Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Saturday, February 8, 2014

Hobi : Muzik & Ukulele

Assalammualaikum & Hi,

Kali nak cerita tentang hobi. Hobi cikpuan biasa- biasa je. Membaca, berblog, cucimata. I mean by cucimata tu kira berjalan-jalan la. Hihi. Tak kisahla ke mana pun tapi memang wajib ambik angin ni.

Husband cikpuan punya passion pula ialah muzik. Hari2 kot melalak kt umah tu. Pening den. Normally he plays guitar but lately he changes to ukulele.

Apa tu ukulele? Ukulele atau lebih dikenali sebagai gitar hawaii ni sejenis alat muzik menyamai gitar. Lebih kecil dan mempunyai 4 tali.Cara petikannya pun sama seperti gitar cuma ada sedikit kod yang berubah tempat. Tapi menurut husband cikpuan, main ukulele ni mudah je. Even dia pun learn from youtube je. Hehe.. Dia berharap sangat agar cikpuan dapat belajar main muzik ni tapi cikpuan ni buta note sikit. Tak ingat dan tak minat. Setakat nyanyi dalam bilik air oklah.. huhu..

So, dia berniat untuk ajar our little daughter play this ukulele when she grows up. Sekarang ni pun dia duk ajar anak-anak buah dulu. Yela.. nak ajar cikpuan tak lepas. heheh.. jenuh dia mengajar, tetap cikpuan tak ingat. Maaflah ye sayang..



Takpelah. Nanti ajar Hana Delisha je lah ye. Lepas tu berangan-angan Hana Delisha main ukulele dan upload di You Tube.. Konon-konon the next Yuna, Najwa Latif and so on lah.... oh, impian suamiku ni..
Moga-moga tercapai lah sayang. Kalau Hana Delisha suka, cikpuan takkan membantah.. :)

No comments:

Post a Comment

Sweet? Sour? Bitter? Spill in here. Thank you!