Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Monday, November 23, 2009

Monday Blues


Hari ni Isnin. Macam biasa. Isnin yang sangat membosankan. Kena tegur dgn Rudy ( Rudy ni MIS kat cni..).. Rudy pesan jgn sesuka hati guna internet. Elakkan music streaming and video. Maksudnyer.. tak bolehla haku nak buka youtube.. or dramacrazy.net lagi.. or facebook.. or forum.. huhu.. sedey.. da la broadband da kena block.. lg sedey.. cane ni eyh?

Hrm.. tapela.. nak buat camne.. ni bukan company haku yg punyer.. nanti la.. aku bayar bil broadband tu.. tapi aku kena g umah sewa lame nak amik bil dulu.. sat g payah nak bayar.. cane eyh? aku nak g bile? asik bz jer.. tade mase la mau g klang.. huhu.. mtk ex housemate tlg postkn agk2nye boleh x?

Aku bukan tade keje skang ni.. ada.. tp aku malas la.. hari isnin mcm ni terasa lemah je badan.. Nak kate xcukup tido.. tak jugak.. cukup je tido aku mlm td.. hrmm.. teringat lak aku kisah pg td.. nak tergelak ada.. rase tension pn ada..

Alkisahnya bukanla salah sape2.. takkan la aku nk menyalahkan tuan umah aku lak wlupun aku nmpk dia da nk gerak keluar lg membuatkn aku kelam kabut.. aku jugak yg cuai.. tah cane tah leh lupe benda sepenting itu.. mungkin sbb kedudukan topi keledar tu agak tersorok yg memyebabkan aku tak perasan.. (hrm.. mgkin gak..)..

Ataupun pesanan mak aku semalam yg suh aku keluar seawal 6.30 pg, risau2 kot2 ada sumthing happen.. hrm.. mmg mulut masin betulla mak aku tu.. tula kata2 ibu kan satu doa.. lenkali Siti Maziah Saroni.. sila dengar kata2 ibu anda...

Akibatnya.. tak pasal2 aku terpaksa patah balik umah amik helmet. Da la aku da lewat giler.. huhu.. tapela. asalkan aku selamat kn?(walaupun pg td plg laju aku bw motor dlm sejarah.. 100km/j.. tobat tamau bw laju2 lg..)


Friday, November 20, 2009

beLATEd BuFFday t0 M33..

10hb November.. bermulalah satu sejarah..

Pada tarikh tersebutlah seorang puteri telah dilahirkan.. (bukan puteri kayangan or anak-anak raja tuh.. tapi puteri sulung kepada En. Saroni & Pn. Siti Zainon..).. That Royal Highness was ME.. (tetiba teringat lagu ME by Super Junior M lak..)

Dan pada tarikh ni.. pada tahun ni.. setelah 24 tahun berlalu..(wah.. aku dah tua!!) daripada seorg bayi yg comel.. melalui fasa pembesaran sebagai kanak-kanak yang nakal&degil... remaja yang asyik memberontak.. kepada sekarang ni.. fasa ke arah kewanitaan.. (haha.. kewanitaan la sangat aku nih!! Jalan pun macam gengster.. )

Dan pada hari yang bertuah tu ramai la kawan-kawan aku yang terlupa my buffday tu.. huhu.. sedey tau!! Even adik aku tu pun lupa!! huhu.. nasib baikla 'orang sebelah' aku tak lupa.. kalau tak, memang aku sepak-sepak jugak sampai ke Melaka.. (Jangan tanya kenapa mesti Melaka !! )

Tapi kesedihan aku tu terubat la gak bila ada member-member GREAT aku ni celebrate my belated buffday & becoming birthday boy ~ Wewez.. sambut kat McD Alamnda jerk.. kek pun kek 1 slices jerk.. huhu.. kire ok la tu.. at least dorang ingat..




aku and wewez ngah niup lilin tuh..
http://emo.huhiho.com Si Kecik Mo ni pantang tengok benda manis memang habis la dia melantak!!
Hehe.. anyway sape-sape yang wish buffday to me eventhough a lil bit late still considering ok la.. dari yang tak hingat lagsung tu... (Huh!! I tak nak wish jugak buffday kat sape-sape yang lupa buffday I!!)

And tak lupa juga.. to my beloved mum.. THANK YOU SOOO MUCH WITH LOOOVE... sebab melahirkan aku pada tarikh bertuah tu..

