Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Thursday, March 27, 2014

Telekung Travel Murah

Assalammualaikum & Hi,

Last week merayap ke GM Klang lagi. Kali ni pergi time lunch, jadi kena cepat dan pantas. Cadang cari dress untuk majlis tunang adik dan gaun untuk Hana Delisha.

Pusing-pusing je kat tingkat satu sebab terlalu banyak kedai kat situ. Sampai tak tau nak pilih mana satu. Masuk kedai tu lepas tu kedai sebelah pulak. Rambang mata. Tengah pusing-pusing tu terjumpa satu kedai telekung ni. Ternampakla beg- beg telekung travel yang comel- lote.

Tanya pekerja kat situ,

C: Ni satu ni berapa?
P: RM45 kak..

Cikpuan dalam hati.. Eh, mahalnya, biar betul budak ni.. Cikpuan masih belek-belek lagi.

P: ...tapi kalau ambil 3, satu dapat RM15..

Cikpuan mula mengkalkulate secara maya dalam otak. Bekas tutor math kan.. Muahaha..

C: Eh, kalau macam tu 3 pun RM45 jugak la kan?
P: Eh, iye ke?

Terkial-kial si pekerja cari kalkulator kira.

P: Ha, betullah...

Dengan agak konfius beliau menjawab. Dan apa lagi, cikpuan pun terus serbu lah. Habis semua cikpuan buka. Bukan apa, nak tengok kain panjang tak. Nanti ambik pendek dah susah pulak kan.

Dan akhirnya.. Cikpuan beli 3 juga. Warna purple, biru dan juga coklat. Telekung dia nipis je, so kena ambil warna gelap supaya tak transparent. Kain tak pasti fabric apa tapi licin macam satin. Saiz yg boleh dilipat kecil sangat sesuai nak bawa kemana-mana. Masuk dalam handbag pun muat tau!

Setelah dibuka - Maaflah memang renyuk sikit sebab terlipat kecik2 dalam bag dia

lipat kecik-kecik then baru boleh masuk bag

Tada.. dah simpan and boleh bawa !

Eh, cikpuan tak jual tau tapi kalau ada sesiapa nak minta tolong belikan, inshaAllah bolehla cikpuan tolong. Kalau cikpuan jual tak dapat dah harga rm15 satu. Ekeke..

Oklah. Bai.

No comments:

Post a Comment

Sweet? Sour? Bitter? Spill in here. Thank you!