Kipas-susah-mati

Google+ Followers

Die to know?? Kindly click by yourself. Thanks.

Tuesday, February 9, 2010

Destinasi #1 :Water Confident - White Water Rafting at Adeline Resort

Sebenarnya ni entri yang aku nak post sejak bulan lepas. Dah berkurun hokey aku perap lama-lama macam nak buat ikan pekasam lak..

Tapi orang kate, makin peram makin sedap. Yeke? Tapi jangan terlebih peram sudahla.. nanti langsung tak sedap pulak.. huhu..

Actually aku buat water rafting ni time kat Gopeng itu hari. Erm.. ada kat entri yang nih.. SILA KLIK la yer.. tapi entri tuh pixies time arrival jer.. naik lori woo.. macam pelarian lak nak kena anta balik.. huhu..

Kali ni lak aku nak show off la pixies time kiteorang wat water rafting. Aku ni teruja memang teruja. Tapi takut tahap nak mampus! Yela.. aku ni mana le tau berenang.. walaupun pakai jaket keselamatan, tapi perasaan takut tu still ada. Sebab tu diorang panggil program ni sebagai Water Confident. Nak tengok setakat mana korang boleh atasi ketakutan korang tuh..


Yang nampak takut pakai baju kaler oren sampai topi nak tutup mata tu akula..
Asyik kena sakat dengan orang lain jer sebab dorang kata muka aku muka cuak..
iye ke?? Agak cuakla kadang-kadang.. huhu..


kali ni aku nampak ceria sikit..
tadela nampak muka takut sangat..huhu..


Yang ni dah pandai posing dah.. siap peace lagi..
Yeah.. confident level increase!!


Time ni aku tak nak turun dari raft sebenarnya..
Diorang sume lak dah berenang-renang..
Last last walaupun takut, aku turun gak berenang sambil pegang raft..


Tengok tu.. sempat lagi aku betulkan topi..

Tapi korang tau tak.. pengalaman yang tak dapat lupa adalah bila aku dihempap Vanessa (guide) sebanyak dua kali. Sakit giler.. tapi aku tahan jer.. Dahla aku ni kecik.. sabar je la..

Pastu time mula-mula water confident tu lak, kasut aku leh pulak tertanggal dan hanyut dibawa air.. Dahla aku tenggelam timbul.. Air termasuk mulut la.. hidung la.. Tapi aku sempat gak grab kasut aku tuh.. haha..

Yang pastinya white water rafting ni memang best! You all semua kena try!! Enjoyed!!

P/S : Nak pergi Gopeng lagi.. Nak buat Water Absailing lak.. nampak sangat menarik!!

4 comments:

  1. dah lame teringin nak buat
    tp tak berkesempatan

    ReplyDelete
  2. kena buat...
    sekali seumur hidup..
    tapi kalu dah rasa sekali mesti nak buat lagi..

    ReplyDelete
  3. eherm ehem
    nampak best
    bile ni nak try ni!

    xjoin contest?
    menang 50 pound!!

    ReplyDelete
  4. jomla kite try reramai..
    konfem berbaloi baloi..
    huhu..

    ReplyDelete

Sweet? Sour? Bitter? Spill in here. Thank you!