Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Wednesday, April 2, 2014

Putrajaya Hot Air Ballon Festival 2014


Assalammualaikum & Hi,

Sabtu lepas, macam biasa adalah Family Outing Time.. Jadi, kami bertiga, plus two of my gediks but baik hati sisters, pergilah ke Putrajaya.

Ok. Cikpuan tahu, mesti korang macam kawan cikpuan yang bebel dalam ig.. 'Ko memang suka Putrajaya kan..' 'Asyik Putrajaya je..' 'Tak ada tempat lain ke..'. Mari cikpuan senaraikan kenapa Putrajaya jadi pilihan.

1. Paling dekat dengan rumah
2. Banyak taman dan tempat menarik
3. Setiap minggu mesti ada event menarik
4. Alamanda

Itu antara sebab- sebab cikpuan. Kalau korang ada sebab lain, itu ikut koranglah kan.

Oklah sambung balik ke Putrajaya Hot Air Ballon Festival. Kami pergi petang Sabtu tu. Cuaca agak suam-suam. Panas tapi mendung. Mendung tapi panas. Orang ramai ya sungguh. Parking pun jenuhla cari. Jauh jugala kami parking. Dekat-dekat Masjid Besi macam tu. Berjalanla sampai ke area monumen tu. Penat jugakla bagi insan pemalas bersenam macam cikpuan ni. Dahla mengangkut anak. Masuk stroller merengek minta dukung. Dah tambah lagi satu senaman - angkat berat. Nasib lah boleh gilir dengan bibik-bibik yang gedix. Muahaha..

Tapi sayang, kami sampai tak lama. Pusing-pusing tengok belon, pusing-pusing cari makanan - ok. ramai sangat orang. Tempat makan penuh. Kami pun balik. Singgah di tepi tasik untuk solat maghrib. Kemudian hujan. Ok. Bosan kan?? Haha.. Baiklah.. kita tengok gambar sudah..








Ok. Bai.

No comments:

Post a Comment

Sweet? Sour? Bitter? Spill in here. Thank you!