Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Tuesday, April 24, 2012

#Bebel & #Reren

Kali ni i nak perkenalkan dua kucing I yang chomel!! Actually i ada banyak kucing tapi yang dua ni yang paling rapat and manja dengan family i.



Actually #Bebel ni nama sebenarnya Bell. Diambil sempena belang di badannya.
Tapi bila dah lama kelamaan, jadi la #Bebel. No wonder la #Bebel ni kuat mengiau. 
Bising sungguh dia ni. Memang padan dengan nama dia. Kekeke.. 
Tapi ada satu yang I tak suka tentang Bebel ni. Kalau lepas makan, kena keluarkan dia ke luar rumah soonest possible. Nak tau kenapa? Dalam masa 5 minit nanti, dia pasti membuang. Tak senonoh dia ni. Sebab tu my mum selalu marah kalau si Bebel ni masuk rumah. Suka tinggalkan jejak!!



Ni pula Ren. Pun sekarang kami semua panggil #Reren sempena warna Oren.
#Reren ni kesian. Sejak lahir tak berapa sihat. Mata ada masalah. I syak maybe dia rabun.
And then perut dia pun ada problem. Dulu langsung taknak makan. Minum susu pun susah.
Kurus tapi perut macam buncit. We all suspect perut dia kembung, tu yang dia tak lalu makan.
So, kalau I and my sisters balik, we all akan urut perut dia supaya angin tu keluar. 
Sampai hari tu tercirit #Reren ni. Poor him kan?
Tapi Alhamdulillah. Sekarang dah ok. Cuma mata je la yang mungkin rabun.

Apa-apa pun i love both of them. Dulu i ada #Tomi. But after he injured his leg. He left. 
Orang kata, kalau kucing nak mati, dia akan pergi jauh. I think so la sebab sampai sekarang I tak jumpa dia. I miss him badly. T_T


Friday, April 20, 2012

#Teaser 2


Another Teaser..
Thanks to dear lovely Miss Photographer - Dektien yang perasan kiut itu. Muahaha..
Lup lup u tho muach la!!

Tuesday, April 17, 2012

B2B : Bridesmaid

Okey. Kali ni nak story about bridesmaid pulak. Kalau ikut i punya 'angan-angan Mat Jenin', i nak 7 orang bridesmaid. Haha.. gila tak gila impian i tu, Kate Middleton opps.. suppose Catherine Elizabeth, Duchess of Cambridge pun kalah tau. Haha.. tu just angan-angan je, mana pulak i nak tempek tujuh-tujuh bridesmaid tu nanti. Lepas tu nanti pening pulak Incik Tunang nak cari bestman tujuh orang juga. So, i pun revised la angan-angan i tu supaya memadai dengan siapa yang ada.

I dah risik-risik dah calon-calon bridesmaid i.

First.. of cozla my sister Atiq. She the best candidate kot.. if la i tak ada orang lain nak hire kan.. haha.. so, she will be the back up if emergency case. Dia ni camwhore sikit. Haha. (Hopefully she'll not read this..)

 Haha.. see?? Sampai others think that she'll the one who getting engaged and not me.. :(

Second.. my bestie Yoh. I personally ask her to be my Andam on that day. So, i think she will be fitted to be my bestest bridesmaid everr.. She already agree to take leave on both my solemnization and reception. Oh, Yoh.. i love u so much la!!

 She love make up!!

Third.. also my bestie Aida. I didnt ask her directly yet. Just a few of hint to her but not sure she'll understand or not. Anyway, if she could, that would be demn good.

 Best moment with her in one of our bestie's wedding

Fourth.. my ex-rumates Dijot. Actually did not ask her yet since she personally hv some personal problem. Maybe after her problem settled, i will directly invited her if she interested, if not maybe i just hire her as my second photog..

 Taking a photo in her creative way..:)

Ada lagi few of my bestie yang dalam timbang tara i untuk invite to be my bridesmaid. Kalau they all tak dapat jadi bridesmaid i pun takpe. Sorang pun dah cukup. Kalau tak pun i kidnap je my cousins jadi bridesmaid i. Haha..

Okay. Cakap pasal cousins, i baru terpikir. If i only had one bridesmaid, why not i'm adding children bridesmaid? That would be fantastic! But, when i'm thinking back... whose child can be my children bridesmaid?

First... Qisya, my cousin's daugther. Comel dia ni. Gila geram dengan dia. She loves make up and wedding so much! Masa i engaged pun dia yang sibuk temankan i dalam bilik. Sedondon lagi kaler baju..

She is also a camwhore!! Pantang nampak camera!! Senyum sokmo la dia..

Second.. Alia, my little cousin.. Alia ni kecik sikit dari Qisya, and tak berapa suka orang, so maybe a lillte bit difficult kalau nak pujuk dia jadi bridesmaid i. Lagipun dia tak macam Qisya yang ramah tamah dengan semua orang. Alia ni 'reserve' sikit. Kalau tak kenal, dia takkan nak ikut orang tu.

Alia yang tak suka dengan orang tak dikenali..

Third.. i rasa nak amik boys la.. so i choose Aiman!! Aiman ni abang Alia. Snagatlah hyperactive. Tak reti duduk dia!! Suka cari gaduh dengan orang pun ye jugak. More into bad boy or player type kot. Haha.. itu yang what can i see la.

The hyper Aiman version Tak Tahu..:P

Fourth.. still boys lagi.. kali ni Aiman's cousin (also mine..hehe..), Adam. Adam actually sebaya dengan Aiman tapi more shy and cool type. If grown up, maybe will be a gentleman type. Sopan dan pemalu. Ahaks..

Susah nak ambil gambar Adam ni sebab dia pemalu.. huhu..

I was thinking maybe if i had one adult bridesmaid, and 2 children bridesmaid, that would be more than enuff. But before that, still hv to get permission from their parents.

Monday, April 16, 2012

B2B : Baju Nikah / Solemnization Outfit * update

Kalau nak kahwin, majlis akad nikah adalah paling penting. Iyelah, kalau tak ada akad nikah, tak sahla kan?
Kekeke.. Baiklah. Entri ni kita cuci mata tengok mana outfit untuk nikah yang berkenan okey? My outfit i dah hantar to my tailor dah. Last time i engaged pun memang dia tolong jahitkan. You all tekalah which one is my outfit. Guess, Guess, Guess?




No 1, 2 & 3 daripada Nawy Aris creation
Sangat suka no 1. Nampak suci, sweet & simple.
No. 2 sangat mewah perincian leher tu.
No 3 i love the flowers pada bawah baju tu!



No 4 & 5 dari Incik Google
No 4 simple dan sopan
No 5 mewah pada bahagian gaun


No 6 & 7 dari Sheila Mohammad.
Simple yet elegant. Memang luv luv luv sangat.

Yang warna kuning tu i heart sangat-sangat.
Memang nak kaler sebiji macam ni.
Tapi tak kesampaian.. wuwuwu..
Sedih tau.. ni gara-gara Incik Tunang dah reject kuning awal-awal lagi..

Apepun, semua cantik-cantik. Banyak lagi yang i berkenan.
Tak tau nak pilih mana satu.
Pilihan anda pula bagaimana??

Saturday, April 14, 2012

#Teaser 1


The 1st teaser.. waiting for others next!! Stay Tune!!