Wednesday, November 18, 2009

PenAt!!! SanGaT!!!

Hari ni hari Rabu. 18 November 2009.
Suppose aku masuk keje macam biasela.. pukul 7.. tapi disebabkan supervisor aku on holiday + aku ada meeting with GREAT 6 kol 6 nanti, so aku pun gerak kol 8, bersama-sama rumate tersayang aku, Nana..

Sehari suntuk aku berada di opis menyiapkan kerja-kerja yang supervisorku tinggalkan. Pada mulanya aku cuma perlu settlekan PM's report  and NSW forecast, (PM = Project Manager and NSW = New South Wales) tiba-tiba pulak supervisor aku sempat pulak nak email suh aku wat PIR utk ABB & INFIGEN.. aish.. terus aku jadi malas nak wat keje.. (PIR = Post Implemention Review, ABB & INFIGEN pulak one of company in Australia)

Aku juz siapkan PM's report sebab report tu nak kena hantar pada my big boss nun di Aussie sane.. n then aku g lunch (x lunch pun benonye.. beli kueh jer..). Balik dari lunch jer, kononnya nk uat PIR.. tapi tatau kenapa malas betul.. last-last aku pun buka youtube n tengok video super junior.. si K lak dok jelezz ngan aku sbb dia takley tengok.. haha..

Smpaila kol 5 aku duk buka youtube n dramacrazy.net menonton drama Untouchable.. haha.. tak senonoh tol aku ni.. kol 5 jer aku pun chiao la and lepak sat kat library sementara nak tunggu meeting kol 6..

Kol 6 jerk.. terus gerak ke meeting boardroom cyberview untuk meeting dengan GREAT 6. Sebab aku ni S/U.. keje aku mendengar dan menulis.. adakala aku mencelah la.. sbb dorg ni byk sgt idea smpai tatau nk buat mane satu.. smpai aku sndiri pening ape benda la budak2 ni nak buat..

Owh yea.. fyi, kiteorg buat meeting ni untuk project charity..(actually paksa charity - as wewez said..) tu  yang jadi banyak idea tu.. masing-masing banyak sangat idea.. aku pun da naik pening.. sampai berbalah-balah pendapat.. hrmm.. lantak kamu sume la.. asalkan dapat keputusan sepakat cukup ler.. (tp rasenye tak kot.. owh tidak!! aku tamau poll poll n vote vote lagi..)

Da dismiss meeting pun dorang still bincang pasal charity tu lg.. aku ni lak kena tunggu si K.. sebab dia le nk kena menganto aku balik coz nana still kena wat keje kat opis dia.. Lepas maghrib tu, dorang pun ajak g makan.. aku pun ikut jerla.. yela.. ikut driver.. B4 tu amik nana dulu kat opis dia.. pastu kiteorang makan kat The Walk..

Aku yang sedang kelaparan ni berjaya mengabiskan hidangan sebiji burger daging n french fries.. yerla.. lapar giler..
haha.. pastu aku pun ambik keputusan untuk temankan nana wat keje kat opis dier.. yela.. takot-takot sumthing happen.. da la jalan balik umah tu sunyi.. uish.. bahaye anak dara balik sengsorang memalam cam nih!!

tula yang aku tersangkut kat rania nih.. huhu.. sekarang ni da ngantuk+letih.. tak larat da ni.. tp xpe.. demi nana aku gagahi jua.. huhu..

http://emo.huhiho.com Berani betul Si Kecik Mo ni tido sebelum aku!!

Monday, November 16, 2009

Hate MYSELF???

Ya.. Once upon a time.. I had tis feeling..
Feeling of hating myself..
Y?
Bec0z i'm lack of confident..
I'm bad in talking with people..
I always afraid for something..
And i hv sumone who always interrupt in my way..

But then..
i realize everyone had their weaknesses..
so i try to lovin myself.. motivating myself to became stronger..
cos i'm really a sensitive and emotional person..
i always blamin' n be blame for sumthin' i even didnt do..
i tried to didnt cried in front of people..
event its d most hardest thing.. i still try to smile and laugh all d way..
even though in very sad or though or scary situation, i pretend to be calm, cool..
but inside me nobody knows how do i feel..

