Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Wednesday, September 30, 2009

Revealing ME!!





Aku bukanlah seseorang yang gemar meluahkan kata-kata melalui penulisan ataupun komunikasi..

Macam mana eyh nak bagitau? Kalau mengikut kesedaran aku sendiri, aku ni agak penyendiri orgnya..  tak banyak bercakap and tak suka masuk campur, but lebih kepada mendengar..

Tapi.. aku boleh transform daripada senyap kepada mulut murai.. depend on the personla.. normally dengan kawan-kawan rapat or ahli keluarga memang aku agak kuat berleter.. tapi org-orang  yg tak berapa ngam sangat.. biasanya mmg aku keep quite la.. tanya sepatah.. jawab sepatah.. HONESTLY aku mmg seorg yg amat pemalu!! (Eh, iye ke??)

http://emo.huhiho.com

Jadi.. bagaimana aku meluahkan perasaan?

Yela.. menulis tak, berkomunikasi pun tak.. so macammane eyh?

Sedar atau tak aku seorang yang memendam perasaan.. dari aku kecik sampai ke tahap dewasa ni.. aku jarang meluahkan 100% my truly deeply feeling to others.. even my siblings, parents or my close friends. Normally luahan perasaan tu cuma 50% to 60% and another 40% keep secret deep in my heart..

Tak taulah kenapa aku macam ni.. Mungkin sebab tu aku cepat melupakan sesuatu peristiwa.. Contohnya.. semalam aku tau aku marah dan rasa benci sangat dengan si pulan si pulan tu.. tapi hari ni aku dah tak boleh ingat atas sebab apa aku marah dia.. What a weirdo human..and tat human is ME..

Biasanya kalau aku bersedih or marah dengan someone.. cara melepaskannya adalah dengan menangis.. sometimes abang aku akan cakap.. 'ko ni gila ke cakap sorang-sorang?' like mumbling or talking to someone but nobody there.. Actually..yes, aku akui tat was the one of craziness in me.. but aku still waras.. tu cuma salah satu cara aku melepaskan or meluahkan kemarahan dan kesedihan aku.. ; dengan cara membayangkn aku bercakap dengan seseorang..

Dan cara ni lebih efektif bagi aku daripada aku meluahkan pada org lain and then orang tu akan berleter, membebel, advice and so on before i kept finishing my luahan perasaan.. ya.. tat once or twice were happen to me.. aku terpaksa jumpa kaunselor untuk membincangkn masalah aku.. and she kept potong apa yang aku cakap sebelum aku sempat habiskan.. dan akhirnya ia membuatkan aku lebih marah..

Tat y i always say this to my fren.. 'Kalau aku senyap.. tak nak bercakap dgn orang.. takde mood,.. muka masam.. kalau orang tegur aku tak layan.. tak payah sibuk-sibuk nak tanya apa-apa.. JUz let me ALONE!!.. i will be okay after that!! if you want to comfront me.. juz listen until i finish talking.. dont just simply potong cakap and bagi nasihat... juz let me finish my word.. or juz IGNORE me for second..' Tat were my advice.. kalau tak mau dengar dependla.. tapi jangan pulak ada yang terasa hati kalau kena tengking or maki hamun dengan aku..

Okay.. balik kepada cara yang lebih efektif; iaitu bercakap sorang-sorang.. bagi aku, aku rasa lebih selamat mengunakan cara ni.. sekurang-kurangnya..
  1. aku tak memalukan diri sendiri
  2. aku tak burukkan nama orang lain kepada orang lain
  3. takdela orang yang akan potong-potong cakap aku 
  4. aku boleh ceritakan sepenuhnya citer aku dengan penuh selesa dan berperasaan..
Dan automaticly lepas tu segala kemarahan aku akan release.. eh tak.. at least aku kena tidur dulu.. baru pastu aku FULLY RECOVERED..