Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Wednesday, March 28, 2012

B2B : Kad Kahwin/Wedding Card *update

Lama tak update blog ni. Almaklumlah, sibuk memanjang. Ni pun curi masa sebab nak release minda daripada numbers. Ahaks.

Sekarang ni progress for the Wedding masih dalam Fasa 1. Tak banyak yang i buat. Try settlekan HIV Test & Borang nikah by next week. Incik Tunang masih bergelut dengan borang nikah dia. Suka betul tangguh-tangguh. Geram dengan dia.

My parents pun dah push-push untuk beli katil la, booking pelamin la, kad kahwin la, tema majlis la. Macam-macam. Dahlah kat office pening dengan Invoice yang menggunung. Kat rumah pening pulak dengan planning-planning nih. Adess.

Kalau ikut i nak buat simple je tapi memandangkan mak i macam excited terlebih, i tak boleh nak buat apelah. Ikutkan jela.

Kali ni i nak review sikit tentang kad kahwin or wedding card. Ikut plan asal, i nak design and print out sendiri. Tapi sebab sibuk dan penyakit 'malas' melanda, so i tempah je la. Senang dan mudah. Mudah mudah pun tak mudah mana pun, survey punyalah banyak untuk wedding card ni tapi mostly semua mahal.

Banyak tempat jugalah survey terutama area Banting tapi i can't afford la. Bukan nak kedekut tapi for me macam tak berbaloi nak spend too much for cards. Kebanyakkan kita bukan simpan pun kad tu. Alih-alih buang juga. So, i try pula la survey online. Banyak juga tawaran menarik. Yang paling penting cantik dan berbaloi dengan harga.

So, i nak share la a few of online shop yang do this printing wedding card. I pun dah booking earlier with one of them. Design memang cun, harga pun berbaloi. Plan nak order 300pcs je terus tambah jadi 1000pcs. Senang.

1. Srikandi Kreatif - I order with them. Design cantik. Urusan pun mudah. Harga pun berpatutan. Just bayar deposit RM50, and then they will design for me. Ikutla nak yang macammana or kaler apa. Harga siap dengan delivery & design cost.


                                     Contoh kad dari Srikandi Kreatif - Comel & Nice kan?
2. Kad Kahwin Borong -  Harga memang harga borong. Design pun cantik dan menarik. Nak beli kad kosong secara borong sahaja pun boleh. Ada cawangan di seluruh Malaysia.


If nak buat kelainan, boleh try kad kahwin note pad & kalendar ni!

3. KadMurah.com - Pun banyak pilihan menarik. Rambang mata dibuatnya! Siapa yang suka design urban, ini memang pilihan terbaik!




Design-design dia sangat cool, kemas dan rapi. Tak serabut.


Sebenarnya banyak lagi yang menawarkan tawaran menarik tapi ini antara yang i dapat, so kalau ada yang planning nak buat majlis by end of this year, bolehla survey awal-awal dulu. Plan siap2 nak design macammana. Takla jadi macam i ni. Kelam kabut! Ahaks.

*Update - another list for kad kahwin online..

1. Blog kad kahwin
2. Kad Kahwin 2u
3. MyKad Kahwin
4. Kadkahwinku
5. Kadkahwin Pino

1 comment:

  1. hello there flavorness.blogspot.com admin found your site via yahoo but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered website which offer to dramatically increase traffic to your website http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my website. Hope this helps :) They offer best backlink service Take care. Jason

    ReplyDelete

Sweet? Sour? Bitter? Spill in here. Thank you!