Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Monday, February 8, 2010

Aku tunggu 4 jam semata-mata untuk servis yang tak sampai 10 minit dan 2 papan paracetamol ker??

Aku bengang betul hari ni. Tau tadi tamau aku singgah klinik. Balik terus layan tido lagi best.. tapi tu la.. orang dungu macam aku ni, jadi tunggul hidup lak kat klinik tadi..

Aku g keje cam biasa.. cume lambat sket.. lambat 20 minit.. slalu aku lambat 10 minit jer tapi hari ni terlebih lak. Aku tatau nape aku bawa moto dengan penuh berhemah pagi tadi. Biasa aku pecut jer. Tahla, tak yakin dengan roda moto yang rasenye len macam jer. Sebab terlanggar lobang itu hari kot. Macam pancit tapi tak pancit lak. Jadi aku wat dunno lah..

Eh, aku rase dah terpesong jalan cerita ni.. Ha, aku sampai tempat keje terus buka emel. Account ada anta emel suh aku cek PIR.. macam tak update jer. Haahla.. aku pun cepat-cepat update. Tetiba dada aku rasa sakit. Nervous semacam. Mengah-mengah. Sudah.. sakitku dah kembali...

Aku try abiskan keje gak. Aku makan ubat tahan sakit. Sebiji. Tak berkesan lak. Cuba makan lagi sebijik. Pulak.. tak boleh telan dah. Aku tarik nafas panjang-panjang. Pastu aku tanya supervisor aku dia ada keje tak untuk aku. Dia kata.. BELUM ADA.. Okeh. Aku pun atur ayat..

'Err.. if that so, can i going home? I'm not feeling well..' dengan english tunggang langgang aku main bedal jer. Dia paham sudah. Dia pandang aku. Aku buat muka kesian. Akhirnya dia mengangguk.

Aku kemas-kemas barang, tapi dada still rasa sakit, so aku pun pergilah sebuah klinik kesihatan ni. Punyalah lama aku tunggu. 4 jam korang tau! Hangin jer. Mula-mula memang aku ingat nak balik dah tapi memikirkan alang-alang dah lama tunggu, baik aku tunggu jela.

Last-last doc cuma cakap.. 'Awak ni ada radang pada tulang rawan ni.. tak serius pun.. tapi akan tetap rasa sakit la bila dia datang. Saya cuma boleh bagi awak ubat tahan sakit jer..'

Aku ingatkan ubat apela.. rupa-rupanya Paracetamol jer! Korang tau tak? Ala.. yang selalu korang beli kat kedai tu.. Orang panggil panadol...

P/S : Lenkali gi klinik swasta je la.. tapi kena tunggu kaya sikit.. huhu..

4 comments:

  1. heh
    sll gitu
    tunggu lame2 last panadol je die bg
    huuhuh~

    ReplyDelete
  2. tu la.. klu setakat panadol..
    baik kite beli jer kat kedai..
    tak yah bazir masa sampai 4 jam..

    ReplyDelete
  3. sian dia, biasalah klinik tu.. kadang2 ok.. banyak yg ko.. anyway, dah rasa sihat kah? Jaga kesihatan ye...

    ReplyDelete
  4. hurm.. sakit tu datang kejap-kejap jer. Sekarang ni ok la. Esok lusa sakit balik.
    Terima kasih Cikgu Isza sebab ambil berat..

    ReplyDelete

Sweet? Sour? Bitter? Spill in here. Thank you!