpa kedai tu, kami pun masuk. Cikpuan tengok tudung, husband tengok permainan. Cadangnya nak cari mainan untuk Delisha. Tapi jumpa mainan untuk si papa pula. Berkenan betul encik suami dengan Heli RC tu. Ingatkan dia nak main-main kat situ je. Rupa-rupanya dia grab juga satu! Hangin cikpuan sebab cikpuan tak dapat apa-apa..huhu..

Balik rumah terus main. Heli RC tu untuk indoor je tapi dia bosan main indoor, so main kat luar rumah. Sekali angin tiup, terbang Heli tu tersangkut kat bumbung jiran depan rumah. Padahal baru seminggu beli. Terus tak ditemui Heli tu. Sedih T_T..

Kemudian, minggu lepas, kami merayau ke Mines. Husband beriya-iya cari Heli baru. Dari Mines ke Downtown Mines ke Downtown Velodrome. Tak jumpa yang berpatutan. Akhirnya pada hari Ahad tu kami ke satu kedai di Giant Banting baru berjumpa dengan Heli yang berkenan. Tu pun bukan main lama pilih. Habis semua Heli kat kedai tu dicubanya. Penat cikpuan dan Delisha tunggu.

Ingatkan dapat Heli baru oklah. Rupanya baru main beberapa hari, rosak pula kipas belakang. Mana taknya asyik terhempas je Heli tu cikpuan tengok. Dan akhirnya malam tadi, encik husband beli satu lagi baru. Hurmm.. Sabar je lah kan..


Heli hijau-hitam tu lah Heli terbaru.. 3.5 channel.. Biru tu pula yang kipas belakang rosak..4 channel. Semalam nampak juga en. husband usha Heli RC 6 channel, padahal harga tertera RM300++...  Buat masa sekarang belum la kot dia nak beli.. esok lusa siapa tahu...

No comments:

Post a Comment

Sweet? Sour? Bitter? Spill in here. Thank you!