Sumtimes i feel myself now is not d real me..
i always doing sumthin' tat i hate.. tat i dont like..
but hv to do tat thing..
I felt like i live for other people.. not for myself..

But tis is wat people call life rite??
LIFE is a DRAMA.. we r the actor .. sumtimes we r d director but sumtimes we've been direct by other people too..

http://emo.huhiho.com

Thursday, November 12, 2009

Mulut JAHAT???


oK. Topik hari ni. MULUT JAHAT or BAD MOUTH.. eyh.. tapi bad mouth tu macam mulut bau busuk jerk..Kalau camtu buat MULUT JAHAT jerla.. macam kejam sket.. HAHAHAHA.. (dengan gelak kejam)..






Aku tatawu nape.. sejak akhir-akhir ni.. semenjak aku kerja disatu tempat tu.. dan apabila aku mula bertukar department.. bermulala era MULUT JAHAT aku.. mak aku pernah cakap, persekitaran boleh merubah personaliti seseorang.. tapi aku buat tak reti jer.. sekarang.. kena kat batang hidung sendiri..
Kononnya aku ni dah kuat iman sangatlah.. dah kebal sangatlah.. tapi alih-alih.. bertukar menjadi MULUT JAHAT...

Apa yg aku klasifikasikan (betul ker aku eja ni? confuse lak..) sebagai MULUT JAHAT??

Kalau menurut pahaman aku..(ni bukan ajaran sesat tau..) MULUT JAHAT
membawa maksud orang yang mulutnyer tade insurans.. suka cakap men lepas jerk..
kire cam mulut laserla.. memang kadang-kadang betul apa yang dia cakap..
tapi tak penah pikir perasaan orang lain.. kire suke menyakitkan hati orang la..

Aku sedar sebenarnya dari kecik lagi aku memang ada possibility untuk jadi MULUT JAHAT ni.. tapi aku control la.. kononnya nak jaga imej la.. haha.. tapi last-last.. skang ni tak leh control dah nampaknyer..

Semakin hari aku rasa aku ni bertambah jahat lak.. eyh.. bukan..mulut aku jerk.. Biar MULUT JAHAT.. asal HATI maintain BAIK..

Macammana aku leh jadi MJ ni?? ( ceh.. bukan Michael Jackson erh.. tapi MULUT JAHAT..)

Aku rasa sumernyer bermula ditempat keje lama aku..
Mula-mula aku maintain ok jerk.. tapi start aku tukar department tu la..
Semuanya pun berubah.. semua gara-gara ex-staff aku yg PAALINNG BBAAIKK tuu..
memang baik sangat sampai tak ada seorang leader pun sanggup terima dia.. last-last diorang campak kat department aku..
Mula-mula.. aku ajar dia dengan penuh kasih sayang.. pastu kesabaran..
dah lama-lama.. jadi penuh keberangan!!
Start tu la aku mula maki hamun.. semua benda keluar.. nasib ko la labu..


Start dari situ la aku mula bersifat lebih kejam.. (tapi takde la sampai pukul-pukul tau!!) serang guna mulut jela.. huhu.. kan orang kata lidah yang tajam tu lebih menghiris daripada pedang..

P/S : Sekarang sedang mengawal semula mulut jahat ni supaya tak menjadi semakin jahat!! Mazz!! Fighting!! (Support kat diri sendiri.. huhu..)
http://emo.huhiho.com Si Kecik Mo ni pulak bising je jerit-jerit dari tadi!

Friday, November 6, 2009

My GREAT6 great Frenz..

1hb October 2009..
Selepas beberapa hari aku memberhentikan diri daripada Jusco, aku pun mendaftarkan diri di sebuah program intern selama 6 bulan iaitu.. Graduate Attachment and Training (GREAT) Programme.. intake ke 6..

Jom.. mari berkenalan dengan my GREAT Friends in this GREAT programme!!..



Okay. Dari barisan paling belakang dari kanan adalah Liana, Faiz, Tan, Sajeev, Syazli dan Hock.
Barisan tengah lak dari kanan adalah D, Mazz(its me), Lin, Sofia, Puan Lena Ghaz, Eijat, Darren, Aizat and Aida
Dan barisan hadapan pula dari kanan are Nana, Shela, Lyza, Wewez, Wanie, Bob, Sya and lastly K.

http://emo.huhiho.comPadan muka Si Kecik Mo tak ada kawan!! Huhu..