Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Wednesday, February 22, 2012

B2B : Wedding Theme Colour - Majlis Nikah

Hello all,

Seperti yang dikhabarkan dalam entri lepas, i will be married soon. So macam2 tema i dah fikir dalam kepala otak ni, apa colour yang i nak.

Untuk majlis nikah nanti, i and partner dah siap beli kain pasang buat hantaran time tunang last year. Usually orang nikah, suka guna colour yang lite or pastel.. macam putih, cream, lite blue, lite pink.. tapi incik tunang i ni pelik sikit. Dia tak nak warna kebiasaan. Tau tak masa last year nak beli kain tu kami bergaduh pasal warna kain?

Normal la i perempuan nak colour pink tapi incik tunang taknak. Ada ke patut dia suggest untuk nikah we all pakai warna merah. Dia ni jenis suka warna yg bright-bright, bright orange la, shocking pink la.. warna macam tu yang dia nak. SA tu pun sampai tak tau dah nak suggest apa kat kiteorang. Last-last i pun mengalah, kalau bergaduh dengan dia memang i kalah, so i setuju dengan pilihan dia yang last - olive green. Ala-ala hijau lumut juga la.

Tapi i taknak la fully hijau semua, i'm thinking to match with another colour. Ada few colour yang i terfikir. Tak pasti nak buat mana satu. Anyone can you help me choose the colours?

1. Olive Green + Pink


2. Olive Green +  Blue


3. Olive Green + Yellow


4. Olive Green + White Cream


5. Olive Green + Purple



Pics : All source by Incik Google yg smart

Pada pendapat korang la, mana yang lebih elok?(I nak tema colour sahaja ye, bukan style baju or what so ever.. :))

8 comments:

  1. olive green and white nice.. sesuai utk nikah.. klu blh nikah jgn sarat2 kaler.. klu sanding , i prefer yg olive green with pink ! haaa comell ! :D

    ReplyDelete
  2. A,satu lagi, olive green + white...mmg sesuai!

    ReplyDelete
  3. yg 1st tu nmpak cantik..
    yg 2nd plak nmpak mcm suram je..
    yg 3rd nmpak macam warna hampir same..
    yg 4th pun nmpak cantik jugak..
    yg 5th tu xtau nk komen cmne tp mcm xkne je..

    suka yg no 1 dan 4 tp yg no 1 tu nmpak comel, no 4 plak mcm tenang je.. xreti nk pilih mne 1.. dua2 cntik..

    p/s: lebih2 pulak mengomen.. hehe

    ReplyDelete
  4. Cik PT : Nmpk sejuk je kan putih hijau?

    Ketuat : Pepel tu feveret incik tunang :)

    Afiqah : Uish.. putih pepel tu da lari da tu, bt sanding bolehla kot..

    Aisya : Hehe.. tula , confius nak pilih mn satu.. tq eh bg pendapat.. sgt appreciate..

    ReplyDelete
  5. Cik Princess suka olive green + pink n olive green + blue... =)

    ReplyDelete

Sweet? Sour? Bitter? Spill in here. Thank you!