Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Thursday, June 17, 2010

Adakah aku tergolong dalam golongan yang tidak tahu bersyukur??

Maaflah. Cik DramaQueen agak sibuk lately. Tu yang bersawang sudah blog ni.
Abang sulung DramaQueen engaged on 29 May and then followed by DramaQueen third bro two weeks later.
Tu yang sibuk bagai nak rak tu. Belum kira lagi buat preparation untuk training ke Germany. Memang cukup busy.
Oh. Itu semua DramaQueen akan update later okeh?

Sekarang nak mengomel pasal bersyukur.
Betul ke DramaQueen ni tak tau bersyukur dengan kurniaan Tuhan?
Mungkin jugak sebab few days ni DramaQueen asyik bebel yang DramaQueen dah chubby.
Tapi ditentang habis-habisan oleh Colleagues DramaQueen.
They all kata DramaQueen ni kecik, kurus dan tak chubby langsung..

Memangla bila DramaQueen timbang berat badan, maintain jugak kat dua angka tu.
Ramai jugak kengkawan lama bila jumpa DramaQueen cakap DramaQueen dah mengecut.
Ala.. zaman dulu memang DramaQueen chubby sikit. Lagi-lagi tang pipi.
Macam kuih pau. DramaQueen adik beradik pompuan semua memang pipi pau.

Dulu DramaQueen ada cerita sedih.
Masa 2nd sem dulu lepas je raya suddenly berat DramaQueen menginjak ke angka 60.
Disebabkan terlalu mendadak ramai la yang mengata bukan-bukan.
Dengan tinggi DramaQueen yang cuma 157cm ni.. memang nampak bulat la kan??
Sejak hari tu DramaQueen telah berikrar untuk mencapai berat badan ideal supaya tiada lagi kata-kata yang kurang menyenangkan.

Tapi akhirnya DramaQueen berjaya juga mencapai dua angka ni.
Tapi sejak hari tu i'm kinda obsess to berat badan. Kalau boleh memang nak turunkan lagi.
Walaupun dah digelar flat dan tiang oleh kawan-kawan masa last sem dulu.. but at least i still had curved ok..
Tapi DramaQueen still kuat makan.. cuma selalu tak habis je.. hehe..

DramaQueen bukan tak bersyukur dengan rupa sekarang ni cuma dah jadi obsess dengan berat badan.
Walaupun hakikatnya DramaQueen ni berat tulang - bukan berat tulang pemalas tu tapi maybe tulang yang berat, bukan lemak apatah lagi otot.
Yela. DramaQueen dah malas nak bersenam. Cuma tau tarik selimut dan hug bolster jer. Hehe..

No comments:

Post a Comment

Sweet? Sour? Bitter? Spill in here. Thank you!