Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Friday, October 14, 2011

Rindu Zaman Uni : Part 1: Rumates & coursemates

dQ kali ni nak mengimbau kenangan-kenangan dQ masa zaman uni dulu.
dQ belajar di utara tanah air. Kalau naik bas, perjalanan dari Klang lebing kurang 7jam.
Kalau naik keretapi, perjalanan dalam 12 jam. Peh, sakit pinggang u know.
dah beberapa tahun meninggalkan alam uni, tapi masih terimbau kenangan-kenangan di sana.
Kalau nak kata perkara yang tak boleh lupa tentulah rumates dan coursemates.

Rumates

dQ memang bertukar-tukar bilik hampir setiap semester.
Tapi rumates dQ tak lari banyak.
Ada la 2 kali di campak duduk dengan senior.
Tapi dQ lari duduk dengan rumates lama.
Sampai berkongsi katil dengan diorang.
Peh.. memang pengalaman yang mendewasakan lah.
Rumates-rumates and my besties masa zaman uni adalah:
1. Quzwa
2. Nazia
3. Radhi
4. Feruz
5. Farah - tak pernah official satu bilik dengan Farah tapi since Farah rumate Quz & Radhi, so memang selalu bilik diorang ni port melepak. Haha
6. Tata
Rumates-rumates lain
1. D-ja
2. Hawa
3. Husna
4. Zaa
5. Dan beberapa senior yang tak nak di mention di sini.

Banyak perkara yang we all sharing sama-sama.
Almaklumlah. semuanya jauh dari family. So, susah senang memang kami bersama-sama.
Kalau nak mention memang takkan cukup untuk terluahkan sebab semua dan apa yang kami buat bersama sangat terkesan di hati dQ.
We are like sisters. Miss them so badly.
Antara my rumates and besties yang dQ mention above ni, 3 of them already married. One will be coming this November.
Memang susah nak berkumpul macam dulu but still i hope it was possible to hanging out together.. one day.. all of us like before.

Coursemates

Terus terang dQ cakap dQ memang tak rapat dengan coursemates.
Maybe sebab start dari semester satu dQ selalu tercampak course yang tak ramai coursemates dQ.
Yela, semester 1 semua ambil course basic yang everyone ambil, so campur pelbagai course dan mostly bukan coursemates dQ.
Adalah beberapa orang yang rapat dengan dQ tapi memang tak ramai.
So, dQ mostly memang lone ranger kalau dalam kelas course sendiri. Sadis kan??

Oh, ya. Zaman dQ dulu bukan macam sekarang yang mana, coursemates adalah rumates adalah collegues.
Time dQ, collegues ada pelbagai mates yang pelbagai course.
Rumates and besties dQ semua ambil course yang different dengan dQ.
Quz - communication, Naz & Feruz - HR, Radhi - Development, Farah - Account, Tata & Zaa - Business, Dja & Husna - Stat, Hawa - International Mgmt..
Sangat kepelbagaian kan??

Antara coursemates yang close dengan dQ;
1. Midah
2. Jue
3. Nurul
4. Yana
5. Ana
6. Zul
7. Meera

Oh, memang tak ramai. Jangan tanya lagi kenapa.

Sila review gambar sahaja. No more question. Thank you.
Full stop.





Our last gathering on Dec 2009. Missed u all badly.
Two already married. Leaving four still single but unavailable for this moment.
Err.. sorry, correction here. Just three unavailable.. another one still available.. 
Who?? Kindly guess by urself.

Thank you.


No comments:

Post a Comment

Sweet? Sour? Bitter? Spill in here. Thank you!