Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Thursday, May 19, 2011

Rumah Sewa #2 : Salah ke duduk rumah bujang/dara??


Dah setahun lebih dQ duduk kat rumah sewa ni..
Memang sayang sangat dengan rumah ni.. walaupun pelbagai dugaan melanda.. dQ tetap stay kat sini..
leceh kot nak pindah2 rumah..
Barang2 dQ bukannya 2 3 beg.. tapi rasanya adalah 2 almari baju.. tu belum barang2 lain tu..

Mungkin pembaca lain pun ada mengalami saat2 getir duduk rumah sewa bujang ni..
Yela.. almaklumla semua anak dara.. macam2 la pandangan orang dan masalah yang melanda..

1. Masalah dengan housemate
- ni memang biasa kot.. kalau laki bini pun boleh bergaduh, apatah lagi housemate yg langsung tak ada pertalian
-setakat ni alhamdulillah, memang dQ tak ada masalah dengan diorang.. semua baik2.. tersalah faham sedikit tu adalah jugak.. biasalah kan..

2. Masalah dengan tuan rumah
-Pada mulanya semua baik2 belaka.. entah kenapa tuan rumah tetiba jadi luar biasa..
-maki hamun, sumpah seranah macam dah jadi makanan bulanan dQ
-Taknak bertanggungjawab dengan rumah sendiri.. semua nak main lepas.. jenguk sekali apatah lagi.. terus terang dQ cakap, dQ memang langsung tak pernah jumpa tuan rumah..
-Bulan2 bayar duit sewa bank in.. apa2 masalah jgn cari dia, klu tak makan makian la jawabnya.. YES.. dQ pernah merasa makian yang sangat perit itu..

 Ni tuan rumah di kg.. my beloved MOM!!

3. Masalah dengan parking
-Ini memang masalah.. we all ada 5 people, with 5 cars and 2 motorcycles.. well, porch kereta muat2 untuk sebijik kereta je.. 2 motorcycles tu boleh la nak selit mana2.. another 2 cars akan block kan depan pagar and another 2 park kat sebelah rumah.. itupun nasib baik rumah sebelah jalan..
- agak berebut2 jugakla kan parking ni.. siapa cepat, dia dapatla..dQ tak gemar sangat park kat porch.. susah nak keluar.. so selalu park kat luar je..


4. Masalah dengan jiran
- well.. this is our biggest problem setakat ni.. taktau la apa masalah jiran sebelah ni dengan budak before us.. tapi dia ni lgsg tak mau senyum or tegur menegur..
-Ada gosip yg bgtau dia ni takut sangat we all the sweet gegurl ni akan ngurat laki ni.. Wat the #$%^!! Sorry, kami tak heran dengan ur hubby k.. jagalah dia elok2..
-Terbaru, dia menjerit bagai org gile siap gegar2 gril pintu umah kiteorg semata2 sbb hosmate dQ bakar smpah kat belakang rumah.. tu belum maki hamun dia yg terpekik terlolong tu lg.. mmg seksa la dpt jiran macam ni..
 Pic credit to Mr. Google

Tapi semua ni kami telan jer.. kiteorg bkn kacau dia pun.. dia je meroyan lebih..
Takpelah.. dQ akan still tabah mengharungi dugaan hidup di rumah ni walaupun pedih.. (peh.. dalam hati ada taman tasik titi wangsa tu..) :P

pic credit to Mr. Google

Hebat kan rumah ni? Tapi ni bukan rumah sewa dQ eh... :P




1 comment:

  1. hahaha,nice teringat time saya menyewa di shah alam... mcm ni jgk.

    ReplyDelete

Sweet? Sour? Bitter? Spill in here. Thank